Tēma slēgta

Steidzigi mekleju projekta paraugu, vai projektetaju-konsultantu

25. Janvāris 2012, 17:25

Piekritīšu, ka lētāk un labāk nebūs darīt pašam. Piedevām, bieži labāk samaksāt vairāk par kādu "labāku" arhitekta parakstu, jo dokumenti uzreiz kārtojas raitāk un mazāk tiek analizētas nianses. Un pilnīgi aplami rēķini tos 1500 Ls, jo tie jau ir par papīriem, par programmām, par parasktu, par atbildību pirms un pēc. Ja jūs tur paši pēc tam kaut ko sačakarēsiet, parakstītājs atbildēs! Ja arhitekts ir bērnības dienu draugs, varbūt uztaisīs un parakstīs par brīvu, bet svešam nekad! Jo tas principā var būt viņa pēdējais paraksts profesijā!

25. Janvāris 2012, 18:52

Ja nebūtu šī ārdurvju maiņa derētu vienkāršotas rekonstrukcijas/renovācijas projekts jeb apliecinājumu karte kura tad arī varētu izmaksāt Ls 150-300. Kaut gan iespējams arī ar ārdurvju maiņu varētu saskaņot... :hvz:

par 3000m2??? diezvai, ja butu tada cena, es jau sedetu pie ta arhitekta

25. Janvāris 2012, 18:59

25 January 2012 17:25:07 Mizx rakstīja:
Piekritīšu, ka lētāk un labāk nebūs darīt pašam. Piedevām, bieži labāk samaksāt vairāk par kādu "labāku" arhitekta parakstu, jo dokumenti uzreiz kārtojas raitāk un mazāk tiek analizētas nianses. Un pilnīgi aplami rēķini tos 1500 Ls, jo tie jau ir par papīriem, par programmām, par parasktu, par atbildību pirms un pēc. Ja jūs tur paši pēc tam kaut ko sačakarēsiet, parakstītājs atbildēs! Ja arhitekts ir bērnības dienu draugs, varbūt uztaisīs un parakstīs par brīvu, bet svešam nekad! Jo tas principā var būt viņa pēdējais paraksts profesijā!

primais - tas ir termini, jebkuram labam arhitektam darba pietiek jau bez manim un visiem vajaga ta jo atraak, jo labaak. Ja es visu rakstitu pats, paspetu dazhas sutku laika un tad vinjam butu tikai japarbauda un iespejams mazliet japalabo.
Bet nedelju gaidit, kamer vinsh visu uzzimes, un pie tam it ka to, ko man vajaga... tatad vai nu man nedelju jasezh vinjam virsu un to jastasta, ko un kur zimet, kas un kur man bus? Pec tam saskanjoshana... 10 dienas vai menesis, pec tam vel divas nedeljas uzzimet to projektu un atkal saskanjoshana un nu majs menesis. ne, neripo.
Cik nu tur nebutu liels apjoms, pec kvalitativa parauga vai ar pamacibu gramatu to pats normali varu uzzimet.

25. Janvāris 2012, 19:49

"Uzzīmēt" arhitektiem nozīmē ļoti daudz. Vai Tu zini, kurā brīdī pietiek ar formālu "bildi", bet kurā brīdī jābūt konkrētā mezgla konstrukcijai, šķērsgriezumiem utt.? Un pat ja var paņemt kādas sagataves, vai zini, kurā gadījumā kuru izmantot? Kaut vai piemērs par durvju nomaiņu — var būt gadījumi, kad vajag principā 3D tās durvis dabūt ar visiem profiliem, šķērsgriezumiem pa milimetriem. Ātrāk būs samaksāt, nevis pašam pa 10 reizēm to mēģināt uzzīmēt. Vienīgais variants ir, ka pats pārvācies uz kādu arhitektu biroju, piesēdies pie brīva galda un krīti visiem uz nerviem ar jautājumiem par to vai šito. Bez padomdevēja rokas stiepiena attālumā lētāk būs atdot visu darīt kādam citam. Pastaigā un parunā ar dažādiem birojiem, kad es meklēju, tad cenas atšķīrās 5 reizes un tieši minētās detalizācijas dēļ. Paņemot lētāko variantu pēc tam tik un tā dažādi mezgli būs jāzīmē profesionāļiem un par to tāpat būs jāmaksā. Paņemot dārgāko varētu būt, ka šie uztaisījuši tādu detalizāciju, ka elementu ražotāju izvēles gandrīz vairs nav (piemēram, durvju profili, izskats). Bet ja pats par to neko nezini, tas noteikti nebūs ātrāk.

