08. Janvāris 2014, 18:45
Varu padalīties ar šo to, kas interesē. Es pats ikdienā kā otro auto lietoju c140. Kad meklēju otro auto skatijos uz c215, bet isti nekā prātīga nebija no tiem, kurus apskatīju un aizbraucu apskatīties šeit zināmu c140 s550c ar domu, ka lai saprastu, ka tik vecu man nevajag un, ka jāturpina meklēt c215, bet sanāca tā, ka tieši tas, kuru apskatijos arī ir tagad manā īpašumā.
.gif)
...lai gan vēljoprojām skatos uz c215 un kā trāpīsies kas prātīgs droši vien mainīšu to.
Kā jau rakstīju, tad 5as ir 500, bet vēl ar 4pakāpju kārbu.
Par patēriņu - braucu es mierīgi ar kādu vieglu izrāvienu, jo tomēr jauda ir patīkama, man sanāk pilsētā (ar ne pārlieku daudz sastrēgumiem) ~17-18 l/100km, pa šoseju kaut kas ap 13 l/100km (braucot uz Viļņu vasarā bija pie 15, kur "ātrgaitas šoseja" un 4pakāpju kārba dara savu). Mērīts pēc pilnas bākas principa ar 98 statoil degvielu, ja tas ko maina.
Auto kuru es nopirku cilvēki no mbclub zin, ka ir bijis iepriekš uzturēts ļoti labi, kur vienīgi varbūt pēdējais īpašnieks to latiņu ir bijis nedaudz nolaidis, līdz ar ko arī nācās visādus sīkumus/brīnumus redzēt, kā piemēram, ka ar saplaisājušu sadalītājvāciņu mašīna vēl kustās un sveces galīgi melnas, bet tāpat vēl gāja . Varu secināt, ka auto un dzinējs ir ļoti izturīgs un īslaicīgi droši vien, ka piedod kādus "robus" uzturēšanā.
Ar detaļu pieejamības problēmām neesmu saskāries (vismaz pagaidām), lai gan jāsaka, ka nekas tāds traks nav bijis. nopietnākais no detaļām, kas ir bijis vajadzīgs ir bijis salona ventilators, klimata vadība, logu tīrītāja mehānisms un kompresors, kas atbild par centrālo atslēgu un "prisoskām". Principā problēmu nebija, lai gan kompresors tika "uzbūvēts" no 2 b/u kompresoriem, jo tas bija noteikti operatīvākais (un arī ekonomiskākais) risinājums.
Ar auto braukt patiešām ir liela bauda, man ļoti patīk un es pat teiktu, ka laikam uz ziemas R16 "baloniem" man patīk labāk kā uz vasaras R18 diskiem, jo tāds mīksāks un komfortablāks liekas. Laikam vecs sāku palikt
.gif)
Ja kādi citi konkrēti jautājumi, laipni lūgts, cik nu zināšu, tik atbildēšu.