Publicēt atbildi

W140 Gearbox - Ko tagad?

23. Augusts 2016, 17:53

:hvz: tā tad - w140 S320 1992 gada. nomainīts tika motors, kārba tika atstāta vecā (vakumniece)... braucu braucu, sāka slīdēt/pazust robi... kārba beigta, mainīšu! nopirku kārbu, no tā paša mersedesa, no kura paņēmu motoru... tad nu sākās bonusi - kārba atšķiras! atšķiras ar to ka jaunā ir par pāris cm garāka nekā mana vecā...tad domājām, lai mazāk problēmu, paņemsšu vēl no tā izķidātā mersedesa sev vēl kardānu, tad ta vaidzētu derēt, bet līdz tam netiku, jo atjēdzamies pie tā ka neder stiprinājuma kronšteins, un atsķiras 2 dačiki. tad nu - ko tagad? meklēt kārbu, tādu kā man bija vecā? a kapēc jaunā tā atšķiras?
P.S. vienīgā atšķirība starp manu un donora auto ir tā ka man ir Long's, bet donors nē.
ir kādi ieteikumi, jeb ir varat ieteikt, kādu ar ko konsultēties?
un Tev vēl jautrībai - :D es neesmu baigais tehniķis, es vispār gribētu likt kaut kādu jaunāku 5 robu kārbu, nevis veco kā bij 4, bet vai tas vispār ir iespējams ar 92 gada modeli un motoru? :D

Re: Ko tagad?

23. Augusts 2016, 20:15

Nosūtīju PM ar servisa kontaktiem. :super:

Uzraksti vēlāk, vai palīdzēja. :mbclubrulz:

24. Augusts 2016, 09:21

Ir atšķirības pa gadiem, tāpēc var būt šīs problēmas. Kārbām arī dažādas paaudzes. Principā vajadzēja labot veco kārbu, nevis mēģināt ko mainīt.
5-pakāpju kārba konstrukcijas ziņā neizturīgāka, bet ekonomiskāka. Tiesa, tai ir pilnīgi cita vadība un diez vai atmaksāsies mēģinājumi to dabūt virsū. Cits auto var izmaksāt lētāk.

24. Augusts 2016, 10:11

Piekrītu, reanimēt veco 4nieci ir pavelkams pasākums un nav nekāda NASA tehnoloģija.

24. Augusts 2016, 10:23

Jā, bet te ir jautājums vai kārba vienkārši noklājās vai nesadraudzējās ar jauno motoru?
Motors tika ielikts no tās pašas paaudzes? Kāpeč tur kāda dačiku nesaderība radās? Nav tā, ka vienai ir vakuuma vadība, otrai elektriska vai kas tamlīdzīgs?

24. Augusts 2016, 18:24

benzman rakstīja:Jā, bet te ir jautājums vai kārba vienkārši noklājās vai nesadraudzējās ar jauno motoru?
Motors tika ielikts no tās pašas paaudzes? Kāpeč tur kāda dačiku nesaderība radās? Nav tā, ka vienai ir vakuuma vadība, otrai elektriska vai kas tamlīdzīgs?

Dačiki nebūs kritērijs, jo angļiem visi štekeri otrādi, variantu ļoti daudz. Vienu brīdi paralēli bija Bosch un Siemens elektronika — arī viss atšķiras. Tā ka ja nomainīja pliku motoru pret tādu pašu pliku motoru, problēmām nevajadzēja būt un labāk labot veco kārbu. Ja kāds mainīja kā pagadās un izdomāja kaut ko ķīmiķot no dažādām versijām, tad internetā neviens nevarēs palīdzēt un gudrākais būtu salikt atpakaļ visu kā sākumā bija, pēc tam tikai skatīties. Ja kāds kaut ko motoru pārliekot salaidis dēlī, tad varbūt arī no tā kārba beidzās — nepareiza informācija kad tai pārslēgties un ir šāds rezultāts. Bet tas tikai minējums.

24. Augusts 2016, 19:36

Sev liku uz w124 kārbu no w210, tur bija vnk kronšteins jāpārmet no vecās kārbas un viss. Kādi cipari uz vienas un otras kārbas?

07. Septembris 2016, 20:13

Tātad! Ņēmu vērā Benzman'a ieteikumu, Paldies Tev! uzzvaniju Raitim uz Juglu. aizbraucu, paņēmu līdzi abas kārbas, veco kas beigta, un jauno kas neder. Kā izrādās - jaunā ko nopirku, ir 5robu, tapēc arī atšķiras, Raitis teica, ka nav jēgas turpināt ar kardānu, jo bezcerīgi, 5robs esot elektroniskais, a manam mersim nav tādas elektronikas, un neslēgsies man tai piektajā, un būs baigi neizdevīgi. Lūkojoties uz manu beigto kārbu - teica ka dzīvē redzot 2. reizi! baigi vecā, tā gada modelim ar tādu dzinēju. pazvanija citiem šrotiem, arī tur teica, ka tādu nezinot kur lai dabū? Tad Raitis paskatijās uz kodiem kārbas, un izrādijās ka kods sākas nevis ar 140 bet gan ar 124.. tad kā Raitis teica, uzzvanija 'Enciklopēdijai' un noskaidroja, ka alternatīva manam modelim ir no W124 ar 3.0 benzīna dzinēju, kārbai vaidzētu derēt, un par laimi viena tāda arī tur šķūnītī stāvēja :love: Mazs sīkumiņš tik tā bija no 4maticka. Kārbai noņēma to aizmugrējo daļu un visa sakrīt identiski ar manējo :) tad nu, šajās brīvdienās mēģinās uzzstellēt virsū, redzēs kas un kā... ieteica, kā visu noregulēt, kā regulējas. Noteikti arī pats ieteikšu tālāk Raiti. un parunājot kā izrādijās viņā nāk no tā paša lauku miestiņa :D
UN veco kārbu restaurēt vairs nebij iespējams, jo servisā man viņu izķidāja no A līdz Z lai apskatītu kas noticis, un kā izrādijās 3 no 4 sajūka blokiem bij nosviluši melni, starpdiski deformējušies un ārējie zobrati sadragājuši korpusu no iekšpuses,gana liela rieva jau bij... Uzliks šito, ta redzēs kas būs :) Brīvdienās tikšu pie otra kompja, iemetīšu kādas bildes no vecās kārbas.

08. Septembris 2016, 07:48

:super:

Man atkal nāk prātā, kāpēc kods sākās ar W124? Varbūt jau iepriekš kārba bija uzlikta neriktīga? Vai W124 kārba būs piemērota W140 virsbūvei pēc svara? Varbūt tieši tāpēc tie diski arī nosvila? Nemēģinājāt pēc VIN koda pārbaudīt, kādai kārbai viņam ir jābūt oriģināli? Kā tik nesanāk tā, ka arī šo nosvilina pēc kāda laika. :hvz:

Re: W140 Gearbox - Ko tagad?

08. Septembris 2016, 10:31

Jā šīs varētu būt tās sekas tam, kad cilvēks w140 pērk Latvijā par 2000-3000. Šādiem eksemplāriem lielākā problēma ir nevis ''wear and tear'' faktors, bet gan situaācija, kad naudas taupīšanas nolūkos w140 sistēmā lien cilvēki ar šķībām rokām, cenšoties kaut ko ''uzlabot'' vai salāgot, piemēram S klasei ielikt kārbu no 190 merša utml. Piekrītu Benzmanam, ka prims kārbas likšanas no 124 ir jāpārbauda oriģinālie kodi, jo var gadīties, ka Tavā mersī pirms tam ir līdis meistars ar šķībām rokām.

Off topic:
Arī es sev meklēju 140 to. Esmu nonācis pie secinājuma, Latvijā nepirkšu un Eiropā arī. Paliku pie S320 (petrol) no ASV Kalifornijas. Lai arī tur ir savi riski, ASV vismaz nešmaucas ar odometriem. S320 var atrast pat ar 100 000 km nobraukumu.
Publicēt atbildi