14. Marts 2022, 09:52
Sveiki!
Esmu samērā nesen e300 2008.gada īpašnieks. Būtībā, ar auto esmu apmierināts, bet ir šādas tādas problēmas:
Nesen, pēc dažām izslīdēšanām ziemā, kārba sākusi slēgties ar nelieliem grūdieniem. Šķiet, līdz 4.robam, tālāk viss zolīdi. Slēdzu klāt diagnostiku braucot, un līdz 5.robam visi Target gear atpaliek no Calculated par ~200rpm. Rudenī mainīta kārbas eļļa, filtrs, hidrobloks mazgāts. It kā teica, ka ar solenoīdiem viss skaisti, bet vecā eļļa esot bijusi kā nekad nemainīta.
Pirmā doma ir, paskalināšu kārbu, pāris reizes eļļu nomainīšu, ar nelielu intervālu. Ir vēl kādi ieteikumi, uz ko skatīties?
Kā arī, vienīgās kļūdas, ko diagnostika atrod, ir par pāris kvēlsvecēm un:
2660-001 - component b19/11. Temperature sensor upstream of turbocharger.
Attiecīgi, jautājums - mani simptomi var būt saistīti ar beigto sensoru? Kā arī, man īsti neizdodas izprast, kurš sensors varētu būt īstais.
Paldies,
Toms.
14. Marts 2022, 12:59
Es pēc savas pieredzes teiktu, ka kārbai kļūdas jānodzēš, bet to nevar izdarīt "ar jebko".
Man identiski gāja ar 1997. gada AMG, kam kārbai pēc dažādām izbuksēšanām ļoti patika salasīt kļūdas. Senos laikos pie mums neviens tās nespēja nodzēst, bija iespēja tās pāris reizes gadā nodzēst Vācijā, tur servisā speciāli slēdzās klāt tikai kārbai, nevis kopējai motora diagnostikai, lai to izdarītu. Bet šajā gadījumā ir pilnīgi cita paaudze, visam būtu jābūt vienkāršāk. Diez vai bieža eļļas mainīšana kaut ko uzlabos, bet, jā, maiņa būtu jāveic pēc 50000-60000 km t.sk. filtrs, var būt arī dažādas blīves jāpamaina utt. Magnētam arī sava funkcija jāpilda.
14. Marts 2022, 16:09
Par to eļļas atkārtotu nomaiņu es domāju tik tāpēc, lai izskalo vēlreiz cauri, nez.
Liku klāt paziņas diagnostiku, nekas super kruts, bet aparāts ap 500€, un nekādas kļūdas kārbai neatrada. Varētu būt, ka nelasa, un vajadzētu vest pie kāda ar Star?
Rudenī pie tās eļļas maiņas gāja arī blīve, filtrs, utt. Viss nepieciešamais. TUFā to veicu.
14. Marts 2022, 17:15
Manam 1997. gada pat Domeniksā kļūdas neredzēja, bet Vācijā ar tam turētu aparātu atrada. MB jāorientējas uz Star lietošanu, jo tas redz pat kondicioniera uzpildes faktu un dažādu šķietami nebūtisku elektronikas detaļu maiņu. Tikai tad sapratīsi, vai kaut kas jāremontē, vai nē.
Protams, lieka reize kārbas eļļas nomaiņai par sliktu nenāks. Starp citu, varbūt pavisam banāli, bet kārbas eļļas līmenis rada šo problēmu.
14. Marts 2022, 18:10
Rīt mēģināšu saņemties mainīt kārbai eļļu, protams nočekošu arī līmeni pirms maiņas, tad jau skatīsies tālāk.
Ir kāda ideja, kur veiksmīgāk atrast, kurš no visiem varētu būt tas īstais sensors? Pie vienas darbošanās varētu arī to nomainīt.
14. Marts 2022, 22:30
Melvior rakstīja:Rīt mēģināšu saņemties mainīt kārbai eļļu, protams nočekošu arī līmeni pirms maiņas, tad jau skatīsies tālāk.
Ir kāda ideja, kur veiksmīgāk atrast, kurš no visiem varētu būt tas īstais sensors? Pie vienas darbošanās varētu arī to nomainīt.
Tev ir viss, lai noteiktu eļļas līmeni kārbā? Tas nemaz nav tik vienkārši.
15. Marts 2022, 00:45
Pēc iepriekšējiem testiem, šajā āra temperatūrā, aptuveni 15-20min braucot kārbas eļļas temperatūra bija ~50 grādu.
Izmetīšu līkumu, pacelšu mašīnu gaisā, paskrūvēšu skrūvi vaļā, izstumdīšu kloķi pa režīmiem, tad jau, izņemot skrūvi skatīšos, kas tur labs notiek. Tek, netek, pil. Vajadzētu saiet. Man ir blakus stipri pieredzējušāki mehi, ar kuriem konsultēties, ja nu pats ko apjūku. Šo to spēju brīvi pats, šo to vēl apgūstu.
15. Marts 2022, 12:59
Kārbas eļļas līmenim jābūt ideālam, bet ščupa nav, jo no karteriem MB sāka atteikties, tā varētu apzīmēt situāciju. Tāpēc jautāju vai savā garāžā tiešām varēsi līmeni novērtēt. Citādi mainot var būt, ka salēja, paskatījās, šķita OK, bet vairāk pabraucot jau izrādījās, ka eļļas par maz.
15. Marts 2022, 13:28
Man bija, ka reversā mašīna takā raustījās. Izrādījās, ka trūkst puslitra. Pēc pieliešanas kārba strādā praktiski ideāli, neskatoties uz savu 360k noskrējienu. Vienīgi kaitina, ka ieliekot D ir jāpagaida 1-2s, kamēr saslēdzas.