Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Šedevri uz ceļiem

13. Jūnijs 2011, 11:12

Versipelli, tev laiakam grūti iet?!! Ta tevi bedres apbižo, tagad bedres ciet un sāk motociklisti apbižot! Lūk nesaprotu, kamdēļ tikai tev tā sanāk. Braukāju gadā no 60-100K km un nav bijušas negācijas ar motociklistiem. Vai tiešām es mašīnā sēžot labāk viņus pamanu, jo pats braukāju ar moci? Un par noteikumiem. nu lai tak viņš brauc ātrāk un maina joslas. Tev tak viņš pabrauc garām tikai vienu reizi! Vienīgā saprātīgā lieta, kuru uzrakstīji ir par pasažieriem. Arī ļoti bieži redzu šādu situāciju un novīpsnāju par to. Bet tur arī ir sava taisnība! Skuķi pašī lien uz tā moča pavizināties. un arguments, ka tev nav ekipa ir nevietā un nenozīmīgs.

Šedevri uz ceļiem

13. Jūnijs 2011, 12:14

:super: piekriitu!
Tici man, tie autovadiitaaji suudus taisa veel vairaak, sevishki ja brauc ar tiem vienaa pluusmaa, vienaa aatrumaa - stum nost, lien astee, pa visu varu grib paraadiit "huu iz ze men" utt. Bet nu jaatziimee, ka sogad ir arii daudz pieklaajiiigu autovadiitaaju, sevishki, ka pie sarkanaas gaismas staavot pagriez malaa un palaiz uz prieksu, vai uz celja nobrauc tuvaak apmalei un palaiz :super:

Šedevri uz ceļiem

13. Jūnijs 2011, 12:18

Nez, kamēr netaisa riebeklības, mani tie moči ar netraucē un tieši pat palaižu šamos garām, JA varu un JA netraucēju ar to manevru citiem.

Šedevri uz ceļiem

14. Jūnijs 2011, 13:36

11 May 2011 09:40:21 Renoir rakstīja:
11 May 2011 09:33:10 Gabia rakstīja:
Attēls

Es saprotu, ka vectēvam tiešām pienākas milzīga pateicība. Citādi mazdēls ar tādu auto nebrauktu un Eiropā nedzīvotu.
Iespējams, ka dzīvotu Udmurdijā starp purvu un mežu un brauktu ar pajūgu.

Šie mani vienmēr ir smīdinājuši, jo
1.Izteikt vectēvam pateicību par to, ka izdzīvoja apšaujot vāciešus ir labi, bet rakstīt to uz vāciešu vai Japāņu ražota auto :D :super:
2. Logā nevis CCCP, bet RF karogs arī iespārda, jo RF sagrāva to par ko cīnijās tas vectēvs

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2011, 21:23

Diemžēl, diemžēl ar Mercedes brauc arī pilnīgi dārzeņi.
Šo pēcpusdienu, braucot uz Vecumniekiem, ar aukstām kājām noskatījos, kā uz gana noslogotas šosejas līkumainā posmā (tūlīt pēc pagrieziena no Baldones ceļa uz Skaistkalni) viens sudrabains W221 taisīja veselas auto rindas apdzīšanu, atstājot pretī braucošajiem vienu iespēju - nobraukt uz ceļa apmales.
Vislielākais pārsteigums bija Vecumiekos, kur minētais W221 netālu pirms lielā krustojuma bija apstājies pie veikala. Pie barankas sēdēja paresna dāma brillēs, tā ap 50/60. Pilnīgs vāks, jāsaka kā vectēvam - pasaule iet galīgi tūtā!

Interesants un pozitīvs piedzīvojums vakar vakarā Milzkalnē - kārtīgi, pa apgaismotu gājēju pāreju teju apdzīvotas vietas centrā ceļu šķērsoja Lapsa Kūmiņš. Piebremzēju un protams, ka palaidu :):super:
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 24. Septembris 2011, 21:26, kopā labots 1 reizi.

Šedevri uz ceļiem

24. Septembris 2011, 23:49

14 June 2011 14:36:14 Gregers rakstīja:
11 May 2011 09:40:21 Renoir rakstīja:
11 May 2011 09:33:10 Gabia rakstīja:
Attēls

Es saprotu, ka vectēvam tiešām pienākas milzīga pateicība. Citādi mazdēls ar tādu auto nebrauktu un Eiropā nedzīvotu.
Iespējams, ka dzīvotu Udmurdijā starp purvu un mežu un brauktu ar pajūgu.

Šie mani vienmēr ir smīdinājuši, jo
1.Izteikt vectēvam pateicību par to, ka izdzīvoja apšaujot vāciešus ir labi, bet rakstīt to uz vāciešu vai Japāņu ražota auto :D :super:
2. Logā nevis CCCP, bet RF karogs arī iespārda, jo RF sagrāva to par ko cīnijās tas vectēvs

Тому Деду по любому спасибо! Если бы не такие деды то моих родственников в Латгалии фашисты живьем в доме сожгли бы!!!
Хотите хоть не много узнать из того что на самом деле было спросите своих стариков, а не ангажированные уроки истории.
П.С. Российские флаги ни когда не понимал зачем вещать на машины! Хочешь выразить дань уважения тем кто воевал против фашистов повесь Георгиевскую ленточку.

Šedevri uz ceļiem

25. Septembris 2011, 09:45

hmm, par to djedu uzvaru pasaules karā... drīzāk iederētos uz kādas ladas kaļinas borta! Mersedesam iederās luftwafes leibls aizmugurē un attiecīgs uzvaru skaitu atainojošs sarkanu zvaigžņu skaits uz priekšējā spārna!! :D

Šedevri uz ceļiem

25. Septembris 2011, 10:25

Tiem ģēdiem, kas vēl nav aizgājuši, būtu savā starpā daudz ko pārrunāt, gan ģēdam Vācijā, gan ģēdam Krievijā. 20 gadu vecumā armijā tajos informācijas apstākļos diez kāds vēsturnieks nebūsi. Staļins ar Hitleru spēlēja kariņu. Cieņa par drosmi ģēdiem, kauns mazdēliem par stulbumu.

