Stāsti, atgadījumi, konflikti saistībā ar CP
Tēma slēgta

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 09:56

[user]2|SZ|[/user]it sevišķi lejā aiz Siguldas, kur tās trakās rises? neiesaku...

Tur 110 km.

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 09:59

Ja konewno diko izveņajus,no tut uže na4inajut meritsa pipiskami i obsuždat u kogo noga na gaze teželej :ninja:

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 10:05

razkaz ne a tom u kavo dlineja a o pavideniji na darogah. Ti kagda ni bud na Via Baltica videl kak jedut furi. Kak ani izpolzujut dapalnitelnuju krainiju palasu?

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 10:20

[user]75137|Bpa4|[/user]razkaz ne a tom u kavo dlineja a o pavideniji na darogah. Ti kagda ni bud na Via Baltica videl kak jedut furi. Kak ani izpolzujut dapalnitelnuju krainiju palasu?

Ne kipetis,Ti svoimi ubitimi nervnimi kletkami situaciju na dorogah vserovno neizmeniw.
A Ti videl 4to v Polwe furi vitvirjajit na asvaļtnoj ,,koleje,,? :ninja:

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 10:22

[user]173655|vabo|[/user]A Ti videl 4to v Polwe furi vitvirjajit na asvaļtnoj ,,koleje,,? :ninja:

a wot eto nepripominai....

psc, sam za ruljom na QP ehal.....boljshe nehochu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 12:57

[user]379|Mizx|[/user]Vai nebūsi mazliet pārrēķinājies? Pārsniegt atļauto ātrumu par 60 km/h t.i. 1/3 daļu un iegūt 5 min laika? Arī es gribu zināt to šortkatu, pa kuru uz Siguldu var aizbraukt 15 min.
Konkrētajā virzienā arī es mēdzu pārsniegt atļauto ātrumu un tas man katrā braucienā dod ~15 Ls ietaupījumu. Vai arī būtu pa nullēm, ja CP tomēr apturētu.

Attiecībā uz braukšanu uz Siguldu ir jānodala 2 lietas: Sigulda Juglai/Berģiem un Jugla-centrs: divi pilnīgi atšķirīgi ceļi ar savu iespējamo un reālo "caurlaidību". Kā arī ir jānodala virziens un diennakts laiks, kura pārvietojamies, kas savukārt nosaka automašīnu intensitāti, CP aktivitāti, pakārtoti katras joslas braukšanas ātrumu u.c. faktorus.

Jugla-Globuss Siguldā ir aptuveni 42 km jeb braucot plus mīnuss pieklājības robežās - 25 vai 30 minūtes. Sigulda - centrs no rītiem: darbadienas izbraucot ne vēlāk kā 7 no rīta (50 minūtes), brīvdienās 40 minūtes, tiem, kas stāv "muļķu rindā" - pusotra stunda.

Ja atmetam Rīgu un runājām par nokļūšanu līdz Juglai (par ko arī bija runa, ja uzmanīgi lasa), tad pie 110 un 140 km/h stundā aptuveni
attiecīgi uz 42 km tās arī ir 17 un 22 minūtes.

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 13:07

[user]379|Mizx|[/user]Konkrētajā virzienā arī es mēdzu pārsniegt atļauto ātrumu un tas man katrā braucienā dod ~15 Ls ietaupījumu. Vai arī būtu pa nullēm, ja CP tomēr apturētu.

kur rodas šis ietaupījums?!

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 13:16

[user]75137|Bpa4|[/user]Būtu ātrāk un bez neērtībām, ja tādi kruizētāji kruizētu pa pirmo joslu, kā tam jāpienākās pēc noteikumiem. Daži pat pēc riktīgas tālo devas un taurēšanas nesaprot, kā ir jābrauc. Un vispār ko nōzīmē ceļu kultūra. Piem, Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Bulgārijā, Čehijā, Vācijā... šo ceļu kultūru cilvēki ļoti labi pieprot. Pilnīgi prieks braukt un gandarījums pieklājīgi uzvesties. Atbraucot uz Latviju - viss pilnīgi pretēji. Kautgan ko var vēlēties, pāris gadsimtus Latvieši bijuši verdzībā bez izglītības iespējām. Vergu zemnieku tauta, tā tas diemžēl ir.

Prieks [pirmo reizi] dzirdēt netā tādus vārdus - parasti LV visi Polijas ceļus lamā, bet manā skatījumā tie ir daudz labāki nekā LV, pie tam paskatieties reāli, kāda auto plūsma tur iziet cauri (ceļš patiešām atmaksājas) un kā tur ir sakārtotas norādes - pamēģiniet izbraukt LV vai Rīgai cauri pēc norādēm. Par to, ka atmest gāzi, lai pretimbraucošais paspētu pabeigt apdzīšanu, vispār nerunāsim.

