Publicēt atbildi

Re: Pārdodu E320 4matic

23. Novembris 2012, 13:54

Tie nav remonti, tie ir mašīnas izdevumi. Kāda starpība, kurā maisā bāzt, ja viss no vienas kabatas nāk tāpat.
Te neesmu ieskaitījis TA, nodokli, OCTA, KASKO (kad bija) un degvielu.

Pieļauju, ka, ja braucēji precīzāk reģistrētu visus savus izdevumus, tad dažam labam tā sajūta, ka auto ir lēts, jūtami mazinātos.
Zinu no pieredzes, ka, izdevumus nepierakstot, nereti sanāk brīnīties, kur palikusi alga.
Jo sajūta ir, ka nekas daudz tērēts nav.

23. Novembris 2012, 14:01

Tieši tā. Brencis minēja par to, kā viens teicis par 100 Ls mēnesī par Saab. Es parādīju, kā nejauši salasās 50 Ls par MB. Un tas bez degvielas. Nebūtu apdrošināšanas gadījums, gan jau būtu kādi izdevumi par ritošo daļu, ari par krāsošanu šis tas būtu bijis klāt. OK, ja izdevumi būtu 2x lielāki, tas vairs nebūtu OK, bet dažādām auto markām ir dažādi.

OK, man Škoda ir izmaksājusi ap 250 Ls pa 50000 km, atmetot apdrošināšanas (OCTA + KASKO), TA un eļļu, filtru maiņas, bet es to negribētu saukt par auto.

23. Novembris 2012, 20:00

Misters X rakstīja:Nevajag ieskaitīt TA, filtrus un eļļas kopējā katlā - REMONTOS.
Ir plānveidīgās apkopes un remonti (kuri būs arī pat Daciai)un ir neplānotie remonti, tā ir milzīga atšķirība.

Pareizi Zigis saka, ka saistībā ar MB vai cita auto izvēli kategoriski nederīkst skaitīt iekšā apdrosīnāšanu TA, OCTA, KASKO, Riepas, eļļas, filtrus, šķidrumus un pat kalodkas. Jo viss uzkaitītais dilst vai nolietojas visiem auto, vai tas ir golfs vai škoda. Visu šo es nekad pie izmaksām neskaitu, ja vien netaisos no auto pārsēsties uz sabiedrisko. Es rēķinu tikai to, kas nolietojas un salūzt un tas ir jāmaina. Piemēram, sasodiītais gaisa masas mērītājs, amortiņš vai kāda bukse. '
Tāpēc es arī braucu ar MB, ka es varu tam uzticēties, ka tas negaidīti mani nepiekāsīs. Tam muužs visām lietām ir krietni garāks, tāpēc ja vien es mersi pats nepiekāšū laicīgi kaut ko nenomainot, sadauzot vai vienkārši aizlaižot, par braukšanu servisā varu nedomāt 2-3 gadus. To laikā TA ejās ar pirmo. Tad 3 gadā brauciens uz sevisu, kur mainās daļa no ritošās u.c nogurušās detaļas un tad cikls sākas no jauna. Fakts, ka dažreiz gadās neplānotas ķibeles, bet tas ir vairāk izņēmums, nevis normāla parādība. Mani abi auto ga'dā vidēji noiet 15 - 20tūkstošus. Ar dzinējiem ir paveicies. Ne vienam ne otram motora pārsegs servisam nav atvērts. Eļļa iet no maiņas līdz maiņai bez papildinājuma. Noskrējiens abiem ap 300k. Viens no tiem ar gāzi ir nogājis 100k.
Droši varu teikt, ka 1999 gada CLK man 5gados nav apēdis vairāk kā 500-700Ls (ļoti precīzi nevaru pateikt). Bet vēl reiz uzsvēršu, ka summā nav ierēķinātas riepas, ellas, oOKtas, filtri un skidrumi. w124 kādus 400 ir apēdis 3 gados, bet tas ir lumsakarīgi, jo tas 1993, ir bijis jānovērš vairākas vecuma ķibeles - amīsi, pedāla hidraulika, bremzu diski, kaldodkas, lodbalsti, priekšas glāzes gumija un aizmugē kaut kādas gumijas. Kad tas izdarīts, ieguldījumu summas izliidzināsies.

Atceros, ka pirmā mašīna man bija Golfs (tā bija kļūda), tam nekad TA ar pirmo nevarēja iziet. Detalas nebija dārgas, turprētī servisa apmeklējumi bija bieži, kā minimums reizi gadā. Beigās parēķināju un saprau, ka golfs man aprija apmēram tikpat cik aprij CLK.

26. Novembris 2012, 09:58

Mr Brencis rakstīja:Atceros, ka pirmā mašīna man bija Golfs (tā bija kļūda), tam nekad TA ar pirmo nevarēja iziet. Detalas nebija dārgas, turprētī servisa apmeklējumi bija bieži, kā minimums reizi gadā. Beigās parēķināju un saprau, ka golfs man aprija apmēram tikpat cik aprij CLK.

Man nesaprotama pieredze ar Golfu. Manai sievai 4. golfs ir jau gadus 6. Tā mašīna praktiski vispār nelūzt un nerūsē. Apskates iet ar pirmo reizi. (Vienreiz izmeta par to, ka izpūtējs bija caurs). Servisa apmeklējumi, lai remontētu kaut ko - reizi gadā vai retāk.
Pa visu šo laiku ir mainīts viens priekšējais lodbalsts, siksnas spriegotājs (pat divas reizes), izpūtējs, bremžu diski un kalodkas vienreiz, akumulators. Varbūt vēl šādi tādi sīkumi. No piekares tikai tas lodbalsts.
Eļļu ēd kā traks, bet nedūmo un nost nemirst arī. Lej tikai klāt un brauc.
Nobraukts gan netiek īpaši daudz - zem 10k gadā.
Vispār, ja skatās tikai pēc šādiem lielumiem, tad auto ir ideāls.
Publicēt atbildi