19. Maijs 2011, 23:01
19 May 2011 23:49:40 Misters X rakstīja:
Vācijā aiztur uz 3 stundām. Bez jebkāda iemesla un policistiem nevienam nekas nav jāpaskaidro.
Vācijā esmu apturēts uz kārtīgu kontroli veselas 2 reizes.
Vienu reizi pirms apm. gada uz autobāņa A5 netālu no Mannheim, otrreiz uz Landstrasse netālu no Esslingen.
Neko nepārkāpu, braucu kārtīgi, akurāti. Aizbrauca priekšā un lika sekot, tad nobraukt maliņā...
Abos gadījumos bez kāda iemesla apturēja un pārbaudīja ne tikai dokumentus un īpaši apdrošināšanu, bet arī auto WIN (man bija jāgaida, kamēr nodiktē to pa telefonu un saņem no kaut kurienes atbildi), tāpat bija jāatver arī bagāžnieks (un vienā gadījumā pat sporta soma, koferi lika mierā), kā arī vienu reizi bija jāatbild uz vairākiem jautājumiem - no kurienes un uz kurieni braucu, ko es darīšu, kur palikšu, pie kā konkrēti, kāda būs adrese, vai esmu te pirmoreiz, utt.
Tā kā civilizētās valstīs tas ir tikai normāli, citādi nav iespējams cīnīties ar noziedzību.
Aptur Mercedes braucējus - piem., Vācijā ar tādiem pārvietojas daudz turku, austrumeiropiešu, krievu, poļu, lietuviešu - ir pamats. Lielāka varbūtība ir noķert kādu, apturot MB vai BMW, nekā kādu lēto mazlitrāžas japānīti...
Pēdējo reizi laboja
Versipellis - 19. Maijs 2011, 23:10, kopā labots 1 reizi.