28. Oktobris 2011, 21:11
Sveiki visiem, pēc ilgāka laiciņa atgriežoties LV!
Uzreiz jūtu, KUR esmu atgriezies.
Interesanti, mēs sakām - Nigā ir tādi un šitādi. ASV katrā otrajā automobīlī pie stūres ir melnais, daudzi dredaini, utt., bet braukšanas kultūra nesalīdzināmi augstāka, nekā pie mums, "attīstītajiem baltajiem". Cilvēki pieklājīgi viens pret otru, cenšas pat sacensties pieklājībā - jautājums ir, kurš kuru palaidīs, nevis nepalaidīs.
Tepat LV, kolēģes automašīnā pasažiera lomā sēžot, biju liecinieks kārtējai scēnai ar "zaļajiem cilvēciņiem". Labi, sieviete izdarīja mazu kļūdiņu - BET NU UN TAD?
NEKUR CITUR PASAULĒ (protams, izņemot LT, RUS, POL, Rumāniju, Bulgāriju u.c) NEESMU REDZĒJIS, KA POLICIJA DRĀŽ PRAKTISKI PAR NEKO, gaidīdama nabaga cilvēkus, kas elementāri kaut kādās stulbi ierīkotās vietās vienkārši nokļūdās.
Visur citur policija palīdz, regulē, rūpējas par drošību.
Tajā pašā Vācijā - vismaz reizes 15 elementāras nokļūdīšanās vai satiksmes sarežģītības/orientācijas zuduma dēļ esmu izdarījis pārkāpumus, ko redzējusi CP un mani pēc tam apturējusi. NEKAD neesmu vēl sodīts - taisni otrādi - Polizei ir man palīdzējusi atrast ceļu un pat pavadījusi, lai vieglāk atrast meklējamo objektu.
Pilnīgi citādi ir Polijā un tālāk uz Austrumiem. Polijā esmu izdrāzts tikai par to, ka sāku griezties vienvirziena ielā, bet tad pēdējā mirklīt to pamanu un atgriežos uz "pareizā ceļa".
Interesanti, kad kaut kas mainīsies? Mums cilvēki ir it kā gudri un sakarīgi, bet laikam vai nu korumpēti, vai memļaki, ka tik ilgi ļauj notikt pilnīgi idiotiskām lietām.
Pēdējo reizi laboja
Versipellis - 28. Oktobris 2011, 21:14, kopā labots 1 reizi.