Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 10:44

Esmu gatavs diskutēt par manuālās kārbas priekšrocībām pār automātiskajām tikai ar to, kurš šo vienu elementu spēs atkārtot ar savu manuālo kārbu. Jo citi to dara ar automātiskajām, kas nekam tak nederot. Viens sīks elements, nekas pārdabisks.

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 10:49

nu tas ir policijas apgrieziens, esmu to izpildiijis ar veselu kaudzi mashiinaam ar manuaalo kasti.. pat ar renualttrafic vienreiz.. ar manuaalo kasti vispaar nav probleemu!

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 10:53

28 December 2010 10:49:23 Bpa4 rakstīja:
nu tas ir policijas apgrieziens, esmu to izpildiijis ar veselu kaudzi mashiinaam ar manuaalo kasti.. pat ar renualttrafic vienreiz.. ar manuaalo kasti vispaar nav probleemu!
Es jau saku — uz priekšu! 270 grādi, starts atpakaļgaitā. Citi, re, to taisa ar automātiskajām kārbām.

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:01

28 December 2010 10:53:07 Mizx rakstīja:
28 December 2010 10:49:23 Bpa4 rakstīja:
Es jau saku — uz priekšu! 270 grādi, starts atpakaļgaitā. Citi, re, to taisa ar automātiskajām kārbām.

hm... zini, tai filmai budžets liels. Varbūt tieši to triku pildīja tāds pats W116 tikai ar mehānisko kārbu. Cik zinu, James Bonda filmai tika izmantoti vairāki Aston Martin vāģi, jo visas tās lietas, kas tiem jāpārcieš... Piemēram, ar vienu auto nevar uzņemt visu pakaļdzīšanos. Domāju, ka tas Audi S8 arī tur nebija viens auto. Domāju, ka pēc pāris tādiem lēcieniem tas vairs ātrs braucējs nebija.

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:13

28 December 2010 10:18:39 Richy rakstīja:
28 December 2010 10:17:09 Viks rakstīja:
vienīgais, ko nevar izdarīt ar automātu ir uzsist uz sajūga, lai pakaļu iemestu līkumā. A visos pārējos aspektos, var braukt identiski. Pašam ziemā labāk patīk manuālis.

Vienmēr var iespiest gāzi grīdā un samest pakaļu kā vajag :)

Nu davaj! Brauksim pa taisnu ceļu uz 100 un ieliksim 90 grādu līkumā autiņu plakaniski, lai purns iet gar pašu līkuma iekšējo stūri un sānslīde sākas pirms līkuma, nevis līkuma izejā. Diez vai tu to varēsi izdarīt ar 2.5d automātu.

P.S. es nesāku mērīties ar krāniņiem! :D

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:15

Ar 2.5d automātu pat diez vai 100km/h varēs sasniegt :D

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:16

28 December 2010 11:13:58 Viks rakstīja:
Nu davaj! Brauksim pa taisnu ceļu uz 100 un ieliksim 90 grādu līkumā autiņu plakaniski, lai purns iet gar pašu līkuma iekšējo stūri un sānslīde sākas pirms līkuma, nevis līkuma izejā. Diez vai tu to varēsi izdarīt ar 2.5d automātu.

Hm. es laikam maigi sakot šķībi skatītos uz cilvēku, kurš vispār kaut ko tādu gribētu darīt ar jebkādu kārbu... Bez pienācīgas apmācības un trenniņa tas skan pēc pašnāvības mēģinājuma.
Pēdējo reizi laboja Renoir - 28. Decembris 2010, 11:16, kopā labots 1 reizi.

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:22

Ja tas vispār bija automāts, tad ļoti stipri šaubos vai izturēja līdz filmēšanas beigām, žēl nabaga mašīnas, turklāt tur nav jābūt nekādam "meistaram" lai tādu triku izdarītu ar prasto kārbu, vispār jau šādām izvirtībām prasās sekvenciālā.

p.s. jāsauc Vabo, aizgāja auzās tops :D
p.p.s.katrai lietai ir sava vieta un punkts
Pēdējo reizi laboja Udritis - 28. Decembris 2010, 11:24, kopā labots 1 reizi.

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:39

28 December 2010 11:16:37 Renoir rakstīja:
28 December 2010 11:13:58 Viks rakstīja:

Hm. es laikam maigi sakot šķībi skatītos uz cilvēku, kurš vispār kaut ko tādu gribētu darīt ar jebkādu kārbu... Bez pienācīgas apmācības un trenniņa tas skan pēc pašnāvības mēģinājuma.

Jautājums bija par pakaļas samešanu. Netika tak runāts par to, vai ir vai nav trenēts šoferis! Saku tikai to, ka ar manuāli un 93zs es to varu izdarīt! Ar automātu es laikam tā nedarītu, bet kas zin. Kad bija automāts, tad vēl nemācēju valdīt pār autiņu un ļoti nepatika W124 ilgā automāta domāšana. Kad pieradu, tad jau bija ok, bet no sākuma cik reizes nepārmetos.

Labi, varam nerunāt par skaistiem sniegotiem ceļiem. 333 trasē ir skaists maziņš aplītis pašā trases sākumā, kurā sanāk dubūlts esinieks, kura beigās ir garais līkums, kurš ir pēc starta/finiša taisnes. Bez uzsišanas pa sajūgu viņu nav iespējams visu izšļūkt. Ar savu dīzeli es esmu viņu izšļūcis.

Labi, nav ko te kasīties un ko pierādīt, kā arī krāniem staipīties! Priekš aktīvas, skaistas un drošas sānslīdes labāks ir manuālis. Tas ir mans subjektīvais viedoklis un priekš sevis arī viņu nemainīšu!

Latvijas (ne) ceļi

28. Decembris 2010, 11:40

28 December 2010 11:22:12 Udritis rakstīja:
Ja tas vispār bija automāts, tad ļoti stipri šaubos vai izturēja līdz filmēšanas beigām, žēl nabaga mašīnas, turklāt tur nav jābūt nekādam "meistaram" lai tādu triku izdarītu ar prasto kārbu, vispār jau šādām izvirtībām prasās sekvenciālā.

p.s. jāsauc Vabo, aizgāja auzās tops :D
p.p.s.katrai lietai ir sava vieta un punkts

Udrīt, šitie ir nenokaujamie automāti! šitā kārba ir pat ievelkama, vajag tik ieskrieties līdz 50-60k/h
Tēma slēgta