23. Jūlijs 2014, 19:39
Hellou!
2007.gada w211 ar 4 zonu klimatkontroli taisa jokus. Aizmugurē pūš tikai karsto gaisu neatkarīgi no tā, kāda temperatūra ir noregulēta. Ir iespējams kaut ko izdarīt paša spēkiem vai vienīgā izeja ir serviss, dators un viss pārējais neinteresantais?
23. Jūlijs 2014, 21:37
Pēc analoģijas ar vecākiem klimatiem teiktu — skaties vadības bloku. Bet to visticamāk var diagnosticēt ar datoru.
Principā ja aizmugurē pūš karstu, tad priekšā vajadzētu pūst 2x aukstāku kā normāli, lai nodrošinātu zonās uzstādīto temperatūru. Ja tā, tad temperatūras sensori salonā ir kārtībā, bet aizdomas par bojātu vadības bloku. Ja priekšā viss regulējas normāli un nepūš pārāk aukstu, tad varbūt nojūgušies salona temperatūras sensori un iedomājas, ka temperatūra tiek nodrošināta ar karsto gaisu tāda kā pasūtīts. Vismaz tāds būtu mans domugājiens bez pieslēgšanās pie datora. Varbūt kļūdos, bet es kaut kā tā meklētu iespējamo vainu.
25. Jūlijs 2014, 09:21
Hmm, izklausās briesmīgi sarežģīti. Mazliet paraku gogelmogel un uzraku mbworld.org, kur tas izskatās pēc diezgan populāra defekta, kam džeki arī atraduši vainu.
http://mbworld.org/forums/e-class-w211/250487-diy-installing-new-changeover-heater-control-valve.htmlTad nu... Būs laikam jāsūta augšā tas brīnums kaut kad
25. Jūlijs 2014, 10:11
Tad jau tā pati problēma, kas W124 - elekrtomagnētiskie vārsti.
28. Jūlijs 2014, 10:21
C180 rakstīja:Hellou!
2007.gada w211 ar 4 zonu klimatkontroli taisa jokus. Aizmugurē pūš tikai karsto gaisu neatkarīgi no tā, kāda temperatūra ir noregulēta. Ir iespējams kaut ko izdarīt paša spēkiem vai vienīgā izeja ir serviss, dators un viss pārējais neinteresantais?

Īslaicīgs risinājums: uzgriez max karsto gaisu kādā no priekšas zonām un pēc ~10s atpakaļ sev vēlamo temperatūru.
Man līdzīga problēma ik pa laikam uznāk, pagaidām tādā veidā sadzīvoju.
28. Jūlijs 2014, 10:35
Ok, šo izmēģināšu, kad tikšu pie tā auto