Tēma slēgta

Nekustamais īpašums, 2008.gads

14. Maijs 2008, 13:20

Nu zeme pati par sevi nemaksā daudz! Infrastruktūras izveide (elektrība, ūdens, kanalizācija) to summu paceļ augšā.

14. Maijs 2008, 13:21

[user]40230|xmax|[/usertad sava būdiņa + maksa par elekrību un zemes nodoklis, tas arī viss ko maksāsi...
...

Nr.1 nav tik vienkārši, māja ir ar kko jāapkurina, jāsilda.....

Nr.2 zemes nodoklis-ar to jāuzmanās, paziņa Jūrmalā jau tagad par savu mikro zemes pleķīti noloka ap 1 K ls gadā ;)

Nr.3> pa 80K māju +zemi=nereāli, tas ir iespējams tad patālāk no Rīgas.

14. Maijs 2008, 13:21

jā, tēvs ievilka elektrību savā zemē. Aptuveni 7k latu sanāca.

14. Maijs 2008, 13:22

[user]2|SZ|[/user]
[user]40230|xmax|[/user].. a ko dzīvoklis, sabruks tās panelenes un ko tad, jauns hipotekārais :?

Tev arī smadzenes "sakompostrējuši" ...... nekas tur nesabruks, vienkārši panelenēs pēc gadiem 5-10 būs ļoti dārgi dzīvot, tieši komunālo maksājumu ziņā utt...nabaga pensionāri .

par panelenēm - es kā paskatos uz viņām, kādas tur sķirbas rēgojās utt, man baisi paliek :? nekas man neko nav sakompostrējis :D pagaidām īrēju, un skatos apkārt uz kādu zemes pleķi - esmu lauku cilvēks, kurš mīl izaudzēt kādu savu kartupeli, pavasarī redīsu, tomātu :)

14. Maijs 2008, 13:24

nu paneļu mājām kredītu nedos uz 40 gadiem. šķiet,ka uz 20 vai 25.
Nu nav jau nekas patīkams nopirkt dzīvokli ar tādām šķirbām paneļos, ka aizkari cilājas vējā + vēl 3 stāvus augstāk dzirdi kā kaimiņš skatās futbolu :D un par to ekskluzīvo lux dzīvokli maksāt 70k latu? :D

14. Maijs 2008, 13:27

[user]2|SZ|[/user]
[user]40230|xmax|[/usertad sava būdiņa + maksa par elekrību un zemes nodoklis, tas arī viss ko maksāsi...
...

Nr.1 nav tik vienkārši, māja ir ar kko jāapkurina, jāsilda.....

Nr.2 zemes nodoklis-ar to jāuzmanās, paziņa Jūrmalā jau tagad par savu mikro zemes pleķīti noloka ap 1 K ls gadā ;)

Nr.3> pa 80K māju +zemi=nereāli, tas ir iespējams tad patālāk no Rīgas.

Nr.1 - viss ir atkarīgs no tā, kāda māja, un kā nosiltināta...
Nr.2 - carnikovas rajonā pagājušo gadu vēl bija pa ~2000m2 kaut kādi 35Ls
Nr.3 - tas bija minēts kā piemērs, jo daudzi cilvēki sapirka 3. un 4.ist dzīvokļus par 100k. un uz augšu (bet piekrītu, par mājas dārdzību ap Rīgu)
Ir cilvēki, kam patīk dzīvot dzīvoklī un ne par ko nedomāt (ka jāsataisa sētas stabiņš utt) un ir tādi, kam patīk māja ;)

14. Maijs 2008, 13:28

Es visu laiku esmu pircis uz kredīta.Gan kad pirku dzīvokli, gan kad izvēlējos mājas projektu, skatījos, lai to normāli varētu pavilkt. Kā jau teicu, ja tev ir kaut kāds īpašums un sadarbība ar banku, tad tālākjau ir vieglāk runāt ar banku par nākošo īpašumu utt. Un banku nevajag uztvert ka kā naudas mašinu, bet sarunu partneri ar kuru jūs esat vienādā stāvoklī.

nu Richy, nav tik traki.

Ir arī vēlāk celtas Panelenes, kur neko nedzird, nu vismaz tur, kur es īrēju, es reizēm dzirdu vienīgi sava kaķa soļus un tos pašus uz paģirām... 8)

kredītus uz panelenēm sāk jau piegriezt... 25 max... parasti 20 gadi!
Ir bankas, kuras jau dažiem projektiem kredītus nedod!
Piemēram, Nordea nedod mazģimeņu projektam hipotekāro, kā arī 103. sēr. dod max uz 15 gadiem...

14. Maijs 2008, 13:31

nu nez. Ģimenē ir viena hipotēka. Tagad gājām runāt par summas grozījumiem. Kā tad - nekādas šķirbas esi vai neesi klients. nu var būt uzrunā uz Tu, nevis uz Jūs :D
Tēma slēgta