Publicēt atbildi

Re: BMW E65 vs MB W220

07. Februāris 2016, 22:41

BenZ rakstīja:Es jau arī parēķināju priekš bmw visas jaunas sviras nevis bukses, mb gan priekšai divām svirām bukses un šarnīrus, nevis visu sviru, tad es domāju ka bmw pat lētāk iznāktu tā piekare, man paziņa no Vecpiebalgas pa pus gadu jaunu voyageri nokāva pa apkārtnes ceļiem, ap 2005 gadu tas bija, un tāpēc auto vainīgs? Vai tomēr ceļi? :hmz:

Es runāju par jaunu tiltu, nevis gumijas elementiem. Skaidrs, ka tad izmaksas ir pilnīgi citas.
Protams, ka ceļi. Tikai viens auto tos panes vieglāk, citam lielākas problēmas. Mums te Versipelis bija zemes ceļu un neceļu testētājs ar MB.

07. Februāris 2016, 22:48

Es tak tev uzrakstīju aprēķinu priekš bmw veicu pēc jaunu sviru cenām, ja mb ņem augšējo un apakšējo sviru sborā, nemainot šarnīrus un bukses, tad bmw priekšējā piekare ir par 108 eiro lētāka nekā mb w211

07. Februāris 2016, 22:49

BenZ rakstīja:A 211 ar elektroni nebija problēmu? Te saraksts pāris gadus vecām mašīnām
http://mbworld.org/forums/e-class-w211/ ... fixes.html

Vienīgā problēma - nevarēja izslēgt ESP :D

07. Februāris 2016, 22:51

BenZ rakstīja:Es tak tev uzrakstīju aprēķinu priekš bmw veicu pēc jaunu sviru cenām, ja mb ņem augšējo un apakšējo sviru sborā, nemainot šarnīrus un bukses, tad bmw priekšējā piekare ir par 108 eiro lētāka nekā mb w211

Plauktus ierēķināji? Stūres lietas? Atsperes, amortizatorus? Rēķini visu, nevis dažas sviras. Mans aprēķins ir plika virsbūve, kam nav neviena elementa un viss jāliek jauns.

07. Februāris 2016, 22:58

te var diskutēt līdz vēmienam.

Lai autors izbrauc ar abiem, vienādiem enginiem.

07. Februāris 2016, 23:12

Nedaudz iekarsāt. Ritošās izmaksas diez vai ir būtiskas, ja auto ritošā nav nokauta, ko parādīs diagnostikā. Un nevienam auto kvalitatīvas detaļas nebūs lētas. Pie tam pērkot šādas klases auto es ar to arī esmu rēķinājies, jo komforts man ir primāri. Ja nav tā, tad var ņemt jebkuru bomzi, jo auto tikai kā pakaļas pārvietošanai var izvēlēties jebkuru vecu lūzni praktiski par kapeikām un pēc gada atdot svalkā.

Man interesē tīri par vājajiem posmiem. Saprotu, ka tā ir elektronika, bet vai tiešām tur var būt pilnīgi da jeb kas? Vai tomēr BMW elektronika ir vājāka par MB?
Par BMW 7 sērija ļoti daudz lasījis, ka īpašnieki vienkārši netaisa, zinot par problēmu un no tā izrietošās sekas. Beigās notirgo. Noteikti tiem kuri nedzen uz diagnostiku.
Gribētu dzirdēt ērtības nianses. Kā ir ar beņķiem, kuri ērtāki? Stūre, ekstras? Dinamika līdzīgiem zirgiem? Rūsēšana, ja nav sista? Motora sulošanās tendence? Durvju pievilkšanās? Lietus sensora problēmas? Vai ir kāda raksturīga problēma ar signalizāciju? Vismaz MB e sērijai zinu ka taure noklājas. Par cik iekšā vadības bloks, tad jauna 280€. Kaut ko šādā veidā.

Budžets kaut kas virs 6000. Jānoliek arī remontiem, tātad BMW pirms FL tikai sanāk. Protams atkarībā no auto stāvokļa un versijas budžets var augt, bet cik saprotu, labus auto neviens nepārdod. Tā kā jāizdara secinājumi.

Ar BMW7 vēl neesmu braucis, tāpēc maza sapratne. Mani vairāk velk uz MB pneimo, bet mans meiatars iesaka labāk paskatīties bembi. Bembja fanāts varbūt, kas zin. :D

07. Februāris 2016, 23:23

Mizx rakstīja:
BenZ rakstīja:Es tak tev uzrakstīju aprēķinu priekš bmw veicu pēc jaunu sviru cenām, ja mb ņem augšējo un apakšējo sviru sborā, nemainot šarnīrus un bukses, tad bmw priekšējā piekare ir par 108 eiro lētāka nekā mb w211

Plauktus ierēķināji? Stūres lietas? Atsperes, amortizatorus? Rēķini visu, nevis dažas sviras. Mans aprēķins ir plika virsbūve, kam nav neviena elementa un viss jāliek jauns.

Nu tādā veidā vieglāk un lētāk tad jaunu nopirkt. Un kā jābrauc lai mainītu pusrāmi utt. Ja ņem to visu tad jau bmw jau uz pneimo vien vinnē.

07. Februāris 2016, 23:26

paskaties CLS. Būs kkas starp E un S.

07. Februāris 2016, 23:29

BenZ rakstīja:
Mizx rakstīja:

Nu tādā veidā vieglāk un lētāk tad jaunu nopirkt. Un kā jābrauc lai mainītu pusrāmi utt. Ja ņem to visu tad jau bmw jau uz pneimo vien vinnē.

Es tak teicu — auto aizšķūrēja un bija jāuzliek jauna apakša pilnā komplektācijā. Principā ideālākais CSN, jo ar auto nekas slikts nav noticis, bet iespēja no apdrošinātājiem dabūt jaunu ritošo, jo vecā (ar visu pusrāmi) salocīta lupatās. Bet toties pieredze par visu detaļu kopējām izmaksām.

07. Februāris 2016, 23:31

Misters X rakstīja:paskaties CLS. Būs kkas starp E un S.

Nebūs korekti. Tā to auto pozicionē, bet reāli tā ir E-klase ar normālu dizainu. Tehniski tā ir E-klase, nevis S. CLS ir veids kā mēģināt no jaunu pircējiem izspiest vairāk naudas, gluži kā AMG paku uzstādīšana kā 4. iespēja bez Classic, Elegance un Avantgarde.
Publicēt atbildi