Interesanti atgadījumi no personiskās pieredzes
20. Oktobris 2008, 10:33
Man te ir dillemma.
Gribētos uzzināt vai es vienīgais tāds "sadists"
Daudziem ir gadījies uz ceļa kādu dzīvnieceli notriekt vismaz gar ceļa malām var redzēt līķīšus diezgan bieži.
Un jo mazāks dzīvniecelis jo lielāka varbūtība to notriekt.
Tad nu jautājums.
Jebkuri pāķi, šoseja. Tu vai kāds cits esi notriecis kādu lopiņu.
Lopiņš guļ uz asfalta un noasiņo, blēj,mjaud vai smilkst ...bet piecelties nevar skats tāds ka asinis peļķe un vēders uzšķērsts. (tas nav tas gadījums ka salauzta kāda kāja vai kāda brūce, bet vēl mēģina piecelties)
Tava rīcība šādā situācijā?
1. zvanīsies pa tuvākajām vet klīnikām sos dienestiem un meklēsi mistisko dzīvnieku ātro palīdzību. Un ja atradīsi gaidīsi stundu kāmēr viņi atbrauks.
2.iegruzīsi lopiņu savā tīrajā auto salonā un brauksi līdz tuvākajam vet ārstam kas aizņems arī ~40 min
3. paņemsi domkratu, cirvi vai stellatslēgu un ar vienu precīzu sitienu pa sprandu izbeigsi lopa mocības.
4. kāda cita rīcība?
Būtu labi ja kāds aizdomātos par to, jo katram auto vadītājam tāds lops var gadīties
20. Oktobris 2008, 10:35
Pāris lodes lopam, bet ja nav ar ko tad... nu kādu smagu dzelzs priekšmetu, lai tiešām nemocās...
20. Oktobris 2008, 10:40
Vienreiz braucot 2 naktī netālu no centra, pa platu ceļu (2 joslas katrā virzienā) nebija nevienas mašīnas izņemot mani, ceļu mēģināja šķērsot kaķis, es smuki sabremzēju lai palaistu viņu garām (ātrums 50km) viņš apstājas ar domu palaist mani garām, ūn kad es jau biju pavisam tuvu viņš paleca taisni man zem ritiņiem :x
Vot i jautājums vai tas kaķis bija galīgs Ideots vai Pašnavnieks :getlost:
dzīvs jau viņš palika, piecelās un aizmuka, bet a6 svars uz ķermeņa manuprāt nav tā patīkamākā sajutā...
Bet vispār jau tos ar ķidām uz āru ir žēl, bet ko tu padarīsi ka jau pa vēlu, es varbūt arī pamēģinātu glābt ja šamie vel elpotu.
20. Oktobris 2008, 10:45
приходилось сбивать косулю, в первом случае ее порвало на папалам, т.е. уже все решено было что и как. А во втором случае пришлось добивать. Благо тапорик почти всегда при мне. Про всякую мелочь даже и не знаю, ниразу не останавливался когда сбивал лису или зайца...
20. Oktobris 2008, 10:52
Tev gadijuma nav nacies notriekt stirnu uz malpils celja shovasar.Tur viens tads tevis aprakstits gadijums ar mersi blakus bija manits. Nu teoretiski tev ir jazvana tas apkartnes mezhsargam,jo parejais jau ir vinja kompetence,bet tada gadijumaa menti tev piesies avarijas izraisishanu un pateiks ludzu maksajiet sodu + sods par dzivnieku dzivsvaraa. Salasaas padaudz. Otrais variants,ja nervi stipraki,tad tieshaam sasmeereet donkratau un novelc celja malaa,laigan pirmajaa nakti murgi garanteti.

.
Man personigi neko lielu nav sanacis notriekt un paldies dievam,bet mazos zakjus vienu peec otra lauks. Tur es parasti izvelku naziti,nogriezhu galvu,un iekaru kokaa,lai asins notek. Majas braucot pakjeru liidzi,nodiraju un vakarinjaas sauteejums =)
20. Oktobris 2008, 10:57
bija gadījums kādus gadus četrus atpakaļ...
pēc disenes, kā jau parasti vedu draugus/draudzenes uz mājām - bija pilna mašīna līdz jumtam (braucu vēl ar W201)...
izdomājām, ka pilna mašīna, brauksim ļoti prātīgi - ~50km/h un te pēkšņi no krūmiem izlec stirna un tieši priekšējā hromētā restē 8D , riktīgi sabremzējos, ka labas vagas palika grants ceļā, stirniņa iekliboja pretējā grāvī...
paveicās, ka līdzi brauca mednieka dēls (pats arī ir gājis medībās)... fiksi aizbraucām pie džeka mājas, paņēma vannu, nazi, izkrāmējām dīdžeju galdu, gaismas vadus utt. turpat pagalmā (kā reiz diseni spēlēju šajā vakarā) un atpakaļ uz notikuma vietu.
Šis veiksmīgi nokauj lopiņu... un divas dienas jauks ugunskurs + garšīgs šašliks un atmiņas - kā tas notika un kā varēja notikt, ja nestos...
pa laukiem klīda baumas par lielu avāriju, jo kāds ir redzējis baigas bremzēšanas pēdas un labu peļķi ar asinīm grāvī... :whistle:
P.S. pa lielam, kad izvaicājām mednieku, viņš teica, ka ir jāpabrīdina mednieki/mežniecība (nu vairs precīzi neatceros), jo tad viņi ņem no uzskaites šo dzīvnieciņu un ta var ņemt līdz gaļai, ja vēlies. Dažos gadījumos viņi paši atbrauc novērtēt situāciju.
20. Oktobris 2008, 11:00
ja pārbrauc lopu un redzi, ka šis mokas, tad pabrauc vēl 200m uz priekšu apgriezies un vēl reiz kārtīgā ātrumā pār, tiešām lai nemokas
20. Oktobris 2008, 11:05
Tiešām gribu redzēt kā kāds no jums sitīs lopam ar donkratu pa galvu. :whistle:
20. Oktobris 2008, 11:06
[user]540|RICHY|[/user]Tiešām gribu redzēt kā kāds no jums sitīs lopam ar donkratu pa galvu. :whistle:
20. Oktobris 2008, 11:09
Drīzāk jau es to lopu nonestu no ceļa un ieliktu grāvī vai pļavā.
Lai vai kādas mocības tam būtu jācieš, tāda nu ir tā māte daba. Bet nedomāju, ka būtu kā savādāk gatavs to lopu nobeigt, ja vien ar lodi.