Vēlies iegādāties auto vai rezerves daļas?
Tēma slēgta

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 13:14

Klau, SJ, es te tā pa vidu pajautāšu... Tu propogandē S-Type. Kā tad tiem ar to alumīniju ritošajā daļā, tur jau Audi variants, ka ja plīst, tad... Pirms W210 iegādes diezgan nopietni tika pētīts S-Type, bet Jaguar klubs nopietni atrunāja. Teica, ka tie remonti S-Type sadārdzināšot un lētāk esot ņemt kādu gadu vecāku XJ, bēdu nezināšot. Un ja varot paņemt, tad labākie esot R jo īpaši motoru uzticamības ziņā. Ko domā? Vajag iesēdināt Richy tādā, lai izbrauc! Man patika, salons smalks, tiesa, tehniski pāris gadus atpaliek no vāciešu tehnoloģijām, bet ja negrib visur LCD, tad ir OK.

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 13:37

Es ne jau propagandēju, vienkārši Jaguar ir tie, kuri straujāk zaudē savu vērtību, līdz ar to, par relatīvi mazāku naudu var dabūt relatīvi jaunāku auto.

Man ģimenē ir S-type, pieder mammai, bet loģiski, ka es vienmēr viņu remontēju. Tiesa gan, noskrējieni viņam ir lieli tikai tad, kad es sāku ar viņu braukt, ikdienā lielus gabalus nebrauc, toties, vasarā, ar godu izturēja visus braucienus uz mežu, kur bija pilna mašīna ar cilvēkiem un 18"collu BBS diski. Raudāju, kad par to uzzināju :D

Par remontiem - ļoti atkarīgs no tā, kādu tu paša sākumā jau viņu paņemsi, jo, kā arī tiem pašiem Meršiem, ir gan lētās, gan kosmiski dārgas detaļas. Vecais XJ - jā, uzticams, bet dažiem liekas jau pavisam pavecs un specifiski izskatās. Par ritošo - ir dārgās detaļas - viņa hadene, kopumā, balstās uz 4 lielām svirām, kruām, tisa gan, ir liels resurss, bet nu cilvēki arī mēdz tos mainīt. Pārējais - kapeikas. Atsaites, piemēram - precīzi neatceros, bet kkādi 5-6 ls vien bija. Par dzinējiem, nav ne vainas, vienkārši jāievēro sava apkopes specifika - tikai originālās sveces, kas tiek liktas uz 50-60 k utt. Maksā viņas maz, ja zināt, kur pirkt. Man 6 kkadu uber kruto sveču ar irīdiju un platinu + visu filtru komplekts izmaksā 55 ls. Uzskatu, ka tas NAV dārgi. Milzum daduz ko var nopirk ebayaa no UK, arī akpeikas maksā.
No jaguāriem visi baidās, jo uzskata, ka ļoti dārgi. Tak nevajag iet un pirkt detaļas BM auto, tas tak nav racionāli. Zinu vietas, kur tās detaļas, originālās, maksā daudz mazāk, nekā kkadi analogi manam w140.
mans Jaguārs ir no DE, pats meklēju, līdz ar to esmu ar viņu pilnībā apmierināts. Jā, S-typā sēžot nav nekādas tanka vadīšanas sajūtas, kā w140, bet arī anv vajadzīga. Vadamība - super, auto uztver minimālās stūres kustības.
kārba - tāda diezgan lēna, daudz un dikti domā. Par uzticamību - tā ir Forda kārba. Pāris nedēļas atpakaļ biju savu atdevis kārbas profilaksei, jo tecēja viena blīve, Noskrējiens ir 160 k, atvēra kārbu, tur viss ir labi, neko vēl ilgi nevajadzēs mainīt. Samainīja visas blīves, eļļu un viss. ĻOTI laba mūzika.

gaita - pacieta, tas gan, bet var pierast. Salonā vietas mazāk, nekā e39 un w210, bet nu ietekmē tā virsbūves konstrukcija. Mīl labu benzīnu.

patēriņs - visiem relatīvi mazs, manējais 3 litru dzinējs rij 8-9 trasē un 12 pilsētā. Vairāk par 12 kka nevarēju dabūt, ar ļoti aktīvu braukšanu - 13-13,5. Tas arī viss. Man ir 2001 gada mašīna, nav restyle. Restyle kļuva tā kā varbūt mazliet uzticamāks, bet arī dārgāks. Te jau ir gaumes jautājums.

par R versijām - sorry, bet es nepirktu mammai 400 zs mašīnu :D Starp citu, R versija arī rij kkādus 13-14 litrus ar visu savu kompresoru. BEt nu remonti, atkal,daudz dārgāki, jo viņam ir gan sava hadene, gan savas bremzes utt.
Nepatika āda uz sēdekļiem - kvalitatīva, bet plāna, līdz ar to ar palielinātu izturību lepoties nevar.

elektronika - nekādu drausmīgu gļuku neievēroju. Ir viena īpatnība - ja auto izmet kļūdu par kko, tā sistēma pēc tam turpina strādāt. Citiem vārdiem, manējais meta kļūdu par stabilitātes, DSC, sistēmu, ieslēdzot to indikāciju, ka sistēma nestrādā. Bet viss turpināja strādāt, vienīgi dega tā lampa.

savējam mainīju -
1. šo-to hadenē.
2. kārbas profilakse
3. šo to salonā - dažas leitiņas bija pazaudētas
4. pečkas elektromagnētisko vārstu bloku, kas jauns BOSCH izpildījumā maksāja 100 ls
5. Krāsoju, pūlēju, bet tie nav remonti.
6. Sveces, kolektora blīves. Tas, starp citu, ir mīnuss - lai nomainītu sveces, jāņem nost ieplūdes kolektors. Eļļa - Castrol 5w-30.
7. Siksnas, ruļļus.
Jāņem vērā arī to, ka esmu pilnīgs psihs un ideālists auto remontos, līdz ar to, daži mani remonti kādam var likties nevajadzīgi un bezjēdzīgi. Cerams, ka šis traktāts palīdzēs. :D
Pēdējo reizi laboja SJ - 28. Februāris 2012, 14:00, kopā labots 1 reizi.

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 13:46

she -

Attēls
Attēls

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:01

Paldies, SJ! Labi aprakstīji! R motori rij, bet neesot gan tik traki ar remontu izmaksām. Bremzes — tas jau skaidrs, MB jau tas pats, ja 600-tam tur kaut kas jāmaina.

Bet vispār piekrītu, ka Jagura un Land Rover esamība zem Ford baigi pabojāja kvalitāti. Detaļu ražošanā baigā stīvēšanās starp to, ko parasa Ford cilvēki un ko grib redzēt paši angļi, Ford vilka visu uz leju, bet kaut kā rezultāts tomēr sanāca OK. Tāpēc es, piemēram, saku, ka nepirktu Mondeo, bet X-Type varbūt varētu mēģināt. Nebūtu Ford, būtu ļoti labi auto.

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:07

Nu, atkal, tie ir tikai mani iespaidi ;)

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:15

28 February 2012 13:37:08 SJ rakstīja:
Jāņem vērā arī to, ka esmu pilnīgs psihs un ideālists auto remontos, līdz ar to, daži mani remonti kādam var likties nevajadzīgi un bezjēdzīgi. Cerams, ka šis traktāts palīdzēs. :D

:super:

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:21

28 February 2012 11:49:22 bite747 rakstīja:
čoma 210 ar 2.7cdi, orižinal no DE noskrējiens

Neticu :)

10 gadus vecs 2.7 daizels - nu tur uz pulksteņa jābūt visiem 400 T km, ņemot vera Vacijas nodokļu slogu un specifiku dīzeļmotoriem. CDI sprauslas var pieprasīt nomaiņu ik pēc 200 K km un tas nav nekas ārkārtējs, bet gan paredzēts auto ekspluatācijas plānos.
Pēdējo reizi laboja ZV - 28. Februāris 2012, 14:22, kopā labots 1 reizi.

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:23

Visa ritoshaa Jaguaram S TYpe ir no Lincoln LS :D Kas maksaa 5 reizes amzaak, nekaa Jaguara detaljas, kas ir identiskas. Ta ka vnk jazin vietas, kur pirkt :D

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:29

28 February 2012 14:21:06 Misters X rakstīja:
Neticu :)

10 gadus vecs 2.7 daizels - nu tur uz pulksteņa jābūt visiem 400 T km, ņemot vera Vacijas nodokļu slogu un specifiku dīzeļmotoriem. CDI sprauslas var pieprasīt nomaiņu ik pēc 200 K km un tas nav nekas ārkārtējs, bet gan paredzēts auto ekspluatācijas plānos.

Nu ar tādu nobraukumu jau var paveikties. Man ir 9 gadīgs BMW no Vācijas ar patiesu 230t nobraukumu, bet par sprauslām pilnīgi pareizi.
Pēdējo reizi laboja Artūrs - 28. Februāris 2012, 14:31, kopā labots 1 reizi.

Pērku auto!

28. Februāris 2012, 14:37

28 February 2012 14:23:27 SJ rakstīja:
Visa ritoshaa Jaguaram S TYpe ir no Lincoln LS :D Kas maksaa 5 reizes amzaak, nekaa Jaguara detaljas, kas ir identiskas. Ta ka vnk jazin vietas, kur pirkt :D
Vispār, cik esmu pētījis, Jaguar detaļas Lielbritānijā ir lētākas kā Lincoln detaļas tajā pašā ASV. Tāpēc jau teicu, ka S sanāk dārgāk kā XJ. Bet tas tikai pēc nostāstiem un Googlēšanas pirms pirkuma. Bet vispār es nopietni piekrītu, ka Richy vajadzētu iesēdināt pamēģināt kādu Jaguar.
Tēma slēgta