Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 01:17

Autoskolās jau nemāca vairs normāli braukt.
Masveidā gatavo eksāmena kritērijiem, ne praksei.
Pavisam kas cits, kas kādreizējās "dosafenēs" (es vēl tādu izgāju pirms padomju armijas). Braukt tolaik iemācīja labāk un pareizāk, nekā tagad (lai arī ar Gaziku...).
Skatos, kā jaunieši tagad brauc, ziemā gāzē un spolē, distanci neievēro, asus manevrus taisa, sajēgas patiešām maz...
Vēl jau liela problēma, ka vecāki pilnīgiem zaļknābjiem tās dārgās mašīnas sapērk. Tikai LV un dažās citās valstelēs var redzēt, ka ar BMW X5, jaunajiem 7. sērijas BMW, jauniem MB un Lexusiem brauc čalīši, galīgie sīkie, kas knapi no māmiņas pupa atrāvušies.
Ko pats nav nopelnījis, tam nav nekādas vērtības. Domāju, ka tas ir nozīmīgs faktors, kā praktiski veidojas visi tie kretīni uz ceļiem ar noteiktu attieksmi pret visiem citiem (ne tik "krutiem" ).
It kā tās autoskolas iemāca braukt ļoti dinamsiki un pēc CSN pedantiski, bet tajā pat laikā trūkst pamatzināšanu. Pat vasarā sastrēgumi veidojas, kur tādiem nevajadzētu būt, jo uzsāk kustību pa vienam, utt., utt.) Cik tad daudz ir tādu auto entuziastu, kas visu paši "atkož", lielais vairums brauc vienkārši drausmīgi un no auto nejēdz absolūti nekā, tāpat arī no fizikas likumiem.
Un ir cilvēki, kuriem vispār nevajadzētu ar auto braukt!
Kādreiz praktiski neviens vecis neizauga, kurš nebija zili-zaļi-mells skolas gados nobraukājies ar mopēdiem un motocikliem, tad ātrumu pārslēgšana, fizikas likumu robežas, savākšanas pamatprincipi bija asinīs.
Tagad luteklītis pabeidz skoliņu, vecāki uzdāvina dārgu vāģi, noliek tiesības un brauc. Visbiežāk nemākot pat lampiņu nomainīt un īsti nezinot, kur motors atrodas un vai velkošie ir priekšējie, vai pakaļējie riteņi...
:doh:
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 30. Decembris 2010, 01:41, kopā labots 1 reizi.

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 09:33

29 December 2010 23:54:39 Mizx rakstīja:
Ūdrīti, nesaprotu, kas Tev par to 4x4 sāpi un kārbām, un MB. Pāris gadus tika lietots 4x4 Volvo, vienīgā izjustā priekšrocība bija iespēja sliktā laikā pa šoseju braukt ātrāk un stabilāk par pārējiem. Kupenas / dubļi un tādas lietas — neizjutu priekšrocības... Tur vajag īsu riteņu bāzi un augstu klīrensu, lai parādītos priekšrocības mīcīties pa kaut kādu "bezceļu". No netīrāmā pagalma tas Volvo neizbrauca ātrāk par W123 vai W210, kas tur turēti, piedevām, pēdējie arī brauca bez palīdzības ar lāpstu.

Sāpe jau nav :), tikai pagājušo gad bija trose bagāžniekā lai vilktu citus, tad šogad lai vilktu mani, es 12 gadus nobraucu ar 4x4, tās vispār nav salīdzināmas lietas, ne tik daudz kā vadāmība, bet tieši caurejamība, tādā ziņā pat priekša ar pakaļu nav salīdzināmas, pirmkārt jau vilkt vienmēr ir vieglāk kā stumt un otrkārt stumt smagu purnu ir vēl grūtāk.

Piemērs. Vakar apstājos mazā ieliņā pie krusta kur jādod ceļš, ir nedaudz pret kalnu, apakšā slidīgs bruģis, pa virsu putra, iesākt braukt vnk. nav iespējams, ar ieskrējienu nevaru jo jādod ceļš, ar subāriņu es vnk. bez stresa apstātos un aizbrauktu...

p.s. un domāju ka ļoti labi zini kas notika autosportā ar MB, kad parādījās Quattro

Runājot par kārbām, tas ir tikai mans viedoklis, Tev patīk automāts, man nepatika, tagad braucu un nepatīk, ir vairākas lietas ko kārba nespēj izpildīt, turklāt man patīk braukt un pat ļoti, patīk spiest sajūgu un slēgt ātrumus ;)

Aaaa, Mersim ir viena ļoti laba īpašība, viņš ellīgi ātri uzsilst :)

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 10:08

Draugi, ko jūs te pa citiem uztraucaties! Domājam par sevi un viss. Nevajag stresot par to, ka kāds netiek uz priekšu, bet pasmaidīt par cilvēku, kurš nav sagatavojies ziemai. Ieturi distanci un tad slidinoties un sānslīdē samazini viņu! :D

Protams, uzrauj kreņķi, ka jāsēž sastrēgumā, bet tas tak ir labi, vari izdomāt, ko likt galdā jaunā gada pasēdēšanā, paskatīties, kas citiem par riepām un pakoķetēt ar meitenēm blakus mašīnā! :)

Par iesēšanos. Es esmu ļoti pārsteigts, bet šogad vēl neesmu ne stumts, ne vilkts. Pats no visiem sūdiem esmu ticis ārā. Kaut kā šogad tam mersim ir baigi labā caurgājamība! :D

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 10:20

vik, 2.5d ir spēks :shura: tā kā uzspolēt nevar, tad caurgājamība, kā ar bloķi:shura:

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 10:34

Nē, es domāju, ka reduktorā ir prikols! Man viņš ir uz miršanas robežas. momentos, kad iesēžos nekustīgi, ielieku trešajā un pedal tuze metal, sāk griezties abi rati un lai arī cik, bet uz priekšu pakustās un ir iespēja iešupot. Esmu pasekojis līdzi un cik skatos, tad ja ar ciritienu atmet vaļā sajūgu, iegriežas abi rati un merins aiziet! :)

Un tu pa zemu novērtē savu 2,5D. ziemā viņš ir baigi labais.