25. Janvāris 2012, 20:03

3000 m2 kas? pirmskara laika daudzdzīvokļu nams vai angāra tipa ēka ar vairākām telpām? Pēdējā gadījumā tā būtu minētā summa vienkāršotas rekonstrukcijas/renovācijas gadījumā.
Nesaprotu kā tu paspētu to visu ātrāk, ja no projektēšanas nespaproti? 10x naktī zvanītu arhitektam un prasītu kā vajag te, te un te?
Nav arhitektam jāsēž virsū un jāstāsta kas kā jāzīmē, bet kopā sazīmējat skici (uz jau esošā stāva plāna) kas mainīts un tas neaizņem daudz laika. Ilgāko laiku prasa saskaņošana, ja kā saki tur nav daudz ko darīt un tu domā ka tavu, pēc Daniela vārdiem "zīmējumu" saskaņos uzreiz. Ar zīmējumu viss nebeidzas jebkurā gadījumā, jo ir tūkstošiem nianšu kam vēl jābūt projektā un kuras mainās, jeb kuras būvvalde izdomā pat biežāk kā reizi pusgadā.

25. Janvāris 2012, 20:04

Tochev nedurkuj!Ja tebe utrom rasklad dal,sam budew risovatj/uzu4atj normi,poterjajew vremja i nervi,i ni4evo nevigrajew.

25. Janvāris 2012, 20:14

25 January 2012 19:49:58 Mizx rakstīja:
Kaut vai piemērs par durvju nomaiņu — var būt gadījumi, kad vajag principā 3D tās durvis dabūt ar visiem profiliem, šķērsgriezumiem pa milimetriem.

+1 Šo prasa VKPAI atsevišķos gadījumos, kad ēka ir kultūras piemineklis. Pats esmu to darījis pirmskara laika sešstāvu ēkai ar 30 dažādiem logiem, jeblaitungs baigais.

25. Janvāris 2012, 20:44

nav tur nekas pirmskara laika. PSRS rupnica. kvadratas ekas, ko tur zimet? nekas tak globali nemainas, nekas netiek lauzts.
sienas tiks krasotas, betons tiks atjaunots, jaapzime bara lete, skatuve, podiums, dazhas durvis. elektroinstallaciju man uzzimes, bet man nav tur lidz milimetram japarada katru apaaraturas dalju vai teiblu un kreslus. ar kanalizaciju viss protams grutaks, jaapzime vel ventilatorus jumtaa un ugunsdzesham apparatu vietas. varbu vel kadus sikumus. Ar tualetem bus mazliet gruutak, bet nu vienauga man nav jamerina katrs pods ar mikrometru.

Un vienauga, kamer es kaut-kada plana paraugu neatrakshu, es nenomierinashos.
Skices projektu zimet veselu nedelju? :doh:
Zobus es sev pats netaisishu, jo nav iespejams, bet autinju varu gan, kas man trauce uzzimet projektu pec parauga un pec LBN?
Pēdējo reizi laboja Tochev - 25. Janvāris 2012, 20:49, kopā labots 1 reizi.

25. Janvāris 2012, 20:47

25 January 2012 20:04:48 vabo rakstīja:
Tochev nedurkuj!Ja tebe utrom rasklad dal,sam budew risovatj/uzu4atj normi,poterjajew vremja i nervi,i ni4evo nevigrajew.

ja pozvonil tvojemu cheloveku, kogda raboti nachnutsa, on mne mozhet pomoch, a tak, on skazal, esli chto najdjot - pozvonit.

25. Janvāris 2012, 20:53

24 January 2012 22:08:53 Tochev rakstīja:
nu, ja tuvakajaos dienas neko neatradishu, ta ari darishu, bet nu iespejams kads no savejiem ir. man te piedavaja 1500ls atdod pa to, ko es itka varetu pats pataisit saviem ekonomista smadzenem, jo vinjam tak nekas nebus jaizdoma, tikai janforme ta ka vajag... nu mazliet padaudz manuprat :)
viss, kas man pagaidam vajag, dabut kadu paraugu :D

Pašu tevi apēdīs bez sāls... Tāpēc jau cilvēki mācās 6+ gadus un strādā nozarē, lai zinātus visu knifus u.t.t.

Parēķini, vai tev tas čakars un mocības neizmaksās vairāk, kā aiziet pie profesionāļa. Taisi jau komerciālu projektu, ja saknē sāc bezjēdzīgi taupīt, tad tur nekas labs nebūs.

25 January 2012 15:53:10 Tochev rakstīja:

tieshi ta, bet ar nelielam bet. Netaisos kaut ko dariit nekvalitativi. Paraak nopietns pasakums. Tape vajaga paraugu un pamacibu, ka vispar to dariit. Jabut tak kaut kur normam, ka to dariit. Un gatavs maksat, bet simtiem, nevis shtukam.
Tev ir kads ar sertifikatu?:super:

Ja pārāk nopietns pasākums, tad neko pats nedari. Katrā ziņā pāris konsultācijas ar vairākiem arhitektiem un zināsi cik maksā kas un kā. Un gatavojies maksāt štukas. Nav jau mazmājiņas renovācija. Bet nopietns (cik saprotu deju klubs) projekts, kurš ne tikai ir jāpārbūvē, bet jānodrošina ugunsdrošības prasības u.t.t. Arhitekts zinās kas un kā.
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 25. Janvāris 2012, 20:58, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta