Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Šedevri uz ceļiem

17. Jūnijs 2008, 20:43

Šodien letiņiem krusta diena - lietus līst.. Avārijas kā sēnes pēc tā paša lietus, korķi un kūpošas motortelpas pēc katras peļķes. :D

Bet smukā idille bija novērojama uz Zemitāna tilta, kad saule bija zenītā. Korķa tipa satiskme virzienā uz centru no Dominas universālveikala. Bāleliņi velk zelta kalnā pīpējot un līgo dziesmas dungojot. Visi tādi mierīgi stresaini, labā josla nu ir atvēlēta tikai Rīgas Satiksmei, kreisā tilta galā griežas pa kreisi. Nu smuki stāv viss pasaules autoproms vidējā joslā. Bet gan jau citas tautības pārstāvji (kam mentalitāte atļauj) velk pa kreiso, tad mēģina ielīmēties vidējā joslā. Daži turīgie stūrē pa Rīgas Satiksmi, tad mēģina ieņemt likumīgo vietu vidējā joslā. Protams, vidējie sastumjas viens otram tuvāk un savās rindās nelaiž ne labos, ne kreisos`, pīkšķina, rāda dūrītes un mēlītes. Te viens no labajiem neiztur un sāk spiesties ar korpusu tuvāk vidējam, miedzot ar aci: "Nu parūmējies, saldumiņ". Saldumiņš tā nemaz nepadodas un spiež pretī. Labais spiež, spiež, līdz kamēr ievirza sava spēkrata buferi priekšā stāvošam kabluka tipa auto aizmugurējā kreisajā daļā, jo tā kā piemirsis, ka virzība notiek arī uz priekšu. Картина маслом. Vidējie aizpīpē jaunu pīpīti un atlaiž krēslus - nu ja ne brauksim, tad vismaz pagulēsim. Bet nu vidējais neizkāpjot no auto, novērtējot iespējamo skādi un no priekšā stāvošā kabluka tipa auto izkāpušo slaidos dēliešu stāvus, griež savā Rīgas Satiksmē atpakaļ un ko spēj Passat tipa auto, aizsteidz tālēs zilajās... Занавес!!!

Nu vai nav auni uz ceļiem - es domāju tos kreisos un labos??? :D :D

Bāleliņš no vidējiem.

Šedevri uz ceļiem

17. Jūnijs 2008, 20:46

Valdi, piekritīšu, iespējams šidien viens kreisais būtu izpildijies uz pilnu programmu ;)

Šedevri uz ceļiem

17. Jūnijs 2008, 20:50

Redakcija atvainojas, ir radusies drukas kļūda - tas Passat tipa auto, kas aiztrauca tālēs pēc tam, kad apmainījās ar buferu pieskārieniem nebija vidējais, tas bija tas no labajiem. :D

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 08:44

psc ....šorīt viena veca dāma ar sarkanu B4 Audi nu ne par ko negribēja laist joslā, kaut arī vietas tur bija priekš 3 auto.... es ieslēdzu pagriezienu, un ši momentā ierēcina savu 1,4 D un pielien tā, lai es nevaru iekārtoties, un spītigi turās, nelaiž.....

tāda dusma parāva... sastregumu nav, viss mierīgi, bet nē, es, lūk, nelaidīšu..... ja nav prāta, tad kāpēc tiek piešķirtas tiesības ?

nācās veikt nesmuku manevru. :getlost:

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 08:45

ja āķis ir un mašīna pavecāka, tad var smuki izlīst priekšā un tad pēc 100m pa nažiem ;)

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 08:50

priekš kam izraisīt vēl vienu Avārijas situāciju? Vienmēr jau vēl ir luksafori, pie kuriem var noķert un paprasīt, kā patīk saulainais laiks šodien.....

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 08:53

a kas saka, ka situāciju? avāriju, lai uzēd āķi ar savu motoru ;) 100% tā govs būs vainīga un tad varēs viamanāt... pašam jau nekas octa jau dārgāa nekļūst... patika vakar kā viens w124 izdarija... brauc normāla. bik noguļeja zaļo, aiz viņa maršutniks uzreiz taurē... šis pa mēmajiem, avareikas ieslēdz lec ārā un itkā skatās, kas šim notika... bik pakaitināja debīlo maršrutnieku :D

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 09:28

"Bik nogulēja zaļo" - tā tie sastrēgumi arī veidojas! Pirms vairākiem gadien laikam Juglā, kur pie Statoila bija kreisais pagrieziens un mūžīgie korķi, uztaisīja eksperimentu - uzņēma laiku cik masīnas izbrauc uz zaļo bultu parasti, un cik izbrauc speciāli atlasīti braucēji (laikam bija profi un taksisti), kuri uzsāk kustību līgani viens aiz otra negaidot, kad priekšējais pavirzīsies pa 2 korpusies uz priekšu. Starpība bija milzīga, gandrīz uz pusi.

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 09:35

Profesionāļi visi nebūs nekad. Turklāt ir arī atkarīgs, cik cilvēks ir nervozs (vai politkorektāk - kāds temperamenta tips).
Atceros, ka reiz ļoti senos laikos braucu aiz skerama... likas, ka šis brauc kā traks suns - gāze, bremze, gāze, bremze, gāze, bremze. Es jau no tā saguru skatoties uz viņa uguņiem vien... Es tā nekad nebraucu, jo tas mani parāk uzbudinātu un izbesītu:)
Tomēr no tāda zaļā nogulēšanas viedokļa viņš baigi rullē šādā stilā braucot, jo distance līdz priekšējam noteikti ir mērama centimetros. Tomēr tā negantā koncentrēšanās - ka tik nenoguļ distanci un neieplēš pakaļā priekšējam... baigais darbs.

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2008, 09:49

salīdzinot ar jebkuru lielpilsētas kustības ātrumu, man liekās, ka Rīgā cilvēki pie stūres guļ...
Tēma slēgta