Publicēt atbildi

Spidometrs

15. Augusts 2017, 22:21

Sveiki... varbūt ir kādam gadijies saskarties ar izpēti kā strādā spidometrs?
mainot kārbas man sākumā servisa čalis teica, ka man spidometru lasa no kārbas, jo tur iet itkā tas vads, BET, nomainot kārbu, sākās problēmas ar to, ka spidometra bulta sāka raustīties, tad sākās tā, ka ik pa brīdim braucot tā vienkārši nokrīt uz 0, tad atkal parāda, tad nerāda.
tagad protams vairs nerāda. TAD - taisot diagnostiku, man pateica, ka pie vainas ir ABS dačiks (priekšā šofera pusē) un tieši tas atbildot par spidometra rādijumu! TAD noņēmu ratu - jā! pie dačika kam nāk 4 vadi, 1 bij pārstrīķējies no rata. tas tika salabots, bet rezultāta nava. rodas jautājums vai ir izbeidzies pats ABS dačiks, un vai to var vienkārši pārbaudīt? jeb jāslēdz pie kompja un jānodzēša kļūda? jeb problēma ir vēl kaut kur citur?
ps. panelī ABS lampina ir izņemta, jo tā nekad nav spīdējusi.

Re: Spidometrs

15. Augusts 2017, 23:08

Sākumā sataisi ABS lampiņu, tad varētu iztikt bez slēgšanās pie datora. Jā, ABS devējs var būt pagalam, ja tur kaut kas nebija labi, tad iespējams, ka joprojām nav labi — tie ABS devēji visbiežāk ir vienreizlietojami un, ja ir problēma, tad jāliek jauns. Principā tā arī ir ar to problēmu — kā nav kontakta, tā rādījums krīt uz nulli. Kam mehāniskie spidomeri, tiem šāds efekts no nepieskrūvētas trosītes.

16. Augusts 2017, 12:09

Для начала какой год выпуска машины, какой двигатель и коробка. В ранних версиях с 3й и 5й коробкой должен быть тросик, с 6й коробкой с датчика АБС.

17. Augusts 2017, 12:44

S300 / 3.2 benzīns, automāts 1992. gada.

ieliku spidometrā lampiņu, protams tā visu laiku spīd. vads teorētiski ir vesals, un drošinātāji tāpat...
noteikti tad izbeidzies ir dačis... bet nez vai viņu var kaut kā pārbaudīt? baigi negribās pa 50e pirkt dačiku, un problēma būs kur citur :D

18. Augusts 2017, 18:53

Больше похоже что датчик спидометра на коробке. На более молодых моделях от датчика АБС.

20. Augusts 2017, 00:54

un tieši tas arī man notika - nopirku ABS priekšas rata dačiku un nekā!!!! :D protams ka spidometru nerāda... un ko tagad? drošinātāji visi vesali, vadi tāpat, pat īsti nav ne jausmas kur meklēt iemeslu? ...zirdēju arī ka ABS'am vaidzētu adoptēties pašam, nav jāslēdz pie kompja lai paustu kļūda...

20. Augusts 2017, 21:41

То что поменял датчик АБС не обязательно АБС заработает. Надо всю систему проверять. А на твоей модели спидометр снимает показания с датчика на коробке.
Publicēt atbildi