Tēma slēgta

Taxi

25. Marts 2009, 18:27

Turbo čārdžeri (skaitītājam) ir visnegodīkākais, kas var būt... :whistle:

Taxi

25. Marts 2009, 18:28

Tādi pasūtījumi saucas par "ļevakiem". :D Bet negodīgi, negodīgi... Un citi, droši vien, bļauj, ka nevar nopelnīt. :)

Taxi

25. Marts 2009, 18:29

[user]264743|C180|[/user]Turbo čārdžeri (skaitītājam) ir visnegodīkākais, kas var būt... :whistle:

Kuš... :ninja: :D

Taxi

25. Marts 2009, 18:29

[user]26014|Roma|[/user]Kuš... :ninja: :D

tāpat visi par tiem jau zin :D

Taxi

25. Marts 2009, 18:30

[user]26014|Roma|Viks[/user]Tad te ir vienalga, kāds tarifs, galvenais, lai ir tīrs, smuks, un Mersis? Tad, droši vien, visu laiku sanāk braukt pa dārgo. :)
Bet ir interesanti, ko domā par MB Vācu taxi krāsā?

da tai krāsai nau starpības! es ar taxi braucu labi ja reizi pus gadā un tad arī pa 5-10ls maršrutu! un stāvoklis arī vienmēr ir tāds, ka par to nedomā! pēdējo reizi es starp 10 w210 no vidus izcēlu vienīgo w211!
gribējās man ar viņu pavizināties un pavizinājos! vecis gan bija duraks, kurš uz takša nevar strādāt, jo brauca, kā sēņotājs un no visa baidijās! bet tas ko es gribēju, tika panākts!

Taxi

25. Marts 2009, 18:35

Nu, katram savs, kā saka. :D

Taxi

25. Marts 2009, 18:44

ja esli jedu na taxi, to vizivaju toljko SOS, sam tam rabotal, i kazhdij raz kakkavo ta otvozil bil v 6oke, po4emu tak djo6evo poli4ajetsa???

nu 6jas kane4na ja toka etomu rad! nu tozhe ne 4asta jezhu na taxi.

a vab6je kogda rabotal tam, to pos4ital, vigodneje na taxi, asobenna v rabo4jeje vremja!!!
1- net problem s parkovkoj.
2- ezdie6 v ljubom sostojanii, ne bojasj CP.
3- ne nada platitj za lizing.
4-ne nada platitj za TO, za straxovku i ku4u nalogov kazdhij god.
5- ne nada mitj i 4isitj ma6inu.
6- ne nuzhno jejo remontirovatj.
7-nervni4atj stoja v probkax, 4to tvoj 5 litrovij dvigan sjedajet ku4u benzina.
8- perezhivatj, 4to kto podrezhet na doroge ili prosta v odno prekrasnoe utro ma6ini ne okazhetsa
i e6e dumaju mozhna prodolzhatj!

no ne smotrja na vse eto vse ravno xo4etsa svoju :D

Taxi

25. Marts 2009, 18:58

es ar taksi braucu, tikai reizēs kad ar kājām vairs nav iespējams aiziet :D
izvēlos vienalga kādu auto, parasti sāku ar necilāko un prasu vai pa 3ls aizvedīs. treknajos gados reti kāds veda, bet tagad kad braucu pēdējo reizi pirmais piekrita un vojagerī pe ceļam teļuku skatījos :D
treknajos gados pārsvara braucu ar nebrauc dzēris Taxi. bija ultra lēti.
labākais brauciens bija no vecrīgas līdz statoil (kas pie vansu tilta) (gaidīšana kādas 15min), tad līdz Lapai (pārdaugavā točka)(gaidīšana apm 20min) un tad uz kristapa lielu. paprasīja 3ls, bija mums kauns iedevām 6us :D

Taxi

25. Marts 2009, 19:18

tallina braucu pa piektdienam no centra uz majam reizem pec kadiem pasakumiem kad mashinai pie stures vairs nedrikstu sesties. janobrauc mazliet mazliet virs 7 km. pedejo reizi gan gadijas assinsucejs kursh izspieda 8 ls par to, manliekas appisa :)
karoche vel sudzejas ka vinam klienti maz, blad logiski ka maz ja shita daras.
letakais taksis te tallina no firmam ir pa 0.24 LVL/km + iekapshana 1.12 LVL. mashinas gan nav mercedesi, tachu cena laikam man tomer ir galvenais.

parekinaju ja man ikdiena uz darbu butu jadodas ar sho taksi un vel shur tur pa brivdienam, tad manpar taksha izmantoshanu gada sanaktu apmeram 1900 LVL, kamer ar savu mashinu benzins, octa, kasko, nodokli sanak tikai ap 900 LVL..protams ir vel remonta izmaksas bet gada laika 1000 LVL tochna vinas nesastada, varbut 500 max.. moikas un logu shkidrums un riepas ik pa paris gadiem, + gan jau vel kaut ko var atrast, shis izmaksas starp personigo auto un taksi apmeram izlidzina 1:1, tachu ja mani interesetu absoluti izdevigakais variants es droshvien nopirktu kadu 1.0 - 1.4 opel corsa un nepirktu kasko un sanaktu tapat uz pusi letak ka taksis :D
++ man vel vismaz reizi menesi ir jamero celsh tallina - jelgava - tallina, un tas izklidina visas shaubas par personiga auto nevajadzeshanu :D

Taxi

25. Marts 2009, 20:38

1) Jā, ir rēķināts. Pagaidām to, ka lētāk braukt ar taksi, man zināmi ir sarēķinājuši tikai ļoti lielo motoru BMW īpašnieki. Pārējiem nav lētāk, man noteikti nav.

2) Nē, es nezinu nevienu firmu, kam takšu lietošana būtu izrādījusies izdevīga, kaut gan pats jau ilgi strādāju nozarē, kur viss balstās tikai uz klientu apmeklējumiem. Arī man nebūtu izdevīgi lietot taksometru, jo kaut kā nav jābrauc uz vietām, kur man nebūtu pieejama bezmaksas autostāvvieta un parasti, ja saplānoju dienu un ir jābrauc, tad tie ir 100-150 km arī tikai pa Rīgu vien. Un pēc tam pāris dienas nav jāpārvietojas, tas man normāls ikdienas ritms. Taksis nekādi neatmaksāsies.

3) Ja lietoju (ko daru ļoti reti), tad Taxi+, Avois ir līdzīgās cenās bet sliktāku servisu. Parasti tas ir maršruts uz lidostu. RTP, Bona un kas tur vēl gadījušies visi vienā un tajā pašā maršrutā ir izmaksājuši vairākus latus vairāk. Maršruts ir apmēram no Vecās Ģertrūdes baznīcas līdz lidostai un atpakaļ, normāli tas izmaksā ap 5 Ls kā dienā tā naktī, ja izmaksā vairāk, tad attiecīgie takši man melnajā sarakstā. Un es braucu tikai ar skaitītāju.

4) Daudz lietoju taksometru pakalpojumus Vācijā un Lielbritānijā — lētāk. Analogi attālumi vienmēr izmaksājuši mazāk, esmu atļāvies ar taksi braukt pat vairāk kā 200 km, jo tas viņiem ir lētāk vai vismaz vienkāršāk kā uz dienu nomāt kādu mazauto. Pie mums tas izklausās neiespējami. Vēl, tajā pašā Vācijā arī lielajās lidostās (piemēram, Minhene) joprojām ir W123 taksometri tā kā RD idejas par takšu vecuma ierobežojumiem ir pilnīgas muļķības. Sliktos lai čakarē TA, pārējie lai strādā.

5) Vācu takša krāsa man neko nenozīmē. Jo tik un tā šobrīd šķiet visā Vācijā tos ir aizliegts krāsot, tie ir tikai ielaminēti attiecīgā tonī. Reāli tie parasti ir melni, balti vai sudraba. Tā kā ja ir vecāks auto ar labu krāsojumu, tad pilnīgi iespējams, ka arī taksis. Un jau minēju, ka pusmiljons gadā tur mani neizbrīna, tad rēķinos ar vairāku miljonu nobrukumu tiem, kas lietoti ir atvesti šurp. Pie mums noplēšot laminātu izskatās pēc svaiga W211. Un pie tādiem nobraukumiem ja veic visas apkopes, tad tie auto ir arī labā stāvoklī. Nekāda stresa, zināmu būtu gatavs pat pirkt sev privāti, ja sagribētu.

Ceru, ka apraksts noderēs.
Tēma slēgta