Atdod, dāvina, lietotas rezerves daļas no paša garāžas...
Tēma slēgta

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 12:40

[user]379|Mizx|[/user]
[user]2|SZ|[/user]ta atslega esot pults, kaut ka interesanti, to pulti ieliekot speciala ligzda ...tatad nav atslegas tas parasta izpratne ?

Tad pievīlēšana nepalīdzēs... bet vai 98 gadā jau bija tādas pultis??? Tas tak vēl vecais modelis, ne? Tad jau laikam iesaku pirkt Saab -- to īpašnieki regulāri bez maksas tiek pie jaunām atslēgām, ja vecā pazaudēta / sabojāta...

A kāpēc tad Saaaaaabam tāda priekšrocība?

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 13:56

Čava!
Spriežot pēc lasītā atslēga ir infrasarkanā. Ja infrasarkanā, tad saimnieks ir ietrinies. Man sievai ir E270CDI 2000g. Atslēgas gan divas. Viena ar pogām (sauksim ar pulti) otra parasta - servisa, bez pogām. Tā kā kasko (parex) gadījumā ja nozog atslēgu, atmaksā tikai 50% no apdroš summas, tad es meklēju variantus trešajai atslēgai(jo ja zog šitos, tad tikai nozogot atslēgu jo citādi nav aizbraucams!). Biju pie cilvēkiem gan Latvijā, gan Lietuvā, kuriem gan bija atslēgas, bet viņi strikti pateica- kā uzskates līdzeklis viņas var kalpot, bet autiņa kompjos viņas iedabūt nevar. Šitāda tipa atslēgas ir jau priekšieprogrammētas mašīnas kompjos kā pirmā, otrā, trešā utt atslēga, t.i. dzinēja vadības blokā, ESP blokā u.c. Manā gadījumā ir 1 un 3, otro nodzēsu Domeniksā pie pirkšanas. Un tagad var pasūtīt "ceturto".

Es domāju, ka var ieekonomēt, pasūtot servisa atslēgu- tā arī būs infrasarkanā protams, bet tai nebūs pašai savas pogas.
Ja vajaga uzskates līdzekli, tad vēl vienkāršāk.

Un ja protams, izdodas atslēgu dabūt citādāk, nekā caur oficiāļiem, tad arī es būšu priecīgs to uzzināt.
Lai veicas!

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 14:32

TAMA – nezinu, kāpēc SAAB ir tāda pretimnākšana, bet vismaz par relatīvi jaunu SAABu (veciem tādas atslēgas loģiski, ka nav) īpašniekiem un netīši „likvidētām” atslēgām esmu dzirdējis ne vienu vien gadījumu, kad atslēgu izsniedz bez maksas. Būtībā jau tas ir pozitīvs PR – rūpes par nelaimē nonākušu klientu. Un laimīgs klients atgriežas...

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 14:40

[user]379|Mizx|[/user]TAMA – nezinu, kāpēc SAAB ir tāda pretimnākšana, bet vismaz par relatīvi jaunu SAABu (veciem tādas atslēgas loģiski, ka nav) īpašniekiem un netīši „likvidētām” atslēgām esmu dzirdējis ne vienu vien gadījumu, kad atslēgu izsniedz bez maksas. Būtībā jau tas ir pozitīvs PR – rūpes par nelaimē nonākušu klientu. Un laimīgs klients atgriežas...

Lai mums mersistiem būtu mierīgs prāts(attiecībā pret Saabistiem),teikšu tā-Saabistiem ir vēl dzi;lakā pakaļā nekā mums..........paziņa savējam saab gribēja nomainīt kārbā eļļu,manā klātbūtnē 5 servisos viņu pasūtīja........ :(

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 14:46

MB toties tajos pašos 5 samaina, bet filtrus nesaliek... Bet tas jau oftopiks...

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 20:44

[user]379|Mizx|[/user]1) Nav manīts, ka apdrošinātāji pēdējā laikā to uzcītīgi pārbaudītu – jau 2 mašīnu atslēgām fotografēja tikai 1 komplektu...
2) Nav obligāti abām jābūt infrasarkanajām – otru var pievīlēt parastu... Jo īpaši tāpēc, ka infrasarkano taču ikdienā nelieto un auto atver / aizver ar signalizācijas pulti. Un aizdedzei pietiek ar parastu atslēgu.
Tā kā atslēgas trūkumam nevajadzētu būt lielai problēmai.

Nepiekritīšu! Pārsvarā visi cilvēki, kam ir infrasarkanās atlslēgas tās lieto, lai atvertu/aizvertu durvis, jo tiem autiņiem ir iebūvētas rūpnīcas signalizācijas! Un aizdedzei ir nepieciešama tā atslēga, jo ar parasto mašīnu pielaist vienkārši nav iespējams!

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 20:52

Jā, `98.gada C klasēm (ne visām) jau nāca infrasarkanās atslēgas-pultis! Katrā pultī ir iesprausta parastā atslēga, bet ar to var tikai durvis dabūt vaļā! Pielaist mašīnu var tikai ar to pulti, iespraužot viņu speciālā ligzdā! Tā atslēga darbojas kā imobilaizers! Un īstenībā nezinu kāpēc TAMA vienai atslēgai nav podziņu! :? Manam tētim ir divas atslēgas, viena vecāka tipa, un viena jaunāka... Atšķirās tikai ar to, ka jaunākā ir pavisam nedaudz mazāka-kompaktāka, un tur ir hromēta MB zīmīte! :)

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 21:01

Kad prieksh CLK tasiiju kasku ... dariiju taa (man arii bija viena atsleega) aizbraucu uz Domeniks samaksaaju par to lai kompii nodzeesh visas citaas atsleegas un atstaaj to vienu (bija aktiivas ash 5 atsleegas) taalaak vinji izrakstiija taadu ksivu par to ka ir tikai viena aktiiva atsleega un viss taalaak ar apdroshinaataaju notikaas kaa vajag :)

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 21:31

[user]26014|Roma|[/user]Jā, `98.gada C klasēm (ne visām) jau nāca infrasarkanās atslēgas-pultis! Katrā pultī ir iesprausta parastā atslēga, bet ar to var tikai durvis dabūt vaļā! Pielaist mašīnu var tikai ar to pulti, iespraužot viņu speciālā ligzdā! Tā atslēga darbojas kā imobilaizers! Un īstenībā nezinu kāpēc TAMA vienai atslēgai nav podziņu! :? Manam tētim ir divas atslēgas, viena vecāka tipa, un viena jaunāka... Atšķirās tikai ar to, ka jaunākā ir pavisam nedaudz mazāka-kompaktāka, un tur ir hromēta MB zīmīte! :)

NEVIENU vārdu neesmu minējis ka atslēgai nav podziņu.Tas ir bijis kāds cits.Piemēram manai atslēgai(E220,1996.g) ir viena liela poga pa vidu.Viņa darbojas tikai atslēgt un aizsl;egt.A pašā atslēgā ir 2 baterijas,kuras ja nosēžas,mašīnu nav iespējams palaist.

C Class atslega?

13. Novembris 2006, 21:38

A, tā bez pogām bija domāta parastā atslēga? :) Sorry, nepareizi sapratu! :whistle: :ninja:
Tēma slēgta