Par tēmu runājot - šķiet, ka Jūrmalas gatve bez ielāpiem bija braucamāka, nekā ar.

Griežot pa labi no Akmens tilta uz 11. novembra krastmalu tomēr vēl ir palikuši indivīdi, kas neredz krāsotās līnijas.

Šedevri uz ceļiem

02. Oktobris 2011, 21:17

1) Līdz šim šo sērgu varēja novērot šur tur Vidzemē un sevišķi Latgales pusē, bet nu tā sāk izplatīties arī Kurzemē.
Tā izpaužas tā: Brauc pa tev pa priekšu auto ar normālu ātrumu - 90/100 km/h. Pēkšņi nezināmu iemeslu dēļ ātrums tiek samazināts. Kad taisies (vai jau esi uzsācis) apdzīšanas manevru, tiek parādīts kreisais pagrieziens un iebraukts pretējās kustības joslā, lai pēc kāda gabala nogrieztos pa kreisi (ne no savas, bet pretējās kustības joslas!!! ).
Šodien posmā Jelgava - Ventspils - Rīga piedzīvoju vismaz 5 šādus gadījumus. Brauc tev pa priekšu auto, pēkšņi iebrauc pretējā pusē un brauc tik tālāk. Nevar jau zināt, vai šis piedzēries vai jucis, tāpēc "apdzīt" pa savu joslu (jeb pa labo pusi) neliekas pārāk droši... Pēc kāda brīža šis (protams) nogriežas pa kreisi kādā mazākā ceļā.
Līdz šim tā pārsvarā darīja veci krabji, bet šodien redzētie visi bija jauni cilvēki ar normālām mašīnām.
Es tā noprotu, ka tas tiek darīts it kā pieklājības dēļ, lai nesabremzētu/palaistu aizmugurē braucošo. Manā skatījumā - idiotiska un neracionāla pieklājība.

2) Vēl viens sērgas paveids ir idiotiska izbraukšana uz galvenā ceļa no kāda lauku ceļa. Auto netiek apstādināts, lai palaistu garām pa galveno cēļu braucošos. Te ir 2 apakšvarianti:
a) vai nu tiek izbraukts pavisam uz braucamās daļas, totāli sabremzējot visus pa galveno ceļu braucošos;
b) tiek izbraukts uz galvenā ceļa nomales un braukts pa to, līdz kamēr brauktuve atbrīvojas.
Arvien biežāk var redzēt šo idiotisko gājienu sevišķi retardisko paveidu (Gattung, kā saka friči) - nogriežoties uz galvenā ceļa pa kreisi, kādu gabalu tiek vienkārši braukts pa ceļa kreiso pusi jeb pretējās kustības joslu, līdz kamēr atbrīvojas labās puses josla.
Šādu izgājienu redzēju netālu no Tukuma - sviests kaut kāds, sieviete, kas gāja kolonnā uz padzīšanu, šāda kropļa dēļ knapi savāca savu auto...
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 02. Oktobris 2011, 21:37, kopā labots 1 reizi.

Šedevri uz ceļiem

28. Oktobris 2011, 21:11

Sveiki visiem, pēc ilgāka laiciņa atgriežoties LV!
Uzreiz jūtu, KUR esmu atgriezies.
Interesanti, mēs sakām - Nigā ir tādi un šitādi. ASV katrā otrajā automobīlī pie stūres ir melnais, daudzi dredaini, utt., bet braukšanas kultūra nesalīdzināmi augstāka, nekā pie mums, "attīstītajiem baltajiem". Cilvēki pieklājīgi viens pret otru, cenšas pat sacensties pieklājībā - jautājums ir, kurš kuru palaidīs, nevis nepalaidīs.
Tepat LV, kolēģes automašīnā pasažiera lomā sēžot, biju liecinieks kārtējai scēnai ar "zaļajiem cilvēciņiem". Labi, sieviete izdarīja mazu kļūdiņu - BET NU UN TAD?
NEKUR CITUR PASAULĒ (protams, izņemot LT, RUS, POL, Rumāniju, Bulgāriju u.c) NEESMU REDZĒJIS, KA POLICIJA DRĀŽ PRAKTISKI PAR NEKO, gaidīdama nabaga cilvēkus, kas elementāri kaut kādās stulbi ierīkotās vietās vienkārši nokļūdās.
Visur citur policija palīdz, regulē, rūpējas par drošību.
Tajā pašā Vācijā - vismaz reizes 15 elementāras nokļūdīšanās vai satiksmes sarežģītības/orientācijas zuduma dēļ esmu izdarījis pārkāpumus, ko redzējusi CP un mani pēc tam apturējusi. NEKAD neesmu vēl sodīts - taisni otrādi - Polizei ir man palīdzējusi atrast ceļu un pat pavadījusi, lai vieglāk atrast meklējamo objektu.
Pilnīgi citādi ir Polijā un tālāk uz Austrumiem. Polijā esmu izdrāzts tikai par to, ka sāku griezties vienvirziena ielā, bet tad pēdējā mirklīt to pamanu un atgriežos uz "pareizā ceļa".
Interesanti, kad kaut kas mainīsies? Mums cilvēki ir it kā gudri un sakarīgi, bet laikam vai nu korumpēti, vai memļaki, ka tik ilgi ļauj notikt pilnīgi idiotiskām lietām.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 28. Oktobris 2011, 21:14, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta