Tēma slēgta

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 16:58

Jau piecas ziemas braucu bez šipiem. Un uzskatu ka tos nafig nevajag ja pārsvarā brauc pa ceļiem kur kaisa sāli!
Šipi palīdz tikai uz ledus.
Vajag tik pareizā sastāva riepas. :)
Starpcitu pēdējas divas ziemas maucu ar Holandiešu Vredestein Nord-Trac un jūtos teicami. Pats negaidīju, ka būs tik labi. Iesaku.
Sniegā, putrā, uz ledaina ceļa uzvedas teicami. Ir tāds pats protektors Snowtrac 2, ar cietāku gumijas sastāvu - būs stabilāks uz sausa asfalta salīdzinot ar Nord-Trac, bet ne tik labs uz slidena...

PS. kautkur lasīju, laikam IAuto, komentus par ziemas riepām, tipa stāsts sekojošs - "Vot ieteica baigi labās - uzliku izrādījās tāds sūds, līkumos neturās, no vietas normāli neuzsāksi - spolē!!! utt., un tas viss uz asfalta, a kas tad būs kad uzsnigs sniegs?!?"
:D Gribējās dikti redzēt to aprobežoto, kurš uzlicis vienas no vismikstākā sastāva riepām (konkrētu marku vairs neatceros), kurām ir jāstrādā slidenos apstākļos un salīdzina to performance ar vasarenēm.
Tik pat labi var uzlikt krutākās vasaras riepas un izbraukt uz ledus :D

Mans stāsts ir par to, ka ir jāizvēlas - vai nu brauksi stabilāk pa asfaltu un mazāk stabili pa ssniegu/ledu/putru...
vai arī otrādi :) Ideālu variantu kuri piemēroti visiem apstākļiem vienkārši nav!

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 16:59

[user]2|SZ|[/user]taa..shodien ar Ozola palidzibu apziemojos..... :handshake:

nekad nebiju vel braucis ar shipem, sajutas, ka brauc ka ar vilcienu 8D

kad pirmo reizi pagaajushogad uzliku ziemenes ar shipiem, likaas ka virs galvas lido lidmashiina :D

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 17:04

Ingus, varbut es laidos pari Cesiim ? tu izkapi un apskatijies ? 8D

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 17:06

[user]97701|Igors|[/user]Mans stāsts ir par to, ka ir jāizvēlas - vai nu brauksi stabilāk pa asfaltu un mazāk stabili pa ssniegu/ledu/putru...
vai arī otrādi :) Ideālu variantu kuri piemēroti visiem apstākļiem vienkārši nav!

:iagree:

ta ka man biezhi jabrauc uz laukiem, izvelejos shipus, jo nu ap Gaizinju tie celji ir kaadi ir..... 8) visiem jau nevar but G klases un citi tanki.... :lol:

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 17:24

[user]2|SZ|[/user]

:iagree:

ta ka man biezhi jabrauc uz laukiem, izvelejos shipus, jo nu ap Gaizinju tie celji ir kaadi ir..... 8) visiem jau nevar but G klases un citi tanki.... :lol:

Vot tieši taviem ceļiem šipus vajag, a braukšanai no Rīgas uz Siguldu nafig :) ja nu vienīgi patīk tā lidmašinas skaņa :D
Bet nu, kurš ar ko jūtas drošak ar to arī brauc - brīva izvēle.

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 17:28

es teiktu, ka Airbus A 320-300 ir klusaks par dazhaam labam shipenem :)

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 17:50

Man te draudzenei kļudas pēc servī uzlika nepareizās riepas, šipenes nešipoto vietā, un tākā tobrīd viņai nebija laika taisīt razborkas nacās pabraukt brīvdienas ar šipenēm.
Vispirms saņēmu satrauktu zvanu par to, ka mašina laikam jūkot ārā :D jo tā drausmīgi gaudo un vispār ir nepanesami uzturēties salonā :D
Nu vēlāk pabraucu arī pats un tiešām drausmīgi :D
Tik pie kādi 150km/h tā skaņa vairs netraucē tik daudz :D
Tākā es tomēr esmu par bezradžu riepām, bet ne tikai dēļ skaņas.
Nekad neesmu jutis tādu drausmīgu uzlabojumu no šipiem.
Kautgan nē meloju, bija gan reiz lauku ceļš atkušņa laikā tīrs ledus un vēl apaļš kā ... Pat vienkārši nostāvēt nevar. Auto vienkārši slīd vainu uz vienu grāvi vai uz otru. Tiem kam bija šipi varēja pa viņu pārvietoties uz priekšu, man nācās izmest līkumu 15km :D bet galapunktā bijām vienlaicīgi

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 20:01

[user]2|SZ|[/user]Ingus, varbut es laidos pari Cesiim ? tu izkapi un apskatijies ? 8D

Nu jaa, kad pirmo reiz uzliku sipenes, braucu uz Valmieru, gar Cēsu lidlauku, hmm kkaada diivaina skaņa, aa nu jaa braucu garaam lidlaukam, tad viss kaartiibaa...

vēlāk kad biju jau tālu prom no lidlauka un lidmashiinas skanja joprojaam bija, domaaju vai tik Tu man neseko, virs manis! :D

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 22:55

es Personīgi ziemā pārsēžos iekš audi quattro un baigi labi ir. Bet agrāk braucu ar W123 300d ar labiem šipiem un gāja kā tanks

Ziema Tuvojas !

30. Oktobris 2006, 23:54

Es tikai nesaprotu, vai tie kuri saka, ka gaudo šipenes salonā tā, ka bez maz vai sarunāties nevarot, ar kādām šipenēm jūs braucat? Es braukaju ar šipenēm un diskomfortu nejūtu ;)
Bet nu, kas nu kuram tuvāks, kāda gan tam īstenībā starpība ar vai bez :) Katram sava taisnība :D
Tēma slēgta