Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 10:38

Jaunuzceltais Dienvidu tilts ir apdrošināts pret daudziem un dažādiem riskiem par kopumā gandrīz 300 miljoniem latu. :evil:

Nedzīvības apdrošināšanas a/s BTA apdrošinājusi Dienvidu tiltu pret visiem celtniecības riskiem - celtniecības materiālās vērtības par tāmes summu, kas ir gandrīz 300 milj. Ls, Dienvidu tilta kā juridiskās personas vispārējā civiltiesiskā atbildība viena miljona latu apmērā, kā arī garantijas laika (36 mēneši) garantija 2 % apmērā no celtniecības summas, Db pavēstīja BTA viceprezidente Jeļena Alfejeva.

Pēc viņas skaidrotā garantijas laika apdrošināšana nozīmē paša tilta apdrošināšanu pret visiem riskiem, t.sk. pret to, ka tilts sabruks vai vants saplīsīs. «Garantijas laika garantijas apdrošināšana nozīmē, ka apdrošinātājs galvo par to, ka uzņēmējs novērš trūkumus, kuri atklāsies garantijas laikā,» tā J. Alfejeva. Db jau ziņoja, ka pēc slogošanas tilts saglabājies ielocīts, tomēr Dienvidu tilta būves direkcijas vadītājs Eduards Raubiško norādīja, ka ieliecēm ir jābūt un tās nekaitēs tilta ekspluatācijai.

raksts ņemts no Db (Dienas bizness)

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 10:47

un tilta galā, slāvu aplim pašā vidū ir iebāzts LUKSAFORS :!

Kurš Vājinieks diez to izdomāja ?

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 10:52

[user]1447|MBex300|[/user]Plash, es domāju tie profesori tevi viens divi apklusinās ;) Uzzīmēs tev uz tāfeles katra mezgla lieces, stiepes un spriegojumu pretestības aprēķinus. Tu protams varētu piedāvāt savus aprēķinus :D

Nu normāls inženieris saliks, par to es nešaubos, bet vai profesori saliks nezinu ...neesmu mēģinājis, zināšanu pietrūkst šajā jomā.
Aptuveni sajēdzu tik cik otrā kursa RTU students būvinženieros...so, so....

Bet tas ka profesoreļi ir padumji ir skaidrs.
Man labam paziņam ir projektēšanas birojs. Šad tad bija šāda tāda saskarsme ar studentiem un aprēķiniem :)

Starp citu Domeniks ir viņa darbs :whistle:

Skumji ka profesori visas nozarēs ir tik atpalikuši no mūsdienām ka paliek gandrīz bezjēdzīgi mācīties pie viņiem.

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 10:55

[user]2|SZ|[/user]un tilta galā, slāvu aplim pašā vidū ir iebāzts LUKSAFORS :!

Tas luksofors ir domāts celtniekiem, jo viņiem nav nekāds iespējas normāli pāriet ielu! tur tak pa vidu aplim ir smuki vārtiņi sētā!

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 10:59

[user]209392|plashs|[/user]Skumji ka profesori visas nozarēs ir tik atpalikuši no mūsdienām ka paliek gandrīz bezjēdzīgi mācīties pie viņiem.

beidz vispārināt. Profesora grādu neviens tāpat nedod.

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 11:01

es ar redzeju.. tas lai celtnieki var tik uz apli... tur ir gājēju pareja. :whistle:

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 11:16

[user]209392|plashs|[/user]

Nu normāls inženieris saliks, par to es nešaubos, bet vai profesori saliks nezinu ...neesmu mēģinājis, zināšanu pietrūkst šajā jomā.
Aptuveni sajēdzu tik cik otrā kursa RTU students būvinženieros...so, so....

Bet tas ka profesoreļi ir padumji ir skaidrs.
Man labam paziņam ir projektēšanas birojs. Šad tad bija šāda tāda saskarsme ar studentiem un aprēķiniem :)

Starp citu Domeniks ir viņa darbs :whistle:

Skumji ka profesori visas nozarēs ir tik atpalikuši no mūsdienām ka paliek gandrīz bezjēdzīgi mācīties pie viņiem.

Esam baigi iedegušies te. Plash, kāda ir tava izglītība? Pēc taviem tekstiem saprotu ka jabūt doktora grādam un kādā eiropas slavenā skolā. Taisnība Tev ir par to ka pirmajā kursā neko diži prātīgu nemāca - tiek spiests uz matemātikām un tādā garā, arī man bija tā ka pirmais kursā domāju ko es šeit zubru. Taču tas ir lai atlasītu visādus ņuņikus, kas vēlāk to nepanesīs. Daudzi profesori ir jau gados un no tiem dažiem, ir tādi kam nav profesionāla saskare ar mūsdienu būvniecību, tāpēc varbūt tāds priekštats. Patreiz ir daudzi profesori kuros var klausīties ar atkārtu muti un saprast ka tu vēl daudz nezini. Es priecājos ka, neklausīju citus un nenomainīju studiju virzienu.
Demogoģijai:
Mācīties un mācīt
Studēt un ... (nav tāda vārda)ceru ka saprati.

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 11:18

[user]222519|Emsis|spams[/user]

Mācīties un mācīt
Studēt un ... (nav tāda vārda)ceru ka saprati.

:iagree:

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 12:50

[user]387025|Viks|[/user]

Tas luksofors ir domāts celtniekiem, jo viņiem nav nekāds iespējas normāli pāriet ielu! tur tak pa vidu aplim ir smuki vārtiņi sētā!

Tā arī ir, to es katru darba dienu noskatos kā celtnieki staigā :) 8D

Zelta Tilts

05. Novembris 2008, 12:58

Esam baigi iedegušies te. Plash, kāda ir tava izglītība? Pēc taviem tekstiem saprotu ka jabūt doktora grādam un kādā eiropas slavenā skolā. Taisnība Tev ir par to ka pirmajā kursā neko diži prātīgu nemāca - tiek spiests uz matemātikām un tādā garā, arī man bija tā ka pirmais kursā domāju ko es šeit zubru. Taču tas ir lai atlasītu visādus ņuņikus, kas vēlāk to nepanesīs. Daudzi profesori ir jau gados un no tiem dažiem, ir tādi kam nav profesionāla saskare ar mūsdienu būvniecību, tāpēc varbūt tāds priekštats. Patreiz ir daudzi profesori kuros var klausīties ar atkārtu muti un saprast ka tu vēl daudz nezini.

Nu katrā ziņā RTU man tādu profesoru nebija.lai gan ļoti vēlētos lai būtu bijuši.
kad es savam priekšniekam rakstiju maģistra darbu par kuru viņš saņēma 8 balles par to pārliecinājos.

ja tevi tā interesē ....
Trīs gadi RTU, tamā, ko viņi sauc par MBA...pēc tam nospļāvos.
Tagad ir MBI,
plus pāris ar nozari saistīti kursi MIT tā kā piedod ne Eiropā :?

+ no bērnības dricelēts no familijas - visi vieglās /smagās mašīnbūves inženieri tai pašā Politehniskajā.. tad kad tie profesori tiešām tika pie grāda dēļ savām zināšanām nevis pazīšanām un aizvietojuma neesamibas dēl.

Tā kā varu apstiprināt tavas aizdomas izcilnieks neesmu ...parasts stabils troišņiks ;)

A par ņuņikiem tu laikam domā tos kam vecāki nemaksā naudiņu par labām atzīmēm skolā un nepērk mašīnu par katru pabeigto kursu.
kā arī nepiegādā lauku labumus uz kojām katru nedēļu līdz 25 gadiem.

Tādā gadījumā esmu "ņuņiks", jo man bija jāuztur dzīvoklis + 3 cilvēki un nevarēju atļauties sēdēt lekcijās un kasīt degunu 5 gadus, lai man stāsta suņa murgus starp kuriem 5% bija par tēmu.
Kā arī man nebija laika lai ierastos uz konsultācijām 15:00 darba dienās lai atbildētu "darbības vārdu pamatformas" un atstāstītu gabaliņus no ļeniņa dzīves tikai angliski! Vov no grāmatas ko sarakstijis pasniedzējs tālajā 1974 gadā!
Zini tikai nezin kāpēc par manu zināšanu līmeni angļu valodā neviens nesūdzējās pat MIT.

Cik esmu pazinis visādus cilvēkus no RTU situācija nav mainijusies ne par mata tiesu.
Nesen viens skuķītis beidza un dabūja to MBA ...vienīgā darba vieta kas ņēma viņu pretī bija izejvielu vairumtirgotājs konditorijai. Viņa taga ir noliktavas pārzinis ...pārzin divus dzērājus krāvējus! Zašibisj izglītība noderēja!

Man kā cilvēkam kas biš mīl parēķināt ienākumus /izdevumus... smags jautājums a atmaksājās tiem seņčiem 5 gadus maksāt par visu lai pēc tam viņu sīcis saņemtu tāpat minimālo algu?

Jāsaka gan ka taga viens čoms studē LU MPhys pēdējais gads, novērtējot viņa zināsanas un to kā māca teiktu ka tā ir vērtīga izglītība un labi pasniedzēji. lai gan arī ne bez akadēmiskajiem prikoliem.

Labi novirzījos no tēmas, pardon.
Tēma slēgta