Vēlies iegādāties auto vai rezerves daļas?
Tēma slēgta

Vēlos nopirkt RETRO MB!

10. Jūnijs 2010, 17:00

Tas visiem ir skaidrs ka tas loti daudz piko un loti daudz prasa laika!
to es zinu!Misters X neesu tik bagats lai pikotu gadam lai restaure bet gribu darit to pac!bet 200 es varu autlauties likt taja hlama ik menesi tik laiku vaig!nauda nau problema!:) ir iekrati 7000ls uz 6a auto iegadi jau labu laiku domaju pa retro!

Vēlos nopirkt RETRO MB!

10. Jūnijs 2010, 17:02

Apmēram pirms gada ss.lv viens stipri sapuvis un tikai daļēji oriģināls MB 170V tika tirgots - man šķiet, ka pa kādiem 3-5 kLs, vairs neatceros.
Kluba biedriem taisnība, norādot uz budžetu un iespējām. Pēc attiecīgā modeļa gan izskatījās, bet man nav vismazākā priekšstata, cik tādā jāiegulda, lai būtu braucams un skatāms.
Piem., Moskvitch-407 restaurācija (sākumcena ap 20 Ls) man izmaksājusi līdz šim brīdim apm. 5500Eur - tikai savedot kātrībā virsbūvi, motoru un daļēji ritošo. Salona un visu atlikušo sīkumu restaurācija vēl izmaksās vismaz to pašu dubultā.
Esmu redzējis ebay.com atsevišķas 170V detaļas - ja Mosim piem., aizmugurējos lukturus nenormāli grūti dabūt un tie maksā ap 40-70 Ls/gab., tad tādam pirmskara MB detaļu pieejamība būs simtiem reižu mazāka un cenas nesalīdzināmi augstākas.
Tuvs paziņa pirms gadiem (strādājot celtniecībā, strauji "sabiezēja") nopirka tepat LV pirmskara Citroen. Bija daudzmaz skatāmā un braucamā stāvoklī.
Nedomāja neko sliktu - ieguldīt tūkstošus un restaurēt, lai būtu prestiža parādīšanas rīks, ar kuru no privātmājas izbraukt brīvdienās.
Kad saprata visu par detaļām, to aizvietojamības iespējām un cenām (lai gan naudas bija ĻOTI daudz, ikdienā brauca ar pilnīgi jauniem Landrover džipiem), ātri vien pārdomāja un pārdeva, pirms vēl lielā krīze bija sākusies.

Vēlos nopirkt RETRO MB!

10. Jūnijs 2010, 17:48

75% šo projektu paliek nepabeigti, no tiem vairāk kā puse drīzāk izrādās auto čakarēšana, kā restaurācija. Labākais veids, kā auto iznīcināt ir ieviest šādu ilgtermiņa projektu.

Vēlos nopirkt RETRO MB!

10. Jūnijs 2010, 18:08

:super:respekts 4ali!
paldies par padomiem!

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 10:41

10 June 2010 18:02:35 Versipellis rakstīja:
Apmēram pirms gada ss.lv viens stipri sapuvis un tikai daļēji oriģināls MB 170V tika tirgots - man šķiet, ka pa kādiem 3-5 kLs, vairs neatceros.
Kluba biedriem taisnība, norādot uz budžetu un iespējām. Pēc attiecīgā modeļa gan izskatījās, bet man nav vismazākā priekšstata, cik tādā jāiegulda, lai būtu braucams un skatāms.
Piem., Moskvitch-407 restaurācija (sākumcena ap 20 Ls) man izmaksājusi līdz šim brīdim apm. 5500Eur - tikai savedot kātrībā virsbūvi, motoru un daļēji ritošo. Salona un visu atlikušo sīkumu restaurācija vēl izmaksās vismaz to pašu dubultā.
Esmu redzējis ebay.com atsevišķas 170V detaļas - ja Mosim piem., aizmugurējos lukturus nenormāli grūti dabūt un tie maksā ap 40-70 Ls/gab., tad tādam pirmskara MB detaļu pieejamība būs simtiem reižu mazāka un cenas nesalīdzināmi augstākas.
Tuvs paziņa pirms gadiem (strādājot celtniecībā, strauji "sabiezēja") nopirka tepat LV pirmskara Citroen. Bija daudzmaz skatāmā un braucamā stāvoklī.
Nedomāja neko sliktu - ieguldīt tūkstošus un restaurēt, lai būtu prestiža parādīšanas rīks, ar kuru no privātmājas izbraukt brīvdienās.
Kad saprata visu par detaļām, to aizvietojamības iespējām un cenām (lai gan naudas bija ĻOTI daudz, ikdienā brauca ar pilnīgi jauniem Landrover džipiem), ātri vien pārdomāja un pārdeva, pirms vēl lielā krīze bija sākusies.

+1 Tieši tas pats ko es mēģinājiu iestāstīt.
+ jebkuram 1936-1940 gada auto būs vienas un tās pašas kaites, zinu vienu kadru no MM kas par 1936 gada mbw prasija 1kls un tas bija pat braucošs! kad paprasiju a kas par sviestu? šis atbildēja ? tu redzi ka vinjam lampu nav un ruckas trukst paris? nu jā ... nu tad lūdzu man priekšējie lampu stikli vien maksa 1kls kur nu vēl turētāji un viss pārējais.
Tādi restaurātori via nu sāk domāt kā paši visu izveidot vai pērk par bešano piķi un tādam čalītim kas 1 mersi ir uzturējis labā stāvoklī nav nedz prāta nedz naudas tādam pasākumam. tu reizi gadā varēsi atļauties ar tiem 200ls mēnesī nopirkt jaunu gumijas piespraudīti vai lampiņu tam autosam.
Tev vispār cik gadiņi ? 20? Tu kaut primitīvāko metālapstrādi esi kautkur mācijies? varu derēt ka pat šuvi kārtīgu nevari uzveidot ar metinamo... par kādiem restaurācijas darbiem vispār var būt runa?
Sāc ar normālu auto kuru var nokomplektēt nevis kuru ir jāuzražo no jauna!
Citādi tas būs atkal kārtējais a es dižais restaurātors - ar alu sēžu garažā jei!:)
Pēdējo reizi laboja plashs - 11. Jūnijs 2010, 10:42, kopā labots 1 reizi.

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 13:24

Plash un tad Tu būtu tas, kas visu saprot un visu māk, LIELAIS lūžņu GURU, ne Tu to čali pazīsti, ne zini ko viņš māk un ko nemāk, pats jau tāds Valters vien tik esi.
Tas, ka šādu MB pacelt ir ļoti dārgi ir fakts, bet tas Tev nedod tiesības nolikt publiski cilvēku, viņu nepazīstot.

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 13:38

Gadu atpakaļ biju skatīt W108.. vīrelis pa 1500euro tirgoja ! ar apskati :O
Bet tas arī viss.. Viņam kādi seši MB.. pats ķilē un siena šķūni arī krāso :D Bet viņa draugam ir nopietnāka kolekcija, pāri 30 eksemplāru un arī gali kur var daļas dabūt.. Viņš uz vietas arī teica šis spārns 360euro, bampera moldings 420 euro u.t.t u.t.j saskaitījām uz 6500euro tikai daļas.. un tas ir tikai 1967g. Ieteiktu pie viņa aizbraukt.. viņš kopš bērnības ar vecajiem MB ņemās un zin kuram kādas problēmas un kādas daļas var/nevar dabūt.. principā fanāts. Izstāstīju cik esmu gatavs ieguldīt un ko vēlos.. gājām pie viņa uzreiz mobile.de vaļā un sāk zvanīt :O Saku nezvani es tikai interesējos.. viņš atbild ka pašam interesē lai LV būtu vairāk retro MB. Toreiz izdomājam ka man derēs MB Heckflosse. Apzvanīja kādus astoņus jēdzīgus.. un katram jau mācēja teikt trūks tas vai tas .. grūti/viegli pacelt.. slīcis vai bez papīriem Viņš dzīvo Tārgalē, Ventspils rajonā. Man gan telefona numurs ar trubu aizgāja, bet atrast viņu nav grūti. Jebkuram Tārgalē paprasi kur atrast Vācu Latviešu kultūras darboni un tev norādīs.. Ja šprehē vāciski vispār ideāli jo latviski šo to vēl nemāk.. bet sarunāties var diezgan raiti. Motormuzeja Valdis gan stāstīja ka esot viņam uz sertifikāciju iedevis vienu MB pat ar vācijas retro pasi, bet cauri negāja.. "Viņš varbūt desmit gadus atpakaļ vācijā izgājis un mitrā šķūni noturēts.. " :lol: Aizbrauc, viņš tev toč apgaismos par vecajiem MB. Uzraksti ja taisies braukt, kautkad ar pašam vajadzētu viņu apciemot :alus:

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 13:54

11 June 2010 14:24:59 Udritis rakstīja:
Plash un tad Tu būtu tas, kas visu saprot un visu māk, LIELAIS lūžņu GURU, ne Tu to čali pazīsti, ne zini ko viņš māk un ko nemāk, pats jau tāds Valters vien tik esi.
Tas, ka šādu MB pacelt ir ļoti dārgi ir fakts, bet tas Tev nedod tiesības nolikt publiski cilvēku, viņu nepazīstot.

A ko tur nepazīt ...profilā 20 gadeļi, vakar meklēja 170 un teica ka celšot ...šodien dragoties taisās ar vienīgo savu 190 mersi!
Atliek vēl rītā uzcept topiku par xrenon lampām un balto instrumentu paneli.

Es ir tas kas es es man naudas maz un ķibinu es tikai volgas kuru detaļas maksā 5ls spainī...uz vairāk es nevelku lai gan ir arī darīti darbi tiešām vērtīgām mašīnām , bet tur sēdi un klausies ko meistars saka. usjo.

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 14:21

11 June 2010 14:38:45 Vecais rakstīja:
Viņš dzīvo Tārgalē, Ventspils rajonā. Man gan telefona numurs ar trubu aizgāja, bet atrast viņu nav grūti. Jebkuram Tārgalē paprasi kur atrast Vācu Latviešu kultūras darboni un tev norādīs.. Ja šprehē vāciski vispār ideāli jo latviski šo to vēl nemāk.. bet sarunāties var diezgan raiti. Motormuzeja Valdis gan stāstīja ka esot viņam uz sertifikāciju iedevis vienu MB pat ar vācijas retro pasi, bet cauri negāja..

Paldies par Info. :alus:

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 15:52

Mani domu biedri neustraucaties Misters X,Vecais,Zaurik,utt man ir galigi pie vienas vietas ko megina panakt plashs.
Sedi un restaure volgas es saku savu gaitu kad man bija 15 gadi saku ar ziguliem nemties un ta tiku pie mer6a kad apsedos saprati ka tas ir autin6 no kura nekad neparsedi6os uz citu!
plashs ludzu gribi ietauret citiem ka retro mer6i nerulle ludzuu,bet es par viniem jau domaju gadus 5.
ar 190 es braukaju jo man tas patik gadu atpakal braukaju ar s500 nepatika man nau tik izturigi pieredzeju6ie zin par ko es runaju!
taka neeesen esmu te registrejies ta tuvakaja laika ielik6u savu 190 kada konservju bundza vinu nopirku un ko no vina izveidoju pac ar savak rokam.un kapitalais remons ir atkal uzsakts!Un tas ka es meginu piedalities visados pasakumos tas tev ir mans dzives veids nesede6u uz vienas vietas kustos izmeginu ko jaunu 6aja dzive sapnis ir atrestauret retro!
Tam 6i vieta ir domata lai tirgoties iegatadies lietas,un mainities ar idejam un viedokliem.
a ko tu gribi panakt nezz!bet tev labi sanak nostadit sevi mulka loma!
Tēma slēgta