Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
Tēma slēgta

Izglāb studentu un viņa W124 :D

28. Novembris 2011, 15:55

Jau gadiem tur liek sodus! Nav nekāds jaunums. Tāpat arī lika uz tā celiņa, kas starp maksas stāvvietu un islandi.

Ar maksāšanu vari nesteigties, tik pie pirmās auto dokumentu formēšanas prasīs maksāt. Pēc 30 dienām atsūtīs paziņojumu īpašniekam.

Es liku auto zem veikala un nekādu problēmu - ne kaijas apkakā ne sniegs jātīra...

28. Novembris 2011, 15:57

28 November 2011 15:55:11 gegeris rakstīja:
Jau gadiem tur liek sodus! Nav nekāds jaunums. Tāpat arī lika uz tā celiņa, kas starp maksas stāvvietu un islandi.

Ar maksāšanu vari nesteigties, tik pie pirmās auto dokumentu formēšanas prasīs maksāt. Pēc 30 dienām atsūtīs paziņojumu īpašniekam.

Es liku auto zem veikala un nekādu problēmu - ne kaijas apkakā ne sniegs jātīra...

Nu te laikam slinkums nospēlēja lomu, es ar biju secinājis, ka Olimpija būtu ļoti laba vieta

28. Novembris 2011, 16:00

par invalīdu stāvvietu 40 lvl sodu raksta... tā ka nav tik traki!

28. Novembris 2011, 17:15

Tur jābūt īpaši uzmanīgiem, jo viņi lipina tās lapas visam kam pagadās... reizēm pat tad, ja esi trāpijis bišķiņ zālītē :D Cik esmu dzirdējis bij gadījums, kad pasniedzējs esot pazvanījis poličiem, lai tie atbrauc un salīmē, jo apnicis bardaks kas tur ir.. Bet reizēm tur ir daži naglie purni, kas nomet auto kā pagadās..

28. Novembris 2011, 20:24

Njā, RTU jau sen viņiem cieņā - reizi dienā nobrauc un plāns izpildīts.
Šoreiz vel par studentiem apžēlojušies, neizrakstīja maksimālos 30Ls.
Kādu laiciņu neesmu braucis, neatceros - vai malā kāda zīme kas regulē stāvēšanu vispār ir? Ja nē, es teiktu ka visus tos gar malu, kuri perpendikulāri brauktuvei apstājušies, arī vajadzēja nolīmēt :D
Tas izrāvums no protokola - precīzi tā arī viņi tur ierakstījuši?

28. Novembris 2011, 20:27

28 November 2011 20:24:22 MBex rakstīja:
Njā, RTU jau sen viņiem cieņā - reizi dienā nobrauc un plāns izpildīts.
Šoreiz vel par studentiem apžēlojušies, neizrakstīja maksimālos 30Ls.
Kādu laiciņu neesmu braucis, neatceros - vai malā kāda zīme kas regulē stāvēšanu vispār ir? Ja nē, es teiktu ka visus tos gar malu, kuri perpendikulāri brauktuvei apstājušies, arī vajadzēja nolīmēt :D
Tas izrāvums no protokola - precīzi tā arī viņi tur ierakstījuši?

Vārds vārdā

28. Novembris 2011, 20:32

Neattiecas uz šo gadījumu, bet iespējams, ka pati iestāde/tās darbinieki sazinājušies ar municipāļiem un grib nekārtības stāvvietā sākt risināt.
Pirms kāda gada arī es esmu bijis viens no tiem pasniedzējiem, kas zvana policijai (piedodiet, bet diemžēl) - kādā no LU stāvvietām (toreiz vēl nebija berjeras un vārti) - maksāju mēnesī par stāvvietas lietošanu 30Ls, bet visbiežāk tur bija visas vietas aizņemtas ar tiem, kas ir bez caurlaidēm un nemaksā neko - vai arī nevarēja iebraukt/izbraukt, jo kāds bija pametis mašīnu stāvlaukuma vidū.
Pēc pāris policijas apciemojumiem lietas sakārtojās - lai gan sākumā bija liela brēka un argumenti bija līdzīgi - "mēs te vienmēr esam likuši".
Cits jautājums, vai tā ir privāta, augstskolas vai pašvaldības teritorija.

