Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 25 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3
Autors Ziņojums
 Tēma: Meži, Latvijas daba
AtbildeAtbilde saņemta: 15. Jūlijs 2010, 08:30 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 16:27
Atbildes: 5310
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Mercedes-Benz
Šeit ir rezultāts iepriekš minētajai situācijai. Īstermiņa ietaupījumi LVM ir radījuši ilgtermiņa problēmas visai nozarei.

Piemērs, kā tas atspoguļosies mēbeļu sektorā.
Daudzi LV lielie mēbeļu ražotāji strādā katalogu biznesam, viens no tādiem klientiem ir vācu Otto (tas pēc sava konkurenta Quelle likvidēšanās ir segmenta līderis). Otto "impērijas" īpašnieku ģimene un šī brīža vadītājs ir "zaļais". Visu viņu iepirktajiem koka produktiem ir jābūt FSC sertifikātam.

Nav sertifikāta, nav biznesa.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 15. Jūlijs 2010, 09:31 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Februāris 2008, 20:53
Atbildes: 480
Atrašanās vietas: LV
Mašīna: Das Auto
Un tā ir visās nozarēs ar tiem sertifikātiem ja grib pasūtījumus no lielajiem,bet ne visi var pacelt tās izmaksas sertifikātu ieviešanai.:(

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 15. Jūlijs 2010, 10:10 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Novembris 2006, 21:49
Atbildes: 2361
Atrašanās vietas: Latvija, Riga
Mašīna: Renault Scenic; Citroen Xsara
Citēt:
07 June 2010 09:32:02 mipe rakstīja:
Interesants skats, kad viņi strādā naktī; dienas laikā klusums. Slēpjas?

Strādā ļoti agri no rītiem, jo dienas laikā ir tik karsts ka nevar pastrādāt. ;)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 15. Jūlijs 2010, 10:36 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Patiesībā es par sertifikāta zaudēšanu nebrīnos. Tieši pavasarī man bija saruna, kur lielījās, ka tūlīt jāsertificējas, ka nosertificēšot vienu dēli un pārējais jau vienalga, ražošot no visa. Tā kā tas ir mans lauciņš, biju šokēts par attieksmi, jo neticēju, ka tas mūsdienās šajās lietās iespējams. Jā, auditori kādu laiku uz šo to spēj pievērt acis, bet principā tāpat visu redz, zina un saprot, jo daudzviet, īpaši pie mums cilvēkiem šķiet, ka tos viegli aptīt ap pirkstu. Un es biju pilnīgi pārliecināts, ka ar to auditu labi nebeigsies. Nu, lūk, pāris mēneši pagājuši un ir rezultāts! Sertifikāciju aptur. Paši vien vainīgi, ka attieksme bijusi nenopietna!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 15. Jūlijs 2010, 12:47 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 31. Janvāris 2005, 23:12
Atbildes: 744
Atrašanās vietas: Latvija, Rīgas apkārtnē :)
Mašīna: Volvo S60, Kawasaki ZX6R, KTM 450SX
Kādus trīs gadus atpakaļ vētra bija labi paplosījusies pa mežu, izgāza ~0,4Ha... tika pavasarī satīrīts un sastādīts pa jaunu - nevajadzēja gaidīt rindās pēc stādiņiem - varbūt tāpēc, ka apstādāmā platība bija salīdzinoši maza un stādiņu bija pietiekoši... :hvz:
Runājot par kailcirtēm, parasti jau arī tiek atstāti koki sēklām, - ja ir labi sakopta cirsma, tad mežš jau diezgan ātri atkopjās - protams, kārkli un nezāles gan jāparetina, bet tā jau ir apsaimniekotāja atbildība... :shura:
Jautājums tāds - atnāca vēstule no Dabas Aizsardzības pārvaldes ar paziņojumu, ka daļu no īpašumā esošā meža iekļaus īpaši apsargājamā dabas teritorijā. Papētīju likumus, sapratu, ka nedrīkstu veikt saimnieciko darbību (ko arī netaisījos), bet kā ir ar sakopšanu - slimo koku izciršanu utt...? Vēl zvanījis viņiem neesmu, bet varbūt kādam ir bijusi pieredze ar šīm lietām?

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 25 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 3 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012