Tēma slēgta

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:11

Es skatījos mobile.de. Atrodi savu modeli un tur jābūt klāt kaut kādiem datiem. Sapratu, ka tie aprēķinās automātiski pēc norādītā patēriņa.

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:21

218g/km :O priekš mazā 1.8 :O njā, varēsim zeķē krāt naudu nodoklim :emo:

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:21

27 August 2009 14:56:50 Renoir rakstīja:
120 skan diezgan nežēlīgi kopumā. Man varētu būt 270...

Bet no otras puses man ir viens stāsts.
Nobraukājos kādu nedēļu par Franciju ar mašīnu nesen. Tur viņiem, protams, gandrīz visi auto ir mazie un arī daudz visādu lūžņu.
Atgriezos LV un momentā sajutu, ka ir jāslēdz iekšā oglekļa filtrs, jo pie mums ļoti daudzi auto nenormāli smird. Gan dīzeļi, gan benzīna dzinēji. Francijā un Vācijā smirdēja ļoti reti kurš.
Atcerējos, ka pie mums ir modē griezt ārā katalizatorus un darīt vēl visu ko. Laikam arī tāpēc tā smird. Pārāk maz kontroles šajā jomā ir.
Ja šāds nodoklis mazinās smaku Rīgas ielās, tad es esmu par.
Ja kāds domā, ka mums te cilvēki krīzē un naudas nav, tāpēc arī griež katalizatorus utml. Tad der atcerēties, ka auto vispār ir luksusa prece. Ja nevar atļauties, tad jādzīvo bez.

Runājot par smirdēšanu, pie mums pat benzīns ir smirdīgāks nekā ārzemēs. Pieļauju, ka ar dažādām piedevām degvielai tiek palielināts oktāna skaitlis.
Man ir ASV pieredze, tur smird lētais 76 markas bendzīns, pārējā degviela "smaržo", ja tā var izteikties....un dzinēja jauda līdz ar to palielinās, vai pareizāk izsakoties nesamazinās lietojot neatbilstošas kvalitātes degvielu.:doh:

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:23

Jaunāku meršu izmešus var atrast šeit:

http://www.dicomwg12.org/mpg/MERCEDES-BENZ/
Pēdējo reizi laboja MBex - 27. Augusts 2009, 14:24, kopā labots 1 reizi.

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:24

Es tieši arī domāju, kā būs ar vācu degvielu. Bet nekādu starpību jaudā nemanīju. Laikam vajadzēja paostīt izpūtēju :crazy:

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:28

Tad der atcerēties, ka auto vispār ir luksusa prece. Ja nevar atļauties, tad jādzīvo bez.

Nu mlja nu kur shita var pateikt . :doh::haha:

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:31

Ja kāds domā, ka mums te cilvēki krīzē un naudas nav, tāpēc arī griež katalizatorus utml. Tad der atcerēties, ka auto vispār ir luksusa prece. Ja nevar atļauties, tad jādzīvo bez.

Katalizatoru izgriežšanu neatbalstu. To tiešām vajadzētu kontrolēt vairāk.
Vēl uzskatu ka 21 gs. auto nav luksusa prece. Nu ja dzīvo Brīvības 100 un brauc uz darbu uz Brīvības 120, tad jā, bet savādāk nepiekrītu. Auto vairāk ir ļoti ērts pārvietošanās līdzeklis. Bija laiks, kad vienkāršs velosipēds tika uzskatīts par luksusa preci.
Pēdējo reizi laboja Artūrs - 27. Augusts 2009, 14:31, kopā labots 1 reizi.

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:32

27 August 2009 15:31:10 Speeder rakstīja:
Bija laiks, kad vienkāršs velosipēds tika uzskatīts par luksusa preci.

+100

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:35

Taisnība bikucīt ir: vide ir jāsargā jeb arī bik vairāk jāatloka par īpaši labiem un lieliem motoriem, stulbajā ES nekur mēs no tā nespruksim.

BET:

a) NE ŠAJOS LAIKOS

b) tas nodoklis jāizstrādā ar mēru un pareizi, nevis caur ānusu, kāds tas ir šajā versijā

c)nodoklim jābūt vienreizējam un JĀNOŅEM tagadējais lielo motoru nodoklis.

Jauns Auto nodoklis

27. Augusts 2009, 14:36

"Nodokļa likmes automobiļiem ir robežās no 75 latiem līdz 250 latiem atkarībā no automobiļu vecuma un vēl no 300 latiem līdz 600 latiem, ja automobiļa motora tilpums pārsniedz 3000 kubikcentimetrus"

:( skumji dzīvot šajā valstī... jo tālāk jo trakāk... drīz LV varēs dzīvot tikai biezie... vai otrādi... tikai nabagi.
Tēma slēgta