Stāsti, atgadījumi, konflikti saistībā ar CP
Tēma slēgta

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:02

03 June 2009 22:53:51 plashs rakstīja:
03 June 2009 22:17:22 eede rakstīja:
bļin, instruktors IR blakām... tam nav 3 gadi, značit 20Ls... esmu prasijis...

Smotretj punkt vtoroj:
2. valstij vajag naudu.

Es arī vakar noķēru 20ls par nummurzīmes lampiņām, BEZ BRĪDINĀJUMA. ar tekstu "valstij vajag naudu"

Nedega, vai neorģinālās?

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:07

03 June 2009 23:00:39 Viks rakstīja:

ēde, tas ir tā pat, ja instruktors ir dzēris, 10 sutkas un 500ls! ja tev nav stāža, tad tu nevari mācīt, ja tu nevari mācīt, tad tu vadi mašīnu bez tiesībām! kas tur nesaprotams! ir lietas, ko tu vari darīt tikai pēc stāža sasniegšanas un viena no tām lietām ir citu braucēju mācīšana!

Nu sitiet mani nost, BET sods par mācīšanu vadīt auto IR 20LS, ko piespriež TAM, kas māca vadīt, ja viņam nav 3 gadi... pat baltās tiesības var nebūt līdzi (sods 2Ls), ja ments borē, ka brauci bez tiesībām, uzreiz mobilajā fil`met, zvanīt 112, hz ko darīt, jo SODS ir 20Ls viss. likums ir likums.. brauc Mācībnieks, viņam blakām citas ar stāžu zem 3 gadi... sods 20Ls.. āmen!

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:10

03 June 2009 23:02:59 Udritis79 rakstīja:
03 June 2009 22:53:51 plashs rakstīja:

Smotretj punkt vtoroj:
2. valstij vajag naudu.

Es arī vakar noķēru 20ls par nummurzīmes lampiņām, BEZ BRĪDINĀJUMA. ar tekstu "valstij vajag naudu"

Nedega, vai neorģinālās?

kādam savajadzējās 5W spuldzītes ...krīze ibio

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:15

A kā ir kategoriju atbilstību, na ar B braucu ar moci vai ar fūru ir taču starpība. Cik ir ja ar noķer ar moci virs 125 ar B kategoriju

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:23

Smagi ir, jo tu brauc bez tiesībām, Ede, nestrīdēšos, jo šobrīd neesmu tādā stāvoklī lai lasītu likumus, bet ja likums tev neļauj mācīt, tad tas ir tas pats, kā bez tiesībām! Āmen :D :D :D

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:32

prasiju CP ar stāžu virs 10gadi un tagadējo instruktoru braukšanā;)

Sodi

03. Jūnijs 2009, 22:41

03 June 2009 23:32:19 eede rakstīja:

OK, lai tā būtu, tagad neoponēšu tev! :D

Sodi

04. Jūnijs 2009, 08:59

03 June 2009 23:41:22 Viks rakstīja:
03 June 2009 23:32:19 eede rakstīja:

OK, lai tā būtu, tagad neoponēšu tev! :D

Es gan! Latvijas APK 149.20 pants "Mācību braukšanas noteikumu pārkāpšana" nosaka transporta līdzekļa vadītāja atbildību. Un tur pārsvarā ir sods Ls 20.
"Ceļu satiksmes likuma"(pamata normatīvais akts ceļu satiksmē)1.panta 28.punkts nosaka, kas ir transportlīdzekļa vadītājs - "fiziskā persona, kas vada transportlīdzekli, tai skaitā vadīšanas iemaņu pārbaudes laikā, kura notiek normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, vai apmāca vadīt transportlīdzekli personu, kurai nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Šis jēdziens uz personu, kura ir vadījusi transportlīdzekli, attiecas līdz tam brīdim, kad šo transportlīdzekli sāk vadīt cita persona".
Turpat 26. panta 6. daļā ir minēts, ka ir tāds: "Piedaloties ceļu satiksmē, personai, kura mācās braukt ar mehānisko transportlīdzekli (izņemot trolejbusu)".
149.4 panta "Vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana" 6. daļa abi punkti: ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas); ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, kas piemērots pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros, —
uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no divsimt līdz trīssimt latiem.
Ir vēl jautājumi? Un vēl: nekad neuzticies CP Latvijas likumdošanas jautājumos, jo pat elementāro protokolu par administratīvo pārkāpumu(kas ir administratīvā pārkāpuma lietas pamats), kuram nepciešamās ziņas un rekvizīti ir norādīti L APK 248.pantā, nekad neesmu redzējis tādu, kā to prasa likums.

Sodi

04. Jūnijs 2009, 09:30

03 June 2009 23:15:45 Udritis79 rakstīja:
A kā ir kategoriju atbilstību, na ar B braucu ar moci vai ar fūru ir taču starpība. Cik ir ja ar noķer ar moci virs 125 ar B kategoriju

savi 300Ls-500Ls saskrien, viss ir atkarīts kuru reiz trāpies, par kādu pārkāpumu, + vēl CP garīgais, sieva iedeva/neiedeva, brokastis bija labas/sliktas, kas pirms tam bija apturēts utt...
info no džekiem ar ko kārtoju A kategoriju :D šie nosprieda, ka ir izdevīgāk nokārtot A kategoriju (tas pat vien maksā ap 300Ls) nekā visu laiku maksāt valstij pa 300-500Ls :D, jo sanāk, ka brauc bez atbilsotšas kategorijas... tieši tāpat ar baltām tiesībām, ja saker, tad ofic uzliks vadītājam, jo brauc bez tiesībām, bet tam kas māca ar tiesībām, bet nav stāža, var arī neuzlikt, jo šis pēc likuma panta nevar mācīt - teorētiski viņš nemāca... - vienīgais, ja viņš ļoti piekrīt, ka māca un grib samaksāt sodu - lūdzu :D

Sodi

04. Jūnijs 2009, 11:09

Clansman auzas :) te neeit runa par to IR tiesības, NAV tiesības...

šeit ir... mašīnu vada mācībnieks ar baltajām tiesībām, blakus sēž cilvēks ar B vad kategorijas tiesībām un stāžu,kas ir mazāks par 3 gadi.... tā kā sods par mācīšanu vadīt, ja nav 3 gadu stāžs ir 20Ls.. tad tas tā arī ir...

tavi likuma panti te galīgi nav par tēmu...
Tēma slēgta