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 11:21

Japāna :O AttēlsAttēls

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 13:08

30 December 2010 09:33:20 Udritis rakstīja:
29 December 2010 23:54:39 Mizx rakstīja:
Ūdrīti, nesaprotu, kas Tev par to 4x4 sāpi un kārbām, un MB. Pāris gadus tika lietots 4x4 Volvo, vienīgā izjustā priekšrocība bija iespēja sliktā laikā pa šoseju braukt ātrāk un stabilāk par pārējiem. Kupenas / dubļi un tādas lietas — neizjutu priekšrocības... Tur vajag īsu riteņu bāzi un augstu klīrensu, lai parādītos priekšrocības mīcīties pa kaut kādu "bezceļu". No netīrāmā pagalma tas Volvo neizbrauca ātrāk par W123 vai W210, kas tur turēti, piedevām, pēdējie arī brauca bez palīdzības ar lāpstu.

Sāpe jau nav :), tikai pagājušo gad bija trose bagāžniekā lai vilktu citus, tad šogad lai vilktu mani, es 12 gadus nobraucu ar 4x4, tās vispār nav salīdzināmas lietas, ne tik daudz kā vadāmība, bet tieši caurejamība, tādā ziņā pat priekša ar pakaļu nav salīdzināmas, pirmkārt jau vilkt vienmēr ir vieglāk kā stumt un otrkārt stumt smagu purnu ir vēl grūtāk.

Piemērs. Vakar apstājos mazā ieliņā pie krusta kur jādod ceļš, ir nedaudz pret kalnu, apakšā slidīgs bruģis, pa virsu putra, iesākt braukt vnk. nav iespējams, ar ieskrējienu nevaru jo jādod ceļš, ar subāriņu es vnk. bez stresa apstātos un aizbrauktu...

p.s. un domāju ka ļoti labi zini kas notika autosportā ar MB, kad parādījās Quattro

Runājot par kārbām, tas ir tikai mans viedoklis, Tev patīk automāts, man nepatika, tagad braucu un nepatīk, ir vairākas lietas ko kārba nespēj izpildīt, turklāt man patīk braukt un pat ļoti, patīk spiest sajūgu un slēgt ātrumus ;)

Aaaa, Mersim ir viena ļoti laba īpašība, viņš ellīgi ātri uzsilst :)

Udri, 4x4 attiecaas tikai uz ralliju!

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 14:01

30 December 2010 10:34:40 Viks rakstīja:
Nē, es domāju, ka reduktorā ir prikols! Man viņš ir uz miršanas robežas. momentos, kad iesēžos nekustīgi, ielieku trešajā un pedal tuze metal, sāk griezties abi rati un lai arī cik, bet uz priekšu pakustās un ir iespēja iešupot. Esmu pasekojis līdzi un cik skatos, tad ja ar ciritienu atmet vaļā sajūgu, iegriežas abi rati un merins aiziet! :)

Un tu pa zemu novērtē savu 2,5D. ziemā viņš ir baigi labais.

nu es arī, kā sūdi tā otrajā un lēnām,lēnām bet kārpās, man itkā pakaļā beigas proķa zīmējus ar lieliem kanāliem ,varbūt tas spēlē lomu, hz

un jā ar 2.5d var tik pat labi kaifot kā ar 5.5l amg :shura:

Latvijas (ne) ceļi

30. Decembris 2010, 16:49

Tikko biju Siguldā, Šloseja tīra un sāļa, varēja droši vilkt uz 110 km/h

Bet Imantas mazajās ieliņās (jo autobuss iemīlējās kupenā un nobloķēja satiksmi) nācās izmainīties ar džipu, kuram ES devu priekšroku iebraucot kupenā. Sievietes... :D

P.S. Vai kāds nezin šā gada sniega pārvadāšanas tarifus? Es vienreiz vedu, neko nemaksāja, tad notīrīju :D
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 30. Decembris 2010, 16:50, kopā labots 1 reizi.

Latvijas (ne) ceļi

02. Janvāris 2011, 20:23

Vakar, apciemojot radus, sanāca pārliecināties par ceļa tīrīšanas īpatnībām Rīgā.
Par a/m novietošanu jau skaidrs - atrodi vietu, izroc sev vajadzīgo laukumu un novieto a/m.

Šovakar tīrīju savu stāvvietu pie mājas. Kaimiņu mājas iedzīvotāji bija sarīkojuši savā galā talku - sķūrēja sniegu no stāvvietām, ietvēm un piebraucamā ceļa. A/m, kuras jau ilgu laiku bija stāvējušas pārtapa par vēl lielākām kupenām. Jāsaka, ka šāda motivācija strādā, jo pēc neilga brīža "kupenu" saimnieki, lai arī neapmierināti, bija jau uz ielas un attīrija gan savus auto no sniega, gan ap tām.
Pēdējo reizi laboja mipe - 02. Janvāris 2011, 20:24, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta