Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Aptauja -Ko tu darītu ja...

20. Oktobris 2008, 16:30

Pagājušo trešdien gadījās līdzīgs gadījums - pirms rumbulas notriekts kaķis raustījās un ņaudēja tā, ka dzirdēju to ar visu skaļo mūziku. Bija intensīva satiksme un es biju tieši iekārtojies otrajā joslā, kad pirmajā joslā tieši viņu ieraudzīju: Pirmā doma tiešām bija pārbraukt paŗi lai nemocās, bet tik uz mirkli. Pabraucot garām (dažas sekundes desmitdaļas) iedomājos varbūt varētu viņu glābt, bet tad atkal varbūt kāds cits būs viņu notriecis? Tāpat, ja viņš nebija spējīgs pēdējiem spēkiem aizbēgt, tad dzīvotājs nebūs. Sirds ietrīsējas šo skatu redzot ne pajokam.
Divus mēnešus atpakaļ pie Dārziņu pagrieziena bija notriekts vilka sugas suns ar kalasiksnu un mētājās ātrajā joslā - es, protams, viņu novilku vidējā joslā un tika piezvanīts dienestiem. Un šajā gadījumā ar domkratu es cirstu tam pim*im kas viņu notrieca un nenovāca. Daļa cilvēku ir pārāk neatbildīgi, jo pat notricot cilvēku tiek maukts prom.

20. Oktobris 2008, 17:49

Jautājums neviennozīmīgs un grūti pateikt, jo situācijas dažādas. No pieredzes tā:
1) Reiz Jūrmalā viens speciāli notrieca 2 vilku suņus un aizbrauca. vienam viss kārtībā, otru policija nošāva un brauca mekēt to šoferi. Toreiz es izsaucu policiju.

2) Neatceros, ka būtu kādu "pa pusei" notriecis. Tā nopietni neko lielu neesmu, kaut kādi putni, kas tāds, reiz trāpīju kaķim, bet tam viss kārtībā. Tāpēc grūti atbildēt.

3) Teorētiski ja dzīvnieks pats nevar ieskriet krūmos, tad tas vairs nav dzīvotājs pat vedot uz klīniku. Bet, ja tas vēl būtu ārstējams, tad sen šoka stāvoklī ieskrējis mežā un ej tad to tur pēc tam atrodi. Varbūt atradīsi, varbūt ne.

4) Notriektu cilvēku (lai kurš to būtu izdarījis, kaut vai kāds pirms pusstundas) NEDRĪKST STŪĶĒT MAŠĪNĀ UN VEST UZ SLIMNĪCU!!! Jāsauc policija. Tā nu ir, to mums ļoti cieši piekodināja autoskolā. Jo ja nu tam kas pa ceļam gadās, ja nu tas nomirst, tad kurš pateiks, ka pats neesi to nogalinājis? Kā izskaidrosi policijai, kāpēc līķis mašīnā? Tā kā palīdzēt drīkstam tikai uz vietas un gaidīt mediķus, nekad nevienu nekur nevest, jo problēmas pēc tam garantētas. Kaut vai pierādot notikuma apstākļus un negadījuma vietu.

5) Ja būtu kāds lielāks dzīvnieks, vai varētu "ar domkratu". Bija analogs gadījums — teļš mira. Bet mums tusiņš. Vienkārši mira un vajadzēja kaut ko darīt. Nekādu šaujamo atrast nevarēja un bija jautājums, kurš to varēs ar cirvi. Bija brīdis pārdomām, es jau gandrīz biju saņēmies, kad atradās kaimiņš ar bisi. Tā kā šāda situācija bijusi, droši vien saņemtos un varētu arī "ar domkratu". Bet vispār jau nepatīkama epizode tusiņa vidū.

20. Oktobris 2008, 17:53

[user]379|Mizx|[/user]Bija brīdis pārdomām, es jau gandrīz biju saņēmies, kad atradās kaimiņš ar bisi.

tev noteikti pec tam sapņos tas teļš rādītos

20. Oktobris 2008, 17:57

Nu i topiks :whistle:
Gad beigas,rudens tumšie vakari :pillepalle:

20. Oktobris 2008, 18:00

Es domāju, ka nē. Ne vairāk kā gadījumā ar bisi. Rezultāts viens — pagalam. Tik vien kā cits instruments. Domāju, ka vairāk murgotu tad, ja tādā situācijā noraustītos un pirmais sitiens būtu par vāju, ja tas teļš uzreiz nebūtu gar zemi, tad būtu nepatīkami.

20. Oktobris 2008, 18:19

Tiešām viennozīmīgi nevar atbildēt, viss atkarīgs no situācijas. Šovasar naktī kādā no Polijas ciematiem braucu starp fūrēm, kā parasti ap 80 kmh, kad pēkšņi tieši zem mana auto paskrēja divi ļoti glīti laikam čau-čau suņi, bremzēt nebija variantu, jo 5 m aiz manis bija fūre, tā nu arī nācās aizbraukt neapstājoties, ar sastingušu sirdi noklausoties, kā abi nabagi nograb pa auto apakšu. :( Citos gadījumos - ja būtu meža dzīvneiks, nedomāju, ka būtu jēga meklētvetārstu, jo tas tomēr savvaļas radījums, un ej nu sazini, kā šim ar veselību pirms tam bijis, jebkurā gadījumā, novāktu no braucamās daļas un izbeigtu viņa mocības, lai cik nepatīkams skats arī nebūtu.

20. Oktobris 2008, 19:01

kas lielāks par lapsu notriekts obligāti jāzvana mežniecībai...

04. Novembris 2008, 09:21

Хорошую тему создали... вчера на своем Вито снес рогатого... бампер треснул и номер помял... щас вот работяги на кухне котлеты мутят, обед будет, в честь треснутого бампера! :D

04. Novembris 2008, 09:23

Šorīt uz jūrmalas štrāses bij sieviete ar acaino mersi aizķērusi suni un tas pārrāpies uz pretējo joslu un ceļa vidū sēdēja aiz šoka. labi, ka caur biezo miglu ieraidzīju unh neuzbraucu virsū.

04. Novembris 2008, 09:23

[user]348501|eede|[/user]kas lielāks par lapsu notriekts obligāti jāzvana mežniecībai...

jep, savādāk var piešūt šo to it kā....
Tēma slēgta