Publicēt atbildi

Re: Tuvās gaismas

06. Oktobris 2016, 21:13

Likumi ir jālasa lai saprastu.

Mizx norādijis nepareizo likumu, jāskatās CSN

160. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem un tramvajiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem.
161. Braucot diennakts tumšajā laikā, transportlīdzekļiem jābūt iedegtām šādām ārējās apgaismes ierīcēm:

161.1. mehāniskajiem transportlīdzekļiem – tuvās vai tālās gaismas lukturiem, kā arī gabarītlukturiem un numura zīmes apgaismojumam;

161.2. piekabēm – gabarītlukturiem un numura zīmes apgaismojumam.

162. Braucot nepietiekamas redzamības apstākļos, transportlīdzekļiem jābūt iedegtām šādām ārējās apgaismes ierīcēm:

162.1. mehāniskajiem transportlīdzekļiem – tuvās gaismas, tālās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem, kā arī gabarītlukturiem un numura zīmes apgaismojumam;

162.2. piekabēm – gabarītlukturiem un numura zīmes apgaismojumam.

06. Oktobris 2016, 21:25

Es ieliku pareizo likumu — tajā norādīts kādiem jābūt slēgumiem t.i. kādiem lukturiem ar ko kopā jādeg / nav jādeg, kuriem kad kā ieslēdzas / izslēdzas. Piemēram, nevar kā no benzman rakstītā sapratu uztaisīt, lai dienas gaitas lukturi vienkārši ieslēdzas līdz ar motora iedarbināšanu — tiem ne tikai jāieslēdzas, bet arī jāizslēdzas tiklīdz ieslēdz tuvās gaismas (tātad, nevar slēgt "pa taisno") u.c. nianses. Ar ko kad kā braukt te ir skaidrs, nav skaidrs kā tam visam savstarpēji jādarbojas.

06. Oktobris 2016, 23:35

No CSN to arī var saprast, jo 161 pants nosaka, kam ir jādeg tumsā, viss ir vienkārši.

06. Oktobris 2016, 23:46

SWAT`s rakstīja:No CSN to arī var saprast, jo 161 pants nosaka, kam ir jādeg tumsā, viss ir vienkārši.

Tur nav pilna tehniskā informācija. Piemēram, ka lietojot dienasgaitas lukturus tiem jānodziest, ja ieslēdz tuvos / tālos, izņemot situācijas, kad tikai īslaicīgi uzspīdina ar tālajiem, piemēram, par kaut ko pabrīdinot. Ja gribas uzstādīt vai pārregulēt esošus lukturus, tad šo nianšu zināšana ir obligāta. Tikai kā drīkst braukt un viss, bet te jautātājs pat nezināja kādam marķējumam uz lukturiem jābūt — manā saitē visas bildes, visi marķējumi. CSN apskata braukšanu, nevis auto tehnisko pusi, diskusija ir par tehnisko!

07. Oktobris 2016, 06:56

Lab lab, miers. Nelikšu neko. Lampām man viss pareizi strādā.

Bet teorētiski popig. Ja es uzlieku, pārliecinoties, ka nežilbina arī tumsā un mani var labāk pamanīt, tad neredzu nekādu problēmu. Lielāka problēma uz ceļa, ka katrs otrais braukā ar nenoregulētām tuvajām gaismām, nemaz par to nezinot. Un vēl trakāk, ka tikko pirktiem auto, kuriem visādas uber tehnoloģijas 2x spožākas.

07. Oktobris 2016, 08:31

Mizx rakstīja:Es ieliku pareizo likumu — tajā norādīts kādiem jābūt slēgumiem t.i. kādiem lukturiem ar ko kopā jādeg / nav jādeg, kuriem kad kā ieslēdzas / izslēdzas. Piemēram, nevar kā no benzman rakstītā sapratu uztaisīt, lai dienas gaitas lukturi vienkārši ieslēdzas līdz ar motora iedarbināšanu — tiem ne tikai jāieslēdzas, bet arī jāizslēdzas tiklīdz ieslēdz tuvās gaismas (tātad, nevar slēgt "pa taisno") u.c. nianses. Ar ko kad kā braukt te ir skaidrs, nav skaidrs kā tam visam savstarpēji jādarbojas.

1. Nevis likumu, bet noteikumus.
2. Es ieliku principiālo aprakstu. Ja ir vēlme uzstādīt veikalos nopērkamo universālo dienas gaitas gaismu komplektu, tad tam nāk klāt vesela instrukcija, kā to pareizi darīt. Principiāli ir tā, ka brīdī, kad auto iedarbinās, automātiski ieslēdzas arī dienas gaitas gaismas (protams, ka var izvest caur vēl vienu slēdzi, ja negrib lai visu laiku slēdzas automātiski iekšā) un brīdī, kad ieslēdz gabarītus, tad dienas gaitas gaismas izslēdzas automātiski.
Dienas gaitas gaismas deg vienas pašas, bez salona pogu apgaismojuma, bez gabarītiem, bez numurzīmes apgaismojuma u.t.t. Pārējās nianses labāk ir jautāt cilvēkiem, kuri ar to nodarbojas ikdienā. :znaika:
Ja gunbox bija jautājums, tad cilvēki te kā varēja, tā arī palīdzēja. Nedomāju, ka ir korekti pārmest uzreiz likumdošanas, spuldzīšu marķējuma vai kādu citu nezināšanu. :vabo:

Visu uztveram ar humoru, draugi! :super:

07. Oktobris 2016, 10:08

Offtop

Normāli iespringuši esat :D

07. Oktobris 2016, 10:59

Ne tak, par iespringšanu to nu gan nevar nosaukt :O diskusija vienkārši ir aktīva.

07. Oktobris 2016, 11:47

Misters X rakstīja:Ne tak, par iespringšanu to nu gan nevar nosaukt :O diskusija vienkārši ir aktīva.

+1 :D

08. Oktobris 2016, 14:29

Mizx varētu būt politiķis, viņš vienkāršas lietas padara tik sarežģītas, ka parastie cilvēki vairs neko nesaprot. :haha:
Publicēt atbildi