Principā jau kruizētāji (85 km/h) it kā brauc pa to pirmo joslu, taču pie lielas intensitātes starp viņiem ir maz vietas un tiem kas brauc vidēji ātri īsti nav kur palikt un tie velkas ar 100 pa otro joslu - Zviedrijā tādā ziņā tauta visu laiku pārkārtojas no otrās uz pirmo un atpakaļ, pie mums to nevar izdarīt, jo atpakaļ uz otro pēc tam atkal nevar tikt neriskējot uzrauties uz CP.

Tas, ka letiņi ir bauru tauta, ir fakts, latviešu aristokrātiju izkāva friči un par labu tas mums nācis nav (to neesmu izdomājis es, bet pilnīgā nopietnībā visnotaļ cienījams cilvēks, tiesību pasniedzējs).

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 13:25

[user]221291|MMMM|[/user]Tas, ka letiņi ir bauru tauta, ir fakts, latviešu aristokrātiju izkāva friči un par labu tas mums nācis nav (to neesmu izdomājis es, bet pilnīgā nopietnībā visnotaļ cienījams cilvēks, tiesību pasniedzējs).

apmēram jau štimmē, bet viss nav tik traki, kādi 10 % ir normāli, inteliģenti 8D

Kur stāv CP postenis?

19. Jūnijs 2007, 14:04

[user]425|mipe|[/user]
[user]379|Mizx|[/user]Konkrētajā virzienā arī es mēdzu pārsniegt atļauto ātrumu un tas man katrā braucienā dod ~15 Ls ietaupījumu. Vai arī būtu pa nullēm, ja CP tomēr apturētu.

kur rodas šis ietaupījums?!

Savulaik biju uztaisījis mazu Excel aprēķinu tabulu ar degvielas patēriņu pie dažādiem ātrumiem, veicamo attālumu un ienākumus 1 stundā reāla darba un paredzēju iespējamību maksāt sodu par ātruma pārsniegšanu. Jo lielāks attālums, jo izrādījās ekonomiski izdevīgāk pārsniegt atļauto ātrumu. Cik atceros, ja veicamais attālums ir līdz 150 km, tad izdevīgākais ātrums ir līdz ap 110 km/h. Ja ir tāls brauciens uz Latgali, un pāri par 600 km ceļa, tad var braukt ar 150 km/h. Ātrākai braukšanai gan izdevīgums zuda. Un stundas ienākumi tika ņemti vērā jo – lēni braucot visu dienu veltīsi vienam klientam, bet pasteidzoties jau paspēsi pie vairākiem. Un mūsu steidzīgajos apstākļos mēs ļoti bieži izvēlamies daudz klientus īsā laikā… Kamēr pie mums visu vajadzēs “jau vakar”, situācija nemainīsies.

Sen gan to tabulu neesmu aizticis un neesmu to pārskatījis ņemot vērā jauno sodu sistēmu, kas ir aprēķinu subjektīvākā daļa. Ideja par tabulu man radās reizē, kad mani veda klients un viņam izdevīgāk izrādījās saņemt maksimālo sodu par ātruma pārsniegšanu, nekā man nodrošināt uzkavēšanos ilgāk Latgales pusē un samaksāt par vēl vienu darba dienu. Savukārt iegūtajā dienā jau braucu uz citu Latvijas pusi. Tas ir iemesls, kāpēc izvēlos automašīnas ar lielu benzīna motoru:
a) degvielas patēriņa pieaugums lieliem ātrumiem ir nebūtisks, salīdzinot ar maza tilpuma motoru;
b) nav problēmu ar komfortu apdzīt uz pilnas šosejas – mani interesē „uzrāviens” virs 100 km/h, nevis zem;
c) jaunie dīzeļi, kas varētu izpildīt a) un b) punktus pagaidām vēl nesaista cenas dēļ – ir labākas lietas, kur naudu likt.

Tas ir iemesls, kāpēc uzskatu – ātrgaitas šoseja Latgales virzienā tā reģiona ekonomisko stāvokli būtiski uzlabotu – cilvēkiem būtu vieglāk tur aizbraukt, nokārtot darīšanas un ātri atgriezties. Ievērojot CSN normālam darbam būtu jārēķinās ar palikšanu tur uz 2 dienām, ja negribi braukāt apkārt pa naktīm un nākamajā dienā darbā būt neizgulējies.
Tēma slēgta