Publicēt atbildi

Padalās pieredzē ar W211 un rūsu uz tā

11. Marts 2015, 13:52

Sveiki, visiem!
Drīzumā plānoju pārsēsties no W210 uz W211, bet tagadējā pieredze ar 210. kuzavu liek šaubīties. 3 gadu laikā ir ieguldīta paprāva summa cīņā ar rūsu un nākošā auto izvēlē psiholoģiski būtisku lomu spēlē pati bundža.
Ir redzeti arī pāris 2005 un 06. gada w211 pabriesmīgā stāvoklī. Padalaties ar pieredzi...

Re: Padalās pieredzē ar W211 un rūsu uz tā

11. Marts 2015, 14:43

Ja nav belzts, nekam nav dikti jābūt. Kaudze ar W211 redzeti bez rūsas. ir atkal redzeti arī ar rūsu, bet tiešī tajās vietas, kur bijusi kāda deformācija.

11. Marts 2015, 15:46

Pirmkārt cīņai ar rūsu liela nauda nav jāiegulda. Galvenais ir strādāt ar galvu un vajag nedaudz laika, protams, pie nosacījuma, ka stāvoklis jau darba sākumā nav katastrofāls.

Par 211. Ja ievērosi sekojošus nosacījumus, tad vismaz 5 gadus rūsu nepazīsi - četri baušļi:

1) nepirkt auto, kurš ir braucis pa austrumeiropas ceļiem kaut vai vienu ziemu.

2) pēc vācijā vai līdzīgā zemē auto nopirkšanas, tas ir jāapstrādā pret koroziju tanīs vietās, kurās parasti veidojas rūsas perēkļi, tā lai šīs vietas patstāvīgi būt rūsai nepatījkamas - eļļainas. Darbs apmēram 1-3dienām, jo no auto ir jānoņem daudz plastmasas detaļu.

3) darbu darīt pašam vai uzticēt tam, kurš saprot rūsēšanas procesu un tā novēršanu, bet ne pie tiem, ka par tādiem uzdodas ar reklāmas palīdzību.

4) darbus katru vasaru atkārtot, bet tikai tanīs vietās (piemēram arkas), kuras ir pakļautas lielai sāls un mitruma slodzei. Darbs apmēram uz 0.5 - 1 dienu.

11. Marts 2015, 15:51

Nu es nez.....man W204 bija 2 gadus, arī W164 bija šeit jau gadus 4 braukts.....neviena burbulīša, nevienas pazīmes neatradu. un ticiet man, pēc 124tajiem un w201iem es ļoooti uzmanīgi pētīju visas arku malas un stūrus.

Tā kā nezinu, kur ir tā sāls, kā jau teicu, liekas, ka tā rūsa pastiprināti lien ārā sistiem, dauzītiem bleķiem.

11. Marts 2015, 16:32

Mr Brencis rakstīja:Pirmkārt cīņai ar rūsu liela nauda nav jāiegulda. Galvenais ir strādāt ar galvu un vajag nedaudz laika, protams, pie nosacījuma, ka stāvoklis jau darba sākumā nav katastrofāls.

Par 211. Ja ievērosi sekojošus nosacījumus, tad vismaz 5 gadus rūsu nepazīsi - četri baušļi:

1) nepirkt auto, kurš ir braucis pa austrumeiropas ceļiem kaut vai vienu ziemu.

2) pēc vācijā vai līdzīgā zemē auto nopirkšanas, tas ir jāapstrādā pret koroziju tanīs vietās, kurās parasti veidojas rūsas perēkļi, tā lai šīs vietas patstāvīgi būt rūsai nepatījkamas - eļļainas. Darbs apmēram 1-3dienām, jo no auto ir jānoņem daudz plastmasas detaļu.

3) darbu darīt pašam vai uzticēt tam, kurš saprot rūsēšanas procesu un tā novēršanu, bet ne pie tiem, ka par tādiem uzdodas ar reklāmas palīdzību.

4) darbus katru vasaru atkārtot, bet tikai tanīs vietās (piemēram arkas), kuras ir pakļautas lielai sāls un mitruma slodzei. Darbs apmēram uz 0.5 - 1 dienu.

Ja spārnam pa vidu uzmetās burbulis, tad tici man, detaļa būs jāpārkrāso pilnībā un tad arī skaitītājs slēdzas iekšā...
Arkas krāsoju katru gadu, līdz beidzot iekšpusē ar mastiku kantes nosmēreju, tgd miers, spārnus arī krāsoju 2x, beidzamajā reizē spārniem iekšpusē tika strādāts ar rūsas pārveidotājiem, pēc tam cinka šķīdums un beigās poliestera sveķis ar smalko stiklašķiedru. Savukārt arkas ārpusē esmu savedis kārtībā un rūsu tgd neredzu pateicoties alvošanai, kas ir ļoti dārgs pasākums. W210 pērkot neorģinālās virsbūves detaļas kā spārnus u.c. man veikalā atbildēja, ka tās pat apstrādātas pēc pāris gadiem sāks pūt! (Loģika?! HVZ) Zinošs cilvēks, kurš strādā servisā un savulaik bijis fans 210tajam, izteicās ka visa sāls esot dzelžu kodināšanas procesā, kas arī nosaka tiem mūžu, bet W210 esot rūpniecisks zaļots! Protams arī savienojumu vietas atdurstieņiem ar bundžu, gandrīz visiem W210 spārni pie bampera pūst, tāpat kā Mazdām, smiltis nograuž laku, krāsu un sākās korozija...

11. Marts 2015, 16:48

Burbulis uz spārna veidosies gadiem, ja skrambu būsi pamanījis laicīgi un tai virsū uzlicis līdzekli (vismaz uz ziemu). Ja šo darbu esi nokavējis, tad protams ir par vēlu. Arī arkas Tu krāso tāpēc, ka process bija sācies un skaitītājs ieslēdzies. Ja laicīgi (pēc pirkšanas būtu pastrādājis) problēmu būtu mazāk.

Par neoriģinālajām detaļām nepiekrītu un par bleķas biezumu arī. Kāda starpība cik tas ir biezs? Tas ir un paliek tērauds. Ja visu izdara (nokrāso, apstrādā pēc tehnoloģijas) un nepieļauj skābekļa un skābju piekļūšanu tēraudam, tad tas NERŪS, lai cik tas plāns nebūtu. Cita lieta ir kad rūsa jau ir iekšā - plāns vai negalvanizēts tērauds vienkārši sapūst straujāk, jo nav jau kam pūt - tas ir tipisks japāņu mašīnu topiks. Ne jau deļ bleķa viņas sapūst, bet deļ tā, ka tiem ir vāja tehnoloģija pretoties apstākļiem, kuros tās lieto.

11. Marts 2015, 16:51

W211 priekša ir no alumīnija, tā kā tur rūsas nav... man rūsa ir tikai uz bagāžnieka vāka pie nr. apgaismojuma. Auto pirku DE un 2 ziemas pa LV.... nesen vēl bija uz pacēlāja neko tādu nemaniju....

11. Marts 2015, 17:06

SWAT`s rakstīja:W211 priekša ir no alumīnija, tā kā tur rūsas nav... man rūsa ir tikai uz bagāžnieka vāka pie nr. apgaismojuma. Auto pirku DE un 2 ziemas pa LV.... nesen vēl bija uz pacēlāja neko tādu nemaniju....

Divi gadi ir inkubācijas periods. Tur kur rūsai bija jāparādās, tā drīz parādīsies un skaitītājs sāks skaitīt :)

12. Marts 2015, 20:22

Kad pirku savu bijušo w211, aizmugurējās arkas bija nedaudz apsrūsējušas, domāju to nelielo daļu ~ 2,5 cm, kas atrodas starp riepu un spārnu - ventilācijas zona. Nobraucu 3 ziemas un bez izmaiņām, rūsa neprogresēja, citur rūsu netiku novērojis.
Galvenais nosacījums pie iegādes ir nepirkt jau sarūsējušu, jo daži tiešām redzēti ar nelieliem rūsas defektiem.

19. Marts 2015, 09:52

Pamazām laikam sāku apjēgt ka mercedes nav priekš manis, sūrā pieredze ar W210 ir likusi saprast, ka dzīvot, lai remontetu auto nav mans sapnis...
Ir braukts ar pāris mercedesiem, bet tā vieta lai pārsēstos uz W211, laikam būs tomēr jāizvēlas Volvo V50 un mercedesu epopejai jāliek punkts! Varbūt beidzot pašam no auto arī būs kāds prieks! :D
Publicēt atbildi