Publicēt atbildi

Re: W211 Piekare

03. Februāris 2016, 00:26

Es jau divus gadus meklēju sev MB, maz nav trūcis, ka ekstāzē gandrīz nopērku šrotu konfektes iepakojumā... Būsim godīgi MB ir cimperlīgs auto, kas prasa uzmanību.. Zinot kā auto lieto Latvijā, reti kurais savam auto pievērš uzmanību un regulāri apseko tā vajadzības.. Tā nu es esmu bez MB.. Bet ļoti fanoju par šo marku..

03. Februāris 2016, 10:59

Fakts, ka bez diagnostikas šodien nedrīkst pirkt pat no radinieka.
Pirmajā momentā izbraucot, nekas neliecina par mīnusiem. Esmu tagad dzinis 4 Volvo un 1 mersi. Summa iztērēta vairāk par 200eur. Pilnīgā bezjēgā, jo nav pat sakarīgas izvēles, kur būtu pārliecība, ka tas ir sataisāms līdz pāris stundu laikā un mauc tālak. Diviem pāris durvju slēdzeņu mehānismi nenostrādā pēc signalizācijas ieslēgšanās, (diagnostiķis teica, ka pat sācis čekot tagad visiem, jo man diviem pēc kārtas līdzīgs simptoms), durvis vienkārši vaļā paliek, plus motoram jāmaina svirlu mehānisms. Viens vispār auzās, tikai virspusēji tehniķim apskatot uz 1000 eiro remontos, kaut gan braucot un vizuāli nekas par to neliecināja. Protams, pārdevēji daudz ko slēpj. Tagad šim arī pneimo, ko no sākuma neminēja. Un atkal stāsts par to, cik apmaksātas tehniķa stundas būs nepieciešamas, lai atrastu noplūdi.Man pat tik daudz neuztrauc kompresors un amartizātors, kā tas, ja atradīs, vai tas būs īstais.
Šarnīri čupa jāmaina. Interesanti, ka atvedot no Vācijas šarnīri un nākošā gadā pēc to salabošanas atkal šarnīri beigti un tagad atkal pēc pāris mēnešiem šarnīri? Ceru, ka skate nav pirktā un visa problēma skopumā uz labām detaļām.

P.S. Dūmainību pārbaudīju diagnostikā 0.15. Odometrs atgriezts redzamais no atslēgas nolasītais par 70, tātad 100tk.

Attēls

03. Februāris 2016, 11:47

Šarnīri, bukses un cita šņaga ir ļoti izturīgi, pie norunas, ja neliek vislētākos risinājumus. Visiem maniem iepriekšējiem MB ir bijuši minimāli piekares remonti. Uzskatu MB piekari par vienu no izturīgākajām piekarēm LV ceļiem :super:

03. Februāris 2016, 11:55

Paupe rakstīja:... Būsim godīgi MB ir cimperlīgs auto, kas prasa uzmanību.. Zinot kā auto lieto Latvijā, reti kurais savam auto pievērš uzmanību un regulāri apseko tā vajadzības.. Tā nu es esmu bez MB.. Bet ļoti fanoju par šo marku..

paklau, Paupe, vienīgais cimperlīgais esi Tu pats :P katru reizi tevi redzu ar savādāku MB, izvēlēties jams, redz, nevarot :mhihi:

Te jau var sākt bārstīt teoriju: jebkuram auto, lai tas kalpotu maksimāli labi un ilgi, vajag paredzēt tā saucamo preventīvo apkopi. Nevis tad, kad pienāk noteikto KM skaits un panelī redzam Service B, bet tiešām ārpuskārtas, ik pa brīdim uzmanot auto tehnisko stāvokli.

MB nu galīgi neuzskatu par cimperlīgu auto, drīzāk par kļūdu piedodošu, bet izmaksas prasošu. Tas ir, ar zināmu kaiti kādu brīdi braukt var, bet rezultātā pastiprināti nolietojas citas detaļas uz mezgli un pārāk ilgi atlikts remonts var iznākt dubultā dārgs.

03. Februāris 2016, 12:00

Bet par to, ko raksta Gunbox, tā ir, vietējais tirgus ir konkrēti sačakarēts. Līdz šim visus savus auto biju meklējis un vedis pats no DE. Nesen uzdrošinājos to nopirkt vietējā tirgū, jo ātri vajadzēja un nebija laika daudz..... aplauziens, bet vismaz nav dārga gala auto. Secinājums viens, kad atkal meklēšu auto, došos uz DE un šeit principā jāgaida labāki laiki un izglītotāka tauta, kas akli neticēs pasākām par 180T km desmitgadīgam daizelim no DE.

JĀ, tur IR dārgāk. BET, ja meklē auto sev nevