Publicēt atbildi

Re: S Class

20. Janvāris 2017, 13:35

Par zemāku freona spiedienu kondicionēšanas sistēmā šobrīd nesatraucies, jo tas nav saistīts ar motora temperatūru. Zemāks spiediens nozīmē tikai palielinātu slodzi kompresoram, tas ātrāk beigsies. Bet ir arī drošības sistēma — kad spiediens ir pavisam par zemu, kondicionēšanas sistēma vienkārši nav iedarbināma. Ja aizbrauc pie Stara pieslēgties, tad šīs lietas var izlekt kā kļūdas, ja ir bijušas problēmas.

Gaisa pūšanas virzieni. Nezinu tik labi vai W220 vispār ir paredzēts tos tā ļoti manuāli regulēt, drīzāk vadības bloks pats izdomā kā tieši panākt to režīmu, ko saspaidi ar podziņām. Dažos gadījumos tas var nozīmēt ne līdz galam atvērtus vārstus. Piemēram, Tavā gadījumā noteikti — esi uzlicis max loga atkausēšanu, bet tā kā motora temperatūra par zemu un gaiss par vēsu, tad automātiski tik samazināta plūsma. Aukstai mašīnai gaisu vispār pūš minimāli.

Ja apakšā pannas ir, kā teici, tad tiešām sāc ar motora temperatūras dabūšanu normālā līmenī. Maini termostatu. Es iesaku OEM, jo tie ir testēti, atšķirībā no pārējiem, kam pēc servisu vārdiem esot 10% brāķis veikalu plauktos. Bijis, kad vairākas reizes braucu mainīt termostatu, serviss nebrīnās un viņiem piegādātājs visu nomaina bez kādām diskusijām, jo problēma zināma.

20. Janvāris 2017, 15:33

W220 ir paredzēts. Pieturot ilgāk recirkulācijas un REST pogu.
https://www.youtube.com/watch?v=WdcjPBBQ9_U

Nr. 1 ir uz logu kreisā pusē, nr2 uz logu labajā u.t.t pa vienam "caurumam".
Defaultā man uz logu pūš normāli tikai labā pusē. Kreisajā pie sala salst ciet no iekšpuses. :D Ar šo manuālo regulēšanu problēma risināta, bet katru reizi pārslēgties un pieregulēt, jo iestatījumi nometas, ir marazms. Kad uzliek loga atkausēšanu, tad arī esmu novērojis, ka vadītāja pusē uz pusi slitktāk pūš.

Par pārējo jā, uz nākošo nedēļu dzīšu pie tehniķa, lai meklē problēmu vai pat izskatās, ka tur var būt arī kas vairāk par vienu. :)

Par kompresoru jā, manuālī kaut kā dīvaini augsts spiediens pieminēts. Visur inetā skatījos, tad tieši ir normas robežās, jo lielāks spiediens kaut ko tur nokaujot.

20. Janvāris 2017, 15:43

gunbox rakstīja:W220 ir paredzēts. Pieturot ilgāk recirkulācijas un REST pogu.
https://www.youtube.com/watch?v=WdcjPBBQ9_U

Nr. 1 ir uz logu kreisā pusē, nr2 uz logu labajā u.t.t pa vienam "caurumam".
Defaultā man uz logu pūš normāli tikai labā pusē. Kreisajā pie sala salst ciet no iekšpuses. :D Ar šo manuālo regulēšanu problēma risināta, bet katru reizi pārslēgties un pieregulēt, jo iestatījumi nometas, ir marazms. Kad uzliek loga atkausēšanu, tad arī esmu novērojis, ka vadītāja pusē uz pusi slitktāk pūš.

Par pārējo jā, uz nākošo nedēļu dzīšu pie tehniķa, lai meklē problēmu vai pat izskatās, ka tur var būt arī kas vairāk par vienu. :)

Par kompresoru jā, manuālī kaut kā dīvaini augsts spiediens pieminēts. Visur inetā skatījos, tad tieši ir normas robežās, jo lielāks spiediens kaut ko tur nokaujot.

Nē, Tu pilnīgi nesaprati. Šitā bakstīšanās pa klimata režīmiem un kļūdām bija jau W202 un W210 ar pilno klimatu. Es runāju par MEHĀNISKU vadību ar pogām. Video ir elektroniska iziešana cauri visiem elementiem, to elektroniska vadība.

24. Janvāris 2017, 09:43

Vakar pieslēdza MB kompim. Cik nojautu no tā kā mehs bakstās pa to softu, tad pieredze bija diezgan. Neko aizdomīgu neatrada. Webasto arī strādā. Norādīja kā varbūtību elektrisko sildītāju(kaut gan vai tad Stars neuzrādītu?), jo pēc viņa pieredzes 90% šiem motoriem viņš esot pārdedzis dēļ kā varot arī motors neuzsilt normāli, bet tas nenorāda uz sliktu salona silšanu. Salona radiators vai šķidruma cirkulācija nevarētu būt, jo tad arī motors ātrāk uzsiltu.
Gan jau būs tas, par ko vismazāk aizdomājas. Varbūt motora temperatūras sensors gļukains. Uz viņu, laikam, ir daudz sistēmas piesietas.

Šorīt nočekoju vēlreiz baumoto par sliktu silšanu Škodas 2l dīzeli. Pie 60 grādiem salonā jau vairāk kā siltu pūta un pie 70 karstu. Uzsila motors arī līdz 90 grādiem pēc 10min. Praktiski jau pēc 5min salons silts pie 0 grādiem ārā. Pie maziem mīnusiem tieši tā pat silst.

Salidzinot W220 labi siltu pūš tikai pie 90 grādiem. 90 grādus motoram varu dabūt pie maziem mīnusiem tikai līdz 25km nobraucot. Līdz 80 pūš knapi siltu, drīzāk remdenu, jāpriecājas, ka ir pakaļas apsilde, citādāk atsaltu. Logs no iekšpuses salst ciet no izelpas. :D
Sarunāju atstāt auto, lai čeko tālāk.

24. Janvāris 2017, 11:05

Tev ļoti īpatnēja izpratne par auto cēloņsakarībām un loģisko elementu saistību. Servisos parasti ir pieejami distances termometri — ar to nomēra motora temperatūru un paskatās, ko rāda panelī. Ja sakrīt, tad ar sensoru un rādītāju panelī viss ir OK. Rādītājs panelī un sensors visticamāk ir OK, jo tie nekādi neietekmē salona sildīšanu. Ja uz vietas darbinot motoru tas uzsilst un arī salonu uzsilda, bet pa šoseju ne motors sasniedz darba temperatūru, ne salonu var dabūt siltu, tad motors vienkārši tiek pārdzesēts. Vai ar gaisu, vai termostats nestrādā. Nav nekāda raķešu zinātne. OK, ja viss turpina būt slikti, tad ātri pārbauda trubas un visam vajadzētu kļūt skaidram.

31. Janvāris 2017, 15:28

Šodien dabūju atpakaļ auto pēc 3 dienu diagnostikas. :angel:
Bez rezultātiem.
Kompis uzrādot, ka viss ir kārtībā. To, kāpēc aukstam auto uz stiklu labajā pusē pūš, bet kreisajā ne, arī pateica, ka kompis visu normāli parāda. Rezultāts tāds, ka klimatu uz Automātiskā režima nav jēgas atstāt, salons auksts. Salonu siltu var dabūt tikai ja izspiež manuālās pogas un pagriež pa kreisi, kur divi kvadrātiņi. Ja grib uz logu, tad attiecīgi uz augšu, citādi logs salst ciet. Tas, ka motors sāk silt pie maziem mīnusiem vairāk par 80 tikai pēc 25km uz 90km/h nobraucot arī esot normāli.
Prasīju, lai paskatās vai var sataisīt bagāžnieka mēlīti pēc bloka nomaiņas, jo vecais beigts, lai mēlīte lec ārā pēc attaisīšanas, nevis aiztaisīšanas. Kaut kur i-netā bija minēts, ka soft-close bloki aizvietojami un pirmsrestaila tikai jāpiekodē. Kā izrādās, tad tā nav. Koda ...11 48 vietā var likt tikai blokus ...07 48, ...10 48. un ...12 48. Vismaz to kompja softs parādīja. Pārējie ir vai nu tikai ar elektro bagāžnieku(?) vai pirms restaila. Bagāžniekā svaidījās vecais bloks, kuram beigta kompresora galva. Nomainījuši uz to man neprasot. Tagad viss strādājot. PSC :doh: Par to, ka es tagad viņam parādīju, ka durvis atlaižas pēc piesūkšanās pēc 15-20 sek. viņš teica, ka normāli. Nav informēts, ka jābūt 4-6 sek. citādi nedarbosies. Kaut gan pilns serviss ar meršiem.
Vienīgais kam uzdūrās ir degvielas šļaukā līdz filtram neliela sūce. To nomainīja vai saīsināja nav ne jausmas, bet par visu 115 €. :doh:
Vismaz zinu, ka uz Spilves 16 nevienam neieteikšu.
Par to, ka W220 kuzavam ir 4 salona filtri arī nezināja. Labs rādītājs kā atrast zinošu meršu meistaru. Pajautāt cik un kur atrodas W220 filtri un kā jādarbojas soft-close blokam. :D Starp citu pirms tam jau tieši dēļ nezināšanas par bloku atsijāju vienu, kurš it kā strādājis ilgi Domeniksā.

P.S. Vēl visam par laimi nākošajā rītā aķis tukš, rāda 10,7V. :mhihi:

10. Februāris 2017, 14:52

Epopeja turpinās. :D Aizdzinu pie sava meistara.
Pečkas klapani normālā stāvoklī, bet sūknītis beigts. Atrestaurēja kaut kur Rīga pa 60€.
Termosensors salona plafonā no abiem vadiņiem nost. Nesaprotu tikai kāpēc kompis nebļaustās par kļūdu sensorā un arī faktiski vajadzēja izsviest kaut ko par sūknīti.
Tagad tik jātestē. Ceru, ka viss būs kārtībā.

18. Septembris 2017, 07:09

Tātad updeitošu savu pieredzi pēc jau ganrīz gada lietošas w220 3.2cdi. Nobraukt ~25 t km. Uz pulksteņa 191k Km.

Par komfortu - ir ļoti labi, salonā vienīgais kas nomainīts ir maģis. Pārējais viss funkcionē. Kā bija lipīgas pogas tā ar ir :D

BĒT :D.. Piekare. Ziemā tika braukāts ar r16 diskiem, bet iepriekšējais saimnieks braukājis ar orģinālajiem 18". Un es izdomāju, ka man vaig 19" collas vasarai. Nu un pēc mēneša viss sākās, ik pa nedēļai kautkas, kautkur grabēja. Uz merša vēl stāvēja visas orģinālas sviras, kuras arī tika nomainītas Pilnībā visas sviras priekšā un puse no svirām aizmugurē. Stabilizātori vnk izjuka.
Motors. Augstspiediena sūknis pilnībā restaurēju (visas gumijas samainiitas) savādāk diizlis uz siksans pilēja. Nebija dārgs prieks 45 e, restaurētas trīs sprauslas 430e ( pie mīnusiem neleca, bij jāsilda ar fēnu ieplūdnieks)
Pneimo strādā perfekti .

Skaistums prasa upurus (naudiņuu)

18. Septembris 2017, 08:30

Sildīt ar fēnu ieplūdi ir "skaistums prasa upurus"? :D Man šķiet, ka tā ir lauksaimniecība.

18. Septembris 2017, 20:36

19" diski jau defaultā ir piekares norakstīšana.
Es ziemai lieku 17", jo tad ir visas bedres aizsalušas. Vasarai lieku 16". Ja kādam liekas jocīgi, tad iesaku beigt dzīvot sapņos. ;) LV ceļi ir domāti tikai apvidus autiņiem.
Publicēt atbildi