28. Novembris 2011, 20:49

Verispeli, tur risina tās "nekārtības" jau no vismaz 2006 gada... :shura: pats redzēju, kā ziemas spelgonī, kādos -15 grādos... atbrauca Panda, izrausās 5 resni pašvaldības rumpji un sāka līmēt.. pēc tam iekāpa pakaļā 3... blakussēdētājs vēl viņiem aizcirta durvis :haha: un tad tik pats kāpa mašīnā... un aizbrauca... vienā reizē es arī tur dabūju. :dusma2: bet man bija 10Ls...

RTX, iesaku tev iet pie studentu pašpārvales, palīdzēt risināt šo (ne soda kvīšu), bet vispār autostāvvietu jautājumu. jo studentu daudz, bet vietas maz.

Olimpijā stajanka labāka, kā dabūju plāksteri ,tā turēju tikai tur :shura:

Un pasniedzēji nezvana, tur regulāri brauc puikas pildīt plānu.

28. Novembris 2011, 21:13

Nu tad jau studentu pašpārvalde reāli var ko darīt, lai stāvvietas jautājums tiktu atrisināts. Tomēr viss atkarīgs no tā, kam pieder tā zeme.
Ir dzirdēts arī par kurioziem, ka PP soda privātajās teritorijās.
Ja tā ir iela, tad nav jautājumu. Bet, ja tas ir laukums bez marķējuma un zīmēm, kas paredz noteiktu auto izvietojuma kārtību, tad sods ir pilnīgi nepamatots. Nemarķētā laukumā mašīnu var likt kaut vai šķērsām pašā vidū, ja citi tā lietotāji neiebilst.
Vispār jau ar PP ir vērts pastrīdēties, jo uzvedas viņi patiešām kā ielu laupītāji.
Piem., tajā pašā Kalpaka bulvārī mani reiz sodīja par to, ka esmu novietojis auto priekšā iebrauktuvei - lai gan biju ieskrējis ēkā uz 30 sek, lai palūgtu aizmigušai sardzes tantiņai atvērt vārtus. Tāpat arī - tikai uz 15 sek. apstājoties Arhitektu ielā, lai mašīnā iekrāmētu kasti ar grāmatām... Uzreiz kā ne no kurienes parādījās PP busiņš vulgaris...
Un tieši tas pats arī pie Raiņa 19 - esmu sodīts par to, ka parkojoties aizņemu 2 vietas, lai gan tāds bija auto izkārtojums, kad auto tur noliku. Tāda farizejiska piekasīšanās tikai iekasēšanas dēļ.
Tajā pat laikā interesants jautājums (novērojumi pie Raiņa 19 centrālās ieejas):
Kaut uz mirklīti tur piestājas kāda mirstīga cilvēka auto - pēkšņi un ne no kurienes parādās PP bulku vāģis un ir plāksteris, raudāšana un mammas piesaukšana nelīdz.
Bet esmu pamanījis arī ko citu - tajā rajonā visai bieži apgrozās viens Aston Martin, tāpar arī jaunākā S-Klase ar zīmīgiem nummuriem. Viņi var parkoties tur šķērsām pa visu joslu un sagaidīt kārtējo blondīnīti no lekcijām, nessmu redzējis, ka kaut reizi šie bandīti tiktu tramdīti...
Tā lūk, mani dārgie Biedri, viss kārtībā, pagaidām vēl dzīvojam tiesiskā valstī...
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 28. Novembris 2011, 21:16, kopā labots 1 reizi.

28. Novembris 2011, 21:17

Tak vismaz pirms 2 gadiem bija prakse, iemet savu numuru uz stikla ,kad liki Rīgas Staiksmes stāvvietās (parastās ielas), kad brauca čalītis, uzzvana tev, tu noskrien iedod 4 latus un turu līdz vakaram savu auto. Personīga pieredze :ninja:
Tēma slēgta