15. Decembris 2010, 13:32
15 December 2010 13:11:43 Versipellis rakstīja:
Kāpēc nevar nodokli ielikt benzīna cenā, kā tas ir citās valstīs?
Atbilde uz šo te ir ļoti vienkārša. Ja benzīna cenai pievienos vēl tāda tipa nodokli, cik tad maksās benzīns? Benzīna cenai jau tā akcīzes nodoklis ir tā uzskrūvēts, ka vairāk vairs nevar.

Mums benzīns maksā tikpat daudz kā kaimiņvalstīs, kur tas nodoklis jau ir iekšā! Nevar takš no esošā kaut ko paņemt nost, novirzot to uz ceļa nodokli via ko citu, ir takš jāgrābj vēl!
15. Decembris 2010, 13:32
15 December 2010 13:29:03 Renoir rakstīja:
15 December 2010 13:23:06 Artūrs rakstīja:
15 December 2010 13:02:07 Versipellis rakstīja:
Šodien ziņās
ŠĀDS TE JAUKUMS, īsta Ziemsvētku dāvaniņa tautai.
Man nav ilūzija, ka viss var beigties labāk.

Man joprojām nav nekādas starpības. Teh. pasē nekas nav uzrādīts - ne tilpums, ne jauda. Tātad tikai massa. Lai dzīvo nesakārtotība valsts struktūrās!
aga,razme4talsja odnoglazij:shura: was zabacajut katalog i vsjo būs labi.po ideii oni dolžni zagonjatj každuju mawinu na stend i meritj kW,a to zavodskije danije posle 10 let ekpluatacii mogut upastj do 40% ot zajavlenih.vot samoje vremja Asociacii pokaztj 4to Mi estj!
15. Decembris 2010, 13:34
Mani sarauc kopēja "bilanse". Trešā daļa LV iedzīvotāju dzīvo totālā nabadzībā. Forumā to nejūt, te pulcējas galvenokārt pārstāvji no sabiedrības pārtikušākās daļas. Bet, piem., baznīcu sociālajā darbā patieso ainu redz visskaidrāk - ka mazturīgiem (tātad - vidusmēra LV) cilvēkam medicīna principā nav pieejama, bērniem nav pienācīgas pārtikas, tās vairs sen nav bomžu/dzērāju ģimenes, kuras nevar nomaksāt komunālos par dzīvokli un kur cilvēki naturāli badojās...
Visas šīs lietas nenormāli strauji progresē, ja maksimāli aptīrīs tos, kuri vēl kaut ko pelna un ar saviem nodokļiem visu cenšas uzturēt, scenārijs akadēmiskās publikācijās ir jau aprakstīts: apm. 2-3 gadu laikā būs 90% totāli nabago un apm. 10% ļoti bagāto, tas novedīs pie grautiņiem un totāla haosa.
Neizskatās, ka kāds valdībā to saprastu un ka kāds kaut ko gribētu darīt, lai iekustinātu ekonomiku, lai sāktos ražošana, lai cilvēki gribētu šeit pelnīt, nodokļus maksāt, utt...
Pēdējo reizi laboja
Versipellis - 15. Decembris 2010, 13:35, kopā labots 1 reizi.
15. Decembris 2010, 13:38
Pa LR-1 kāda raidījumā teica, ka 20. decembrī 100 3. tēva dēli par šo tieši lems. Kāpēc neviens neorganizē kādu masu protesta akciju/braucienu? Es labprāt aizbraukšu!
15. Decembris 2010, 13:44
15 December 2010 13:08:05 Misters X rakstīja:
+320 Richy
beidziet stresot un panikot pirms laika, tajās komisijās tak vieni vienīgi deputāti- komponisti un citi "profesionāļi" sēž.

Pēdējo laiku Latvijā VISS parasti beidzas ar visstulbāko un attīstībai visneloģiskāko, neizdevīgāko variantu.
Man nav par to ilūziju.
Pieredze.
15. Decembris 2010, 13:45
15 December 2010 13:44:16 Versipellis rakstīja:
Pēdējo laiku Latvijā VISS parasti beidzas ar visstulbāko un attīstībai visneloģiskāko, neizdevīgāko variantu.
Man nav par to ilūziju.
Pieredze.
+55 Tieši tā. Apbrīnoju, ka kādam vēl ir kādas optimisma paliekas.
15. Decembris 2010, 13:46
Kamēr pirmie stikli Saeimai nebirs, vai kādu neievainos vai nenovaks, nekas notiks. Secinājums.
15. Decembris 2010, 13:49
Uzstādijums, ka lielo, jaudīgo motoru īpašnieki varētu arī atlocīt (saprāta robežās) nedaudz vairāk kā standarta 2.0 dīzeļa braucējs nav nepareizs pēc būtības kā tādas.
Ja mums par to būtu kārtīgi ceļi un infrastruktūra, tad ar īpaši neprotestētu.
Taču tas, kā patlaban tas tiek darīts, cik pretīgā un nihilistiskā veidā, un zinot, ka tā nauda atkal aizies Zemeņu Tortēs un politikāņu otkatos nevis mūsu ceļiem, kas jau ir avārijas stāvoklī - tas viss izskatās pēc slikti iestudētas Cirka izrādes ar mūsu piespiedu dalību.
Uz Svētkiem dodos prom no LV, atbraukšu nākamgad un sākšu izskatīt variantus, kā reģistrēt savu auto citur, principa pēc
Pēdējo reizi laboja
ZV - 15. Decembris 2010, 13:56, kopā labots 1 reizi.
15. Decembris 2010, 13:52
Tak tas nodoklis ceļiem neizies, bet aiziet resnajiem mūļiem kabatās... Vai nu bezdarbnieku par to naudu vēl gadu uzturēs vai kādam kādu kabinetu izremintēs.
15. Decembris 2010, 13:55
Nesen runājos ar vienu francūzieti. Viņa saprotamu iemeslu dēļ bija izbrīnīta, ka mēs te visi tādi klusi. Viņa vēl arī teica, ka francūžiem esot reflekss piketēt par visu un arī teica to, ka ne vienmēr šie panākot, ko vēlas. Tomēr daudz biežāk nekā pie mums.
Es kādreiz domāju, ka nav ko piketēt, jo man neiet slikti un pēdējo 13 gadu laikā nav gājis slikti. Un es nekad nekādus brīnumus no valdības gaidījis neesmu. Tāpēc nekad arī neesmu viņos vīlies un dusmojies uz viņiem. Joprojām uzskatu, ka labklājība galvenokārt ir katra paša izvēle.
Tagad domāju, ka protestus vajag rīkot kaut vai tāpēc vien, lai valdība saprot, ka vieglākos variantus (griezt nevis audzēt) nedrīkst izmantot. Ir jādomā uz priekšu un ilgākā termiņā. Es jūtu, ka to reti kurš parlamentā ir spējis.