05. Maijs 2014, 22:23
ja saki ka 40 t nobrauci tad lai mierīgāks prāts nomaini
.gif)
jo ja ir gāzes iekārta tad esot biežāk jamaina
05. Maijs 2014, 22:33
black20 rakstīja:ja saki ka 40 t nobrauci tad lai mierīgāks prāts nomaini
.gif)
jo ja ir gāzes iekārta tad esot biežāk jamaina
Ja es tapat domaju, ka jau var samainit. Nez vai darisu pats, japaruna ar kaiminiem garazos, var but kads iedos instrumentu un paradis man ko un kas..
05. Maijs 2014, 22:33
dyomakc rakstīja:ja es saprotu ka var ielikt daudz ko
bet kadie tiesi nak no rupnicas?
No rūpnīcas nāk tādi, kādus 1:1 analogus ar citām firmas zīmēm neražo. To Artūrs uz sava CKL pārbaudīja, Es ar veco 110 motoru arī sapratu, ka tādi Bosch labi kalpos ne vairāk kā 15000 km. Visām automašīnām pēc tam esmu pircis tikai oriģinālās (cena gandrīz neatšķiras), tām nekad vairs nav bijusi vajadzība tikt atkal nomainītām. Ja īstermiņā šķietami sanāk mazs ietaupījums ir tādi Bosch, tad ilgtermiņā ne. Nobraukumi man bijuši līdz 35000 km gadā. Vienas oriģinālās sveces kalpo jau ~ 50000 km, citām neesmu piefiksējis nobraukumu uzstādot. Principā jau laba diagnostika pie datora tādam CLK varētu pateikt sveču stāvokli, tā ka nebūtu jāmaina uz dullo, jo "viens meistars ieteica".
05. Maijs 2014, 22:49
Mizx rakstīja:dyomakc rakstīja:ja es saprotu ka var ielikt daudz ko
bet kadie tiesi nak no rupnicas?
No rūpnīcas nāk tādi, kādus 1:1 analogus ar citām firmas zīmēm neražo. To Artūrs uz sava CKL pārbaudīja, Es ar veco 110 motoru arī sapratu, ka tādi Bosch labi kalpos ne vairāk kā 15000 km. Visām automašīnām pēc tam esmu pircis tikai oriģinālās (cena gandrīz neatšķiras), tām nekad vairs nav bijusi vajadzība tikt atkal nomainītām. Ja īstermiņā šķietami sanāk mazs ietaupījums ir tādi Bosch, tad ilgtermiņā ne. Nobraukumi man bijuši līdz 35000 km gadā. Vienas oriģinālās sveces kalpo jau ~ 50000 km, citām neesmu piefiksējis nobraukumu uzstādot. Principā jau laba diagnostika pie datora tādam CLK varētu pateikt sveču stāvokli, tā ka nebūtu jāmaina uz dullo, jo "viens meistars ieteica".
Kaut ka 15 tukstosi ir pavisam maz.
Man jau daudz masinas bija un nekad neesmu mainiis sveces, jo mainiju masinas pec diviem gadiem max, ar tadiem pasiem 35km gada ka tev. Un tie pirmie masini bija ar loooti lieliem nobraukumiem un diez vai te kads lika originalus sveces. Ta w209 ir sievas masina, vinai ta loti patik, un pagaidam nau domas to pardot, tapec ari nodomaju samainit sveces.
Bet par cenam, atkal, es pusotru gadu atpakal zvaniju domeniksa kur svece izmaksa 11 ar kapejkam LS, un Tuf bija ar atlaidem gandriz 9 ls par vienu.
Diez vai tagad tie maksa daudz mazak.
Es piemeram nezinaju ka originali ir citas sveces, es domaju ka tie naka tie pasi bosch?
05. Maijs 2014, 23:07

Šādi izskatās OEM sveces viņas tāpat ražo Bosch , NGK vai kāda cita firma. Atšķirība ir kvalitātē, OEM svecēs protams ir labākas, BET vai par to cenu ir vērts maksāt, jo starpība būs varbūt 10'000km.
Mizx vienmēr ir kaut kādi brīnumi, ar visām detaļam...
05. Maijs 2014, 23:08
Pfff, ar vienu elektrodu. Es sāku domāt, ka ceškai jāliek atpakaļ ar 3 elektrodiem.
05. Maijs 2014, 23:12
C180 rakstīja:Pfff, ar vienu elektrodu. Es sāku domāt, ka ceškai jāliek atpakaļ ar 3 elektrodiem.

Meršiem kam 2 sveces uz cilindru nemaz nebija piedāvājumā ar 3 masām.
Un visas ir kaut kādas platīna, kur lētākas 5 eur.
Tev vēl paraistais motors kam ir parastās sveces par 2Eur.
06. Maijs 2014, 11:17
Nav, nav man nekādi brīnumi ar tām svecēm. Tomēr mums bija ekskursija uz motoru rūpnīcu un sveces bija viens no tematiem, runājām par to, kā tās atšķiras no Bosch, NGK un citiem. Artūrs taču arī bija noskaidrojis, kur tā reālā, fiziskā atšķirība starp OEM svecēm un tām, ko viņš bija uzlicis. Braukt jau brauc, kam ilgāk kalpo, kam ārāk beidzas. Un praktiskā pieredze, ka kalpošana atšķiras par 20000+ km.
Intereses pēc tikko paskatījos, cik "spark plug" vispār šobrīd ir aktuālajā OEM vieglo auto detaļu piedāvājumā — 78 artikuli. Līdzīgi varētu būt katram autoražotājam, tātad šo skaitu jāreizina ar auto ražotāju skaitu. Šaubos, ka kreisie ražotāji uztur atbilstošu klāstu, drīzāk daļa sader ideāli, bet daļa ir no sērijas "gan jau būs OK".
Ja tiec līdz īstajam kodam, jo, kā jau te rakstīja, pat vienam motoram var būt atšķirīgas, tad Domenikss nav vienīgais variants. Kad pats meklēju, tad Domeniksa cena neatšķīrās pat no interneta veikalu cenas. Tikai tā kā sveces ir dažādās atlaižu grupās, tad vienam motoram var būt viena situācija ar izdevīgumu, citam cita.