Switch to full style
Tēma slēgta

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 20:51

Sveiki visiem! Tā nu ir sanācis, ka esmu nolēmis pamest šo valsti. Tagad tā ir tāda kā modes lieta, bet ar sievu šo apsvērām jau pāris gadus iepriekš. Toreiz vel riktīgi gāja vaļā "treknie gadi" un realizēt šādu pasākumu nebija viegli. Darbi, darbi, darbi utt. Šobrīd un pēdējos pāris mēnešus man tā īsti nav ar ko nodarboties un neloloju cerības, ka tuvākajā laikā apstkļi valstī varētu būtiski uzlaboties. Diemžēl neredzu nevienu iemeslu lai te paliktu. Šis nu ir lielisks iemesls beidzot pārcelties uz Londonu. Apstākļi nav pārāk spiedīgi, tādēļ ir kāds brīdis, ko tur pagrozīties un iepazīt apstākļus, kādi tie ir tur. Protams, ka ļoti ilgi tas tā nevarēs vilkties un kādā brīdī būs jāsāk kaut ko darīt. Tad nu lūdzu foruma biedru padomus šajā sakarā. Brauksim ar auto, un līdz ņemsim divas 1,5 gadus vecas meitas. Īrēsim dzīvokli vai māju Londonas centra tiešā tuvumā, domāju, ka robežās no 2 līdz 6ajai zonai. Pagaidām aizbraukšana ir ieplānota jūlijā/augustā. Esmu atvērts visāda veida sadarbības iespējām Anglijā :)

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 21:05

Varu piedāvāt pārvest tavas mantas!!:cool:

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 21:14

turaties un veiksmi tur ! :sveiks:

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:15

paziņa dzīvo Londonas centrā, un īrē tur dzīvoklīti kaut kā 3x3 metri, īres maksa 500 pounds mēnesī, tā kā braucot esi gatavs nopietniem tēriņiem, pieļauju ka ar darba iespējām šajos laikos tur ar nebūs tik viegli, bet nu te palikt arī jēgu neredzu. Tā kā veiksmi!

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:17

Ir kādas idejas, cik maksā māja/dzīvoklis centra tuvumā? :doh:

Tādā miskastē kā Slough (vēl aiz 6. zonas) mazs ūķītis - divas istabas divos stāvos ar "kartona sienām un spēļu logiem" maksā apmēram 800 poundi mēnesī. Līdz centram ir apm. 40 min ar vilcienu līdz Paddington Station.
Normālāks dzīvoklītis tur maksā ap 1000 poundiem mēnesī.
Jāatzīst, ka šiem vietām tie dzīves apstākļi ir pat sliktāki nekā pie mums un kuriem nav, tie piķo par to ne pa jokam. Ja esi drošs, ka varēsi tur pelnīt sākot ar 5000 mēnesī, tad ir vērts pārvākties.
Tur citi mērogi. Everything is bigger in the UK :mhihi:

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:25

Eh būtu man tāda iespēja tagad no šejienes aizlasīties sen jau būtu prom, bet pagaidām jācīnās tepat, bet ceru ka vairs ne ilgi.
Pēdējo reizi laboja the_jok3rz - 15. Jūnijs 2009, 22:25, kopā labots 1 reizi.

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:27

15 June 2009 23:17:40 Renoir rakstīja:
Ir kādas idejas, cik maksā māja/dzīvoklis centra tuvumā? :doh:

Tādā miskastē kā Slough (vēl aiz 6. zonas) mazs ūķītis - divas istabas divos stāvos ar "kartona sienām un spēļu logiem" maksā apmēram 800 poundi mēnesī. Līdz centram ir apm. 40 min ar vilcienu līdz Paddington Station.
Normālāks dzīvoklītis tur maksā ap 1000 poundiem mēnesī.
Jāatzīst, ka šiem vietām tie dzīves apstākļi ir pat sliktāki nekā pie mums un kuriem nav, tie piķo par to ne pa jokam. Ja esi drošs, ka varēsi tur pelnīt sākot ar 5000 mēnesī, tad ir vērts pārvākties.
Tur citi mērogi. Everything is bigger in the UK :mhihi:

Nu :hvz: ir trīs paziņas rukājuši iekš Anglijas, viens viens pats, otrs ar draudzeni, trešais ar sievu un diviem bērniem! Visi dzīvoja iekš vai uzreiz aiz Londonas robežas! Tādas cenas nedzirdēju! Dzivoja normālos apstākļos! Es pat teiktu, ka labāk par LV īrejamiem mitekļiem!
Laikam jau tomēr kamēr paši neaizbrauksim tikmēr paši neiegūsim viedokli... vismaz savu-patieso par strādāšanu/dzīvošanu ārpus LV!:hvz:

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:44

Man gan vairāk ir sajūta, ka tur tāds piedzīvojums vien tik ir. Algas tur ir ļoti labas, bet pienācīga dzīve maksā vēl labāk. Tā kā - cik garš, tik plats.

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:47

Tur mūsējie vienmēr prata pierauties tāpat kā strādāt nenormālas darba stundas. Te to nedarītu. Man māsa tur 1/2 gadu nostrādāja. Nebija dzīves apstākļi nekāda medusmaize un cenas kā Renoir saka. Bet atalgojums to laikam kompensēja. Nesūdzējās un nenožēlo tur pavadīto laiku.

moving to UK

15. Jūnijs 2009, 22:57

Neliels update:
Vidējā alga ir ap 2000 poundi. Mani palaboja, ka 5000 ir ļoti laba alga.

Nodokļi tur ir vēl niknāki nekā pie mums plāno.
Kaut vai auto iebraukšanas cena Londonā - par katru reizi 8 mārciņas, pašvaldības nodoklis, auto apdrošināšanas cenas nevājas. Visu pakalpojumu cenas - vairāk kā nevājas un viņiem ir cita izpratni par to, kas ietilpst tajos pakalpojumos. Resp. pie mums par mūsu cenām var saņemt labāku pakalpojumu nekā tur.

Plus vēl nemitīga sajūta, ka esi Pakistānā vai Indijā, jo baltie cilvēki ir mazākumā, pilnas ielas ar towelheads and paki. (Nu tas gan vairāk offtopiks)
:ninja:
Tēma slēgta