25. Marts 2008, 13:14
Labas dienas!
Tikko atkal nomainiju motora eļļu un vēlos noprecizēt kā tad īstenībā ir ar kārbu. Te tik daudz viedokļu par eļļas maiņu automātam, ka īsti neko nevar saprast. Te pat figurēja doma, ka tā eļļa vispār nav jāmaina. Kādreiz man bija VW Golf, tam mainiju. Pats mainiju, atskrūvēju no apakšas vaļā un izmazgāju arī filtru. Tas tāds primitīvs metāla siets tur bija, tā arī nesapratu kapēc pēc tehnoloģijas skaitās ka jāmaina. Eļļa arī vizuāli un pēc smakas nelikās bojāta. Ja būtu salējis salīdzināšanai kādos traukos, šaubos ka abas varētu atšķirt. Tagad jautāju par 5 ātrumu steptroniku W210 2001 gada.
25. Marts 2008, 13:17
Mans uzskats un pieredze-ir jāmaina, vismaz ik pa 80 T Km (šie skaitļi atšķirās kārbu modeļiem)
plus, veicot nomaiņu ir vēl `jāpieregulē vakums utt., lai nav grūdienu pārslēdzoties.
Spītīgi nemainot, vienkārši palielinās nolietujuma risks.
25. Marts 2008, 13:35
Es arī par to ka jāmaina, tikai kur un kādu eļļu. Varētu jau braukt uz raap, tiem tur kaut kāda krutā eļļas maiņas metode, bet pārāk daudz sliktu asauksmju visapkārt par to kantori. Un kā ar reduktoriem un sadales kārbām?
25. Marts 2008, 13:36
A kas tā par vakuma regulēšanu?
25. Marts 2008, 14:00
Man mainīja RAAP nesen W210 ar 72266 kārbu. Nekāda vaina nav.
Viņi spēj izsūkt visu tukšu, jo šiem ir kaut kāds daikts priekš tā. Domenikam neesot.
Par regulēšanu neko nezinu. Diez vai darīja.
Manuprāt, elektroniskajām kārbām viss ir smadzenēs. Regulēt ko nav.
ps. nepatīk, ka šī kārba pie mīnus grādiem baigi ilgi neslēdzas pāri. Šorīt zāģēju 1. robā kādus 1,5 km.
Tam steptronikam arī tā ir??
25. Marts 2008, 14:17
[user]254844|fourmatic|[/user]A kas tā par vakuma regulēšanu?
Tas ir vecajam karbam 722.3, 722.4, 722.5 - parslegsanas bija ar vakuuma palidzibu (722.5 pirmas cetras ir ar vakuumu, piektais atrums iesledzas ar elektronikas palidzibu). Jaunakas karbas (no 722.6) jau ir elektroniskas. kaut ka ta bija
25. Marts 2008, 14:42
man ir 722.5.
Renoir, Tu, pirms sāc braukt, kārbu pasildi ?
25. Marts 2008, 14:46
[user]398|Renoir|[/user]
ps. nepatīk, ka šī kārba pie mīnus grādiem baigi ilgi neslēdzas pāri. Šorīt zāģēju 1. robā kādus 1,5 km.
Iedod liidz kadiem 3.5 rmp un vnk atlaid gazi .. pec kaa vinsh arii parmetiis augstaka roba
25. Marts 2008, 16:04
[user]2|SZ|[/user]man ir 722.5.
Renoir, Tu, pirms sāc braukt, kārbu pasildi ?
Kādreiz esmu mazliet pasildījis, šorīt - ne.
Tā kārba vispār labi nesilst uz vietas. Normāli silst tikai braucot.
Cik tad tu ilgi sildi?
Es īstenībā nekad neesmu tās īpaši kārbas sildījis. W124 gāja ļoti labi bez sildīšanas. Galvenais bija nemocīt to kārbu kamēr jūt, ka tai ir grūti. Braucot ātri iesila.
Šī jau arī, kad pirmo reizi pārslēdz ātrumus, tad aiziet viens pēc otra, bet to pirmo velk ilgi gan.
25. Marts 2008, 16:05
[user]238181|MAX_BND|[/user]
[user]398|Renoir|[/user]
Iedod liidz kadiem 3.5 rmp un vnk atlaid gazi .. pec kaa vinsh arii parmetiis augstaka roba

Es pat redzēju pie 4 rmp šorīt,
negāja pāri kamēr nebija nobraukts kāds brīdis.