Switch to full style
Tēma slēgta

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 07:33

Padalamies pieredzē par piemājas dīķi,apsaimniekošanu,zivīm tajā.

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 08:11

Man pašreiz ir viens liels,ap 1.8 ha un padziļš,dziļākā vieta ap 5.5 m.Ūdens caurtekošs,attiecīgi dzīvot varētu viss.
Pagaidām ir foreles,kāda vēdzele un kāds liels asaris.
Problēma nr.1 ir bebri - saalo krastus,nešķirojot,kur dambis,kur krasts.Kas notiek ar cauru dambi,pat domāt negribas...Ar mednieku palīdzību divi ir likvidēti,vienu noķēru paša alā.Patreiz ir pauze,gan jau ka vēl kāds uzradīsies,slazdi jau gaida...:)Tos gan izmantot it kā nedrīkst,bet neesmu dzirdējis,ka kāds par to tiktu sodīts.
Problēma nr.2 ūdrs - ja tas ieviešoties,tad forelēm esot kaput,tā tauta runā.Ir kāds ar to saskāries,kā cīnīties?

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 09:04

27 April 2012 09:11:08 uudensputns rakstīja:
... Problēma nr.2 ūdrs - ja tas ieviešoties,tad forelēm esot kaput,tā tauta runā.Ir kāds ar to saskāries,kā cīnīties?

Ūdri tiešām ir problēma.
Man paziņa pat uzbūvēja dīķim riņķī sētu :-(

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 09:32

Mums ir 3Ha dīķis.

Zivju kustībai ielaidām mazus līdacēnus, bet nedaudz, lai patrenkā karpas un pārējās.

bebri- slazdus nedrīkst, sods ir pamatīgs. Tikai medniekus. Ja viena ģimene tur ir, tad vel nekas, bet mums pirms gada tur bija kādas 5-6 ....var izteloties, kas tur notika.

Ūdri, tiem nekāda sēta īsti netraucē.

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 10:32

27 April 2012 10:32:08 Misters X rakstīja:
Mums ir 3Ha dīķis.

Zivju kustībai ielaidām mazus līdacēnus, bet nedaudz, lai patrenkā karpas un pārējās.

bebri- slazdus nedrīkst, sods ir pamatīgs. Tikai medniekus. Ja viena ģimene tur ir, tad vel nekas, bet mums pirms gada tur bija kādas 5-6 ....var izteloties, kas tur notika.

Ūdri, tiem nekāda sēta īsti netraucē.

Man viens zivkopis strikti piekodināja,ka vai nu foreles,vai līdakas,ja salaiž abas kopā,tad pēdējās foreļus vnk apēd.
Karpas,pa dibenu un krastiem urķējoties,samaļ ūdeni duļķainu,tāpēc arī to man nebūs.Domāju salaist līņus,kādu breksi un VĒDZELES.
Misters X,kā ar ūdriem cīnies?
Ck esmu dzrdējis,tik laikam vienīgais ir sēta,turklāt tā esot zemē jāierok?

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 10:33

Kur vispār tikt pie līnīšiem?
Ar tīklu pa ezeru neskaitās...:)

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 10:45

uz Nagļu zivjaudzētavu neesi zvanījis ? Mēs no turienes ņēmām.

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 10:48

Pats brauci pakaļ?
Braslas audzētavā ir tikai foreles.

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 11:28

27 April 2012 11:32:12 uudensputns rakstīja:
Misters X,kā ar ūdriem cīnies?
Ck esmu dzrdējis,tik laikam vienīgais ir sēta,turklāt tā esot zemē jāierok?

Tieši tā. Pluss, ja vēl ir labi mednieku suņi, tad ūdriem netīk viņu sabiedrība :)

Es tur vairāk gan atbalstu un palīdzu, man tēvam tur vairāk akciju tajā procesā.

Zivis un dīķis.

27. Aprīlis 2012, 11:29

Ir 0,5 ha dīķis, arī tekošs. Zvēri nedzīvo, nav dzīvojuši, jo tiek pieskatīts. Vispār no pareizu dīķu viedokļa to krastos nedrīkstētu būt koki, krūmi, vai ar skarbu atlasi, attiecīgi nebūtu kur visādiem meža zvēriem mitināties.
Tēma slēgta