29. Oktobris 2017, 12:12
Sveicināti... Varbūt kādam šeit ir kāda informācija par kādu w140 ar 3.2 benzīnu uz izjaukšanu? Ss'ā jau mēnesi skatos jauna nekā neparādās un visus tur esmu apzvanijis. kā arī Juglas/Bolderājas un Āgenskalna šrotos nekā... Sūtījumu ebajā vienu un veikalā arī... Tur atnāk kaut kāds vienkāršs mērītājs un to pievienojot mašīna noslāpst momentā, un pielaisti nav iespējams ar tiem mērītājiem. Jāmeklē oriģinālais... Varbūt paveicās man te?
29. Oktobris 2017, 13:38
Ir detaļas kods?
29. Oktobris 2017, 15:19
Oriģināls no ķīnieša atšķirsies tikai ar kalpošanas ilgumu — ķīnieti pirksi ik pa pāris gadiem, tas arī viss. Otrs tas, ka GMM nebeidzas tā pēkšņi, sākumā lēkā apgriezieni, tad sāk lēkāt līdz noslāpšanai un tikai pēdējais ir nevarēšana iedarbināt. Kā šiem pārbauda vai GMM strādā: to vienkārši atvieno. Ja auto normāli darboties ar atvienotu GMM štekeri, tad GMM ir bojāts. Vienīgā nianse konkrētajam auto, ka, ja tam ir 5-pakāpju automātiskā ātrumkārba, 5-tais ātrums neslēgsies iekšā. Četrpakāpju kārba vai mehāniskā darbosies normāli arī ar atvienotu GMM.
Tā ka pirmais tomēr būtu saprast, vai tiešām GMM pie vainas, otrais tikai meklēt, ko uzlikt.
Man pašam nav labs GMM priekš 3,2l motora (bet tiešām bez koda neko nepalīdzēsim, jo tie ļoti atšķiras arī vienam motoram), šrotos tiešām nekā maksāšanas vērta nav un ķīniešu es nemaz neizskatu, bet pats nevaru saņemties iztērēt ~350 EUR par Bosch ražojumu, pagaidām pieciešu, ka rudenos un pavasaros apgriezieni brīvgaitā mēdz noraustīties.
29. Oktobris 2017, 15:22
Starp citu GMM galvenais ienaidnieks ir gaisa filtru laicīga nemainīšana. Ja un kad saimnieks sāk taupīt uz gaisa filtriem, tas savā ziņā diezgan drīz atsaucas uz GMM stāvokli. Tas ļoti jāsargā no putekļiem, tāpēc ari jauns tas tiek pārdots ar abiem noslēgtiem galiem. Nemainot laicīgi gaisa filtru to var sabojāt pat principā jaunai automašīnai. Cienījams vecums jau ir cita lieta.
29. Oktobris 2017, 19:58
Man lieta bija drusku sarežģītāka- man virsū stāvēja 2.gāzes paaudze, līdz ar to man bij tur viss krietni pārtaisīts filtra kaste vispār bija noņemta uz galā uzbāzts tas sūda 5€ konusa filtrs... Pabraucot pusgadu, un nenokaujamajam motoram beidzās jauda un kompresija... Motoram tika veikts kapitālremonts. Kā arī uzlikta oriģinālā filtra kaste un atvienota gāze, jo ar oriģinālo filtra kasti nevar 2.paaudzi pievienot. (Tas cits stāsts) tad kad viss bija salikts oriģinālais kā tam jābūt. Jutu ka mašīna neiet tā kā tai būtu jāiet, tāpat likās ka nav kas riktīgi... Pieslēdza pie kompja,noņēma kļūdas- jauda nemainījās, mainījās tikai tas ka sāka lēkāt apgriezieni, krustojumā slāpt nost. Un tad atvienojot GMM motors palika vienmērīgs un parādījās arī jauda, kā pievieno atpakaļ mērītāju atkal raustās, šauda/klepo un slāpst nost. kad atvieno atkal viss iet. Diagnostikā par GMM uzrādīja kļūdu, ka nelasa caurplūstošo gaisu. Tagad braukāju ar atvienotu. Bet auto aizdzīts uz servisu kur tagad uzstāda jauno gāzes paaudzi, bet to bez GMM nevarēs noregulēt.. es sūtīju, jā, ķīnieti pa 50€ tie negāja... Bosch jauns 225€ arī baigi negribas tik daudz atdot...
Pameklēju bildēs mērītāja kodu cik nu tur varēju saprast, te būs,kods- 0280213018
29. Oktobris 2017, 20:26
Tad jau faktiski atbildēji — jāpērk būs Bosch / OEM GMM. Jo ja gāzes iekārtai pret to īpašas prasības, tad lētie tiešām nederēs. Lietotu neiesaku, jo nav nekādas garantijas, ka tas nav nomētājies putekļainā vidē atvērtā veidā (abi gali vaļā) un attiecīgi tas arī vairs ilgi nestrādās.
24. Aprīlis 2018, 12:27
Sveicināti atkal. Man šī problēma joprojām ir aktuāla, un pat vēl sarežģītāka. Joprojām meklēju šadu gaisa masas mērītāju. Varbūt ir kādām kas dzirdēts? Par 3.2 1992 gada dzinēju. Gāzi man salika, viss ok, problēma ir neadekvātajā patēriņā par ko daudzi brīnas un pulsē apgriezini. Lietoto atrast nevaru nekur. Nolēmu sūtīt vien to dārgo Bosch. A izrādas ka nekā! Izņemts no ražošanas un arī nevienā internetveikalā nav vairs iespējams tādu iegādāties. Joka pēc domāju uzzjautāt Domenikā - nu tur jā, viņi var sagādāt 5 dienu laikā, bet maksās 900€

nu tas gan jau ir pa traku... Tad nu tomēr varbūt kādam no jums ir kas ko man ieteikt? Nu vēl pēdejo variantu atradu, braukt uz Lietuvu meklēt, tur sludinājumos var atrast pa visu lietuvu 3 motorus uz izjaukšanu 3.2 1992 gada. Jaunā tipa jau Gmm man neder, auto neņem pretī, kā pievieno momentā noslāpst un nevar pielaist. Izmēģināju 3 variantus, gan lēto gan pa 210€. Man ir ar 5 kontaktiem un Bosch kastīti klāt pie Gmm jaunie ir parasti plastmasa kluči ar 4 kontaktiem.
24. Aprīlis 2018, 19:58
eBay redzu šādu Bosch piedāvājumu, tā ka nevar būt, ka vairs neražo. Drīzāk OEM pirmie pārstās piedāvāt. Gan jau mūsējie būs paslinkojuši meklēt. Droši pēc paša ieliktā koda pamēģini, arī kaut ko lietotu piedāvā.