Vēlies iegādāties auto vai rezerves daļas?
Tēma slēgta

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 16:56

Man liekas, ka visa problēma šeit ir tajā, ka cilvēki atšķirīgi uztver vārdu `restaurācija`! Kādam tā tiešām ir restaurācija, kādam restaurēt nozīmē `uzfrišināt auto`!
Ja parastais mirstīgais ierauga vecu mersi, kas ir spīdīgs, t.i. svaigi krāsots un ap priekšējam lampām ir uzlikti hromi, piemēram, no moskvich, jo redz pēc izmēra derot un +/- izskatās kā jābūt, tad šis mirstīgais domā: vai cik skaists mercedes!
Bet, ja šo pašu mb ierauga cilēvks, kas nopietni nodarbjas ar veciem auto, t.i. restaurators vārda tiešajā nozīmē, tad viņš domā, kam izraut rokas par sacūkotu darbu!
Tas tā - es tik garām ejot.... :crazy:

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 18:07

11 June 2010 17:56:59 baigais rakstīja:
Man liekas, ka visa problēma šeit ir tajā, ka cilvēki atšķirīgi uztver vārdu `restaurācija`! Kādam tā tiešām ir restaurācija, kādam restaurēt nozīmē `uzfrišināt auto`!
Ja parastais mirstīgais ierauga vecu mersi, kas ir spīdīgs, t.i. svaigi krāsots un ap priekšējam lampām ir uzlikti hromi, piemēram, no moskvich, jo redz pēc izmēra derot un +/- izskatās kā jābūt, tad šis mirstīgais domā: vai cik skaists mercedes!
Bet, ja šo pašu mb ierauga cilēvks, kas nopietni nodarbjas ar veciem auto, t.i. restaurators vārda tiešajā nozīmē, tad viņš domā, kam izraut rokas par sacūkotu darbu!
Tas tā - es tik garām ejot.... :crazy:

+1 :super:

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 18:08

Baigais +1, dzīvē tik daudz sfēru, ka visās par meistaru vai profi nav iespējams būt, tāpēc arī ir dažādas izpratnes, iespējas, varēšanas, saprašanas utt. pēc kā seko attiecīgā rīcība un rezultāts.

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 21:53

ta garamejot. ka tad kljust par specu teiksim restauraacija? no kljudam ari macaas:)
lai tacu calis ieguust pieredzi, galvenai lai interese. ko tur kritzet, seviskkji nevis par teh jautajumiem, bet taa - peec iespejamaa rezultata, kjipa tu sakne neko nevari
:)

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 22:04

Ja tiek galā ar emocijām - šajā topikā ir tiešām daudz vērtīgas imformācijas,kuru vērts kārtīgi apdomāt.Tiem-mums,kas cenšas uzvarēt nevienlīdzīgo cīņu ar Rūsu un Laiku!

Un tiešām,straujāk sāk pukstēt sirds,redzot pa ielu braucam SKAISTU MB,sākot no 124 uz leju! RESPECT!:super:

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 22:55

11 June 2010 22:53:25 aldjuha rakstīja:
ta garamejot. ka tad kljust par specu teiksim restauraacija? no kljudam ari macaas:)
lai tacu calis ieguust pieredzi, galvenai lai interese. ko tur kritzet, seviskkji nevis par teh jautajumiem, bet taa - peec iespejamaa rezultata, kjipa tu sakne neko nevari
:)
Tieši tā - ja nav blakus onkuļa, kurš ar pirkstu baksta un māca kas un kā jādara, tad tiešām atliek tikai pašmācības ceļš, jo googles tante ļoti daudz informācijas nesniedz! Globāli sniedz, bet ne detaļās - kā saka, kurš tad nu teiks, kur ir tas koks no kura raut piečukus!? :hvz:
Kā jau plash teica - lai ņem w123/w126 un aidā ķer amatu rokā, bet kaut ko vecāku/retāku priekš mācīšanās nu hvz...
Bet ja topika autors māk korekti uzcelt auto, tad cepuri nost un karogs rokās!:super:
Un atkal - es tik tā - garāmejošs riteņbraucējs!:crazy:

Vēlos nopirkt RETRO MB!

11. Jūnijs 2010, 23:12

Galvenais, ka no tā procesa pašam prieks un gandarījums. Un vienmēr jāatceras, ka visspēcīgākais zinātnei zināmais naudas reducēšanas līdzeklis ir sieviete (un nevis auto, pat retro nē) :crazy:
Būtu jau ideāli, jā kāds spētu atrast kaut cik sakarīgu pirmskara MB (kaut vai to pašu 170V) un pecelt.
Atminos, ka Vācijā pirms gadiem Heidelberg-Wilhelmsfeld vienā placītī stāvēja pirmskara MB.
Katru dienu soļojot garām, skatījos uz visai astronomisko cenu, bet sajūta bija tāda, ka verētu arī izdarīt ko neprātīgu (piem, visu pārdot, lai to dabūtu, utt.).
To veco MB beigās aizveda uz ASV, lai pārtaisītu par šova vāģi kaut kādām ātrumsacīkstēm. Vispār žēl.
Bet iznāca aprunāties ar plača īpašniekiem - neskatoties uz lielo cenu (ja nemaldos, vairāki desmit kE), auto neesot bijis derīgs nopietnai restaurācijai... Droši vien domātas visas oriģinālās detaļas un mezgli, pie tam vēl labā stāvoklī...
Manuprāt, nebūtu nekas slikts un peļams, ja kāds "restaurētu" tādu MB - un kas tur liels, ja oriģinālu vietā būtu replikas un kvalitatīvi pakaļdarinājumi?
Kaut gan šajās lietās neesmu pat riteņbraucējs :)

Vēlos nopirkt RETRO MB!

12. Jūnijs 2010, 00:05

Te jau viss no mērķa atkarīgs.. Restaurē jau principā MUZEJA EKSPONĀTUS. Bet braukšanai parasti jau tomēr RENOVĒ..
Tobiš turēt mājas hallē vai garāžā lai piknikos izbrauktu..

Vēlos nopirkt RETRO MB!

12. Jūnijs 2010, 00:15

:super::) sapnis ziniet kas ir?tas ir mans sapnis un uz vinu es ejju~!:super:
Tēma slēgta