Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Strīds ar Ceļu Policiju!

19. Maijs 2011, 22:47

P.S. Ja nu bagāžnieks pilns zagtiem spogulīšiem...

Strīds ar Ceļu Policiju!

19. Maijs 2011, 22:49

Vācijā aiztur uz 3 stundām. Bez jebkāda iemesla un policistiem nevienam nekas nav jāpaskaidro.

Strīds ar Ceļu Policiju!

19. Maijs 2011, 23:01

19 May 2011 23:49:40 Misters X rakstīja:
Vācijā aiztur uz 3 stundām. Bez jebkāda iemesla un policistiem nevienam nekas nav jāpaskaidro.

Vācijā esmu apturēts uz kārtīgu kontroli veselas 2 reizes.
Vienu reizi pirms apm. gada uz autobāņa A5 netālu no Mannheim, otrreiz uz Landstrasse netālu no Esslingen.
Neko nepārkāpu, braucu kārtīgi, akurāti. Aizbrauca priekšā un lika sekot, tad nobraukt maliņā...
Abos gadījumos bez kāda iemesla apturēja un pārbaudīja ne tikai dokumentus un īpaši apdrošināšanu, bet arī auto WIN (man bija jāgaida, kamēr nodiktē to pa telefonu un saņem no kaut kurienes atbildi), tāpat bija jāatver arī bagāžnieks (un vienā gadījumā pat sporta soma, koferi lika mierā), kā arī vienu reizi bija jāatbild uz vairākiem jautājumiem - no kurienes un uz kurieni braucu, ko es darīšu, kur palikšu, pie kā konkrēti, kāda būs adrese, vai esmu te pirmoreiz, utt.
Tā kā civilizētās valstīs tas ir tikai normāli, citādi nav iespējams cīnīties ar noziedzību.
Aptur Mercedes braucējus - piem., Vācijā ar tādiem pārvietojas daudz turku, austrumeiropiešu, krievu, poļu, lietuviešu - ir pamats. Lielāka varbūtība ir noķert kādu, apturot MB vai BMW, nekā kādu lēto mazlitrāžas japānīti...
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 19. Maijs 2011, 23:10, kopā labots 1 reizi.

Strīds ar Ceļu Policiju!

19. Maijs 2011, 23:24

man agrāk ļoti bieži lika atvērt bagažnieku. Ņemot vērā to,ka to prasīja darīt VP specrota,tad nepretojos :D
Bet CP gan neveru un vienmēr prasu sastādīt apskates aktu. Līdz šim atšujās uzreiz.

Strīds ar Ceļu Policiju!

20. Maijs 2011, 00:03

bet loģiski, ja no bagāžnieka roka vai kāja karājas ārā, tad ir interese aplūrēt :D

Strīds ar Ceļu Policiju!

20. Maijs 2011, 09:09

256.1 panta 4-8.daļas Administratīvā pārkāpuma vietas apskate

"Ja publiski nepieejama teritorija, telpa, transportlīdzeklis vai priekšmets ir saistīti ar izdarītu administratīvo pārkāpumu, par kuru saskaņā ar šo kodeksu var piemērot administratīvā pārkāpuma priekšmeta vai izdarīšanas rīka konfiskāciju, var veikt šīs teritorijas, telpas, transportlīdzekļa vai priekšmeta apskati.

Publiski nepieejamas teritorijas vai telpas un tajās esošo priekšmetu, kā arī transportlīdzekļa apskati var izdarīt pilnvarotas Valsts policijas, Valsts robežsardzes iestāžu, Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas, bet normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos — arī citu pilnvarotu institūciju amatpersonas ar īpašnieka (valdītāja, turētāja) piekrišanu vai rajona (pilsētas) tiesas tiesneša lēmumu, kas pieņemts, pamatojoties uz amatpersonas pieteikumu un tam pievienotajiem materiāliem.

Neatliekamos gadījumos apskati var veikt ar šā panta piektajā daļā minētās iestādes pilnvarotas amatpersonas lēmumu, saņemot prokurora piekrišanu.

Publiski nepieejamas teritorijas, telpas, transportlīdzekļa vai priekšmeta apskati veic īpašnieka (valdītāja, turētāja) vai tā pārstāvja, vai pašvaldības pārstāvja klātbūtnē.

Ja publiski nepieejamas teritorijas, telpas, transportlīdzekļa vai priekšmeta apskate veikta ar prokurora piekrišanu, ne vēlāk kā nākamajā darba dienā pēc tās veikšanas par to paziņo rajona (pilsētas) tiesas tiesnesim, uzrādot materiālus, kas pamatoja apskates nepieciešamību un neatliekamību, kā arī apskates protokolu. Tiesnesis pārbauda apskates tiesiskumu un pamatotību. Ja apskate veikta prettiesiski, tiesnesis iegūtos pierādījumus atzīst par nepieļaujamiem administratīvā pārkāpuma procesā un lemj par rīcību ar izņemtajiem priekšmetiem."

Tā ka atvērt vai nē bagāžnieku bez augstākminētā ir katra individuāla izvēle. Cits jautājums, vai daudzi šo te zina.

Strīds ar Ceļu Policiju!

20. Maijs 2011, 09:10

Augstākminētais Latvijas APK, ov koz.

Strīds ar Ceļu Policiju!

20. Maijs 2011, 09:11

Uzskatu, ka bez apskates protokola ir nepareizi ļaut kaut ko skatīt.
Cik esmu šito argumentu izteicis, tik policija noraustījās un neuzstāja uz apskati.

Strīds ar Ceļu Policiju!

20. Maijs 2011, 09:15

Pilnīgi pareizi, Richy!
Galvenā problēma ir tā, ka autovadītāji nezina APK, pat paši CP policisti, kas sēž kabinetos, nemaz nerunājot par uz ceļa stāvošajiem. Parasti viņi paņem "uz pontu".

Strīds ar Ceļu Policiju!

20. Maijs 2011, 09:20

19 May 2011 23:20:11 Ome rakstīja:
Īsti nesaprotu, kādas ir problēmas parādīt, ka nekā nav. :doh:

Protams ka nav problēma. Ja palūgs nostāties "doggy style" pozā, arī to var darīt. Vai nedarīt. Es izvēlos nedarīt.
Tēma slēgta