Switch to full style
Tēma slēgta

Miglas lukturi tuvo gaismu vietaa...

03. Oktobris 2006, 09:08

" XVI. Ārējās apgaismes ierīču lietošana
126. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kā arī tramvajiem un trolejbusiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas vai tuvās gaismas lukturiem.
132. Braucot priekšējos miglas lukturus atļauts iedegt:
132.3. tuvās gaismas lukturu vietā — šo noteikumu 126.punktā minētajā gadījumā.

Ceļu satiksmes noteikumi Nr.571 (pieņemts 29.06.2004)

16. Ārējās apgaismes ierīču lietošana
174. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kā arī tramvajiem un trolejbusiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismasvai priekšējiem miglas lukturiem."

Pēc manas izpratnes drikst braukt diennakts gaisajaa laikaa tikai ar ieslegtiem prieksejiem miglas lulturiem-bez tuvajam gaismaam(gabaritlukturi protams arii ieslegti)...
Jusu viedoklis...? :)
Paldies!

03. Oktobris 2006, 09:11

tas ir tapec, ka biezhi redz W124 mersistus ar tuvas gaismas+miglinieki ?

03. Oktobris 2006, 09:12

es REIZEEM braucu miglas lukturi+gabariti, bet kad ir tirsham migla tad tuvas+miglas

03. Oktobris 2006, 09:18

bet driikst jau arii braukt tuvaas+miglas!kur problemas??? :D

03. Oktobris 2006, 09:20

tuvas+miglinieki nav atljauti, ja gadijuma nav slikta redzmiba, miga, lietus utt

03. Oktobris 2006, 09:26

Tā ir. Vai nu tuvie, vai migla, vai dienas gaitas. Pēdējos es nekas neesmu redzējis :whistle:
Bet man vienlga. Naktī un krēslas stundā braucu ar tuviem+migla. Vienkārši labāk redz.

03. Oktobris 2006, 09:32

aaa,nu jaa-taisniiba! :)
man te viens centaas parliecinaat,ka nedriikst braukt gaisajaa laikaa tikai miglas+gabariiti :D 8)

03. Oktobris 2006, 09:44

[user]2|SZ|[/user]tuvas+miglinieki nav atljauti, ja gadijuma nav slikta redzmiba, miga, lietus utt

Tieši tā. Protams, varbūt CP par to bargi nesodītu, bet labāk neizaicināt. Jēgas no tik daudz gaismām pa dienu jau arī nav. Nu, kad mēs kolonnā braucam, tad uzmanības pievēršanai pirmā mašīna mēdz braukt ar visiem uguņiem ieslēgtiem... Tās gaismas ir tāda aptuvena un slidena lieta, esmu dzirdējis, ka motociklistiem iesaka arī pa dienu braukt ar tālajiem, jo tā tomēr drošāk un tā automašīnu šoferi viņus labāk pamanot. Oficiāli tas tomēr nav atļauts.

03. Oktobris 2006, 09:46

Nu pec CSN drikst...lidz shim nav sanacis ta iemesla delj kasities ar celjiniekiem, ka izmonatotu miglieniekus + gaariti

.....tikai ka tur bija ar to "dienas gaishaja laika" - vai noteikumos par to bija kaut kas precizi minets, vai ta ir tada "slidena" katram individuala lieta?

03. Oktobris 2006, 10:04

[user]158036|chosa|[/user]Nu pec CSN drikst...lidz shim nav sanacis ta iemesla delj kasities ar celjiniekiem, ka izmonatotu miglieniekus + gaariti
?

nee nu ta ir atljauts

bet miglas+tuvas gaismas, tas jau ir slideni
Tēma slēgta