Tēma slēgta

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 16:21

Sveiki! ir pienācis tas laiks, ka manam 300D(mehāniskā AK) ir jāmaina kārbai un reduktoram eļļa. Ņemot rokā krievu manuāli, es sapratu, ka kārbā man ir jālej kaut kāds Duckhams Uni-matic(pirmo reizi dzirdu) tilpumā 1,5l. Reduktorā ir jābliež 85W/90 tilpumā 1,1l. Tātad mans jautājums - kas tad īsti ir jālej kārbā un kādā tilpumā? un vai tas, ko es taisos liet reduktoram iekšā arī ir pareizi?

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 16:34

Pec kadam pazimem nospriedi ka jamaina ella???Vai kas notika,vai ka savadak???

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 16:37

reduktoram ir beigts saļņiks un daļa ir iztecējusi, līdz ar to obligāti jāmaina, a kārbai vispār nav eļļa mainīta(kopš mersis ir manā īpašumā)

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 16:42

30 May 2009 17:37:45 RTXs rakstīja:
reduktoram ir beigts saļņiks un daļa ir iztecējusi, līdz ar to obligāti jāmaina, a kārbai vispār nav eļļa mainīta(kopš mersis ir manā īpašumā)

Tas salniks kas nak pie kardana?Jaa,medz vins tecet,es ari kadreiz sedanam mainiju vinu,bet nevis ellu.Reduktoram var parbaudit limeni,tur bija laikam skruve sana.Nu a karbai,kapec jamaina?Ja vina iet,tad brauc talak,ko tur list ieksa....Neesmu nekad sev mainijis...

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 16:47

manuālai vispār nevajag mainīt līdz 500K km...

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 17:04

es domaaju, ka tas terminjsh jau sen ir pagaajis, sliktaak tak gan jau nebuus, piereizes viena tjaga jaapievelk. Kaarba diezgan pasmagi sleedzas, varbuut ar eljljas mainju kljuus maigaaka.
Reduktoram paraadiijaas gaudonja, paraleeli tam tika noveerota garaazhaa peljkjiite zem reduktora.

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 18:53

Man domaat, ka visaam masiinaam kaarbaa jaamaina ella. Taveejam ik pa 40 tkm.

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 19:04

protams ka jāmaina, es arī taisos.

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 21:29

30 May 2009 17:47:28 eede rakstīja:
manuālai vispār nevajag mainīt līdz 500K km...
ir gan jāmaina. Tiesa, daudzi iedomājas ka nav. Tad problēmas sākas reizēs, kad kārbai slodze, aukstā laikā utt. — nav iespējams pārslēgt atrumus, lec laukā no vietas utt, jo eļļa vienkārši sāk netīrumu dēļ sasalt un kļūst bieza. Pēc nomaiņas pilnīgi cita štepselēšana! principā iesaku veikt visiem!

Kārba un reduktors

30. Maijs 2009, 22:27

nu vo, man jau kopsh es nopirku, vinjam patiik lekt no atpakaljgaitas aaraa.
Tēma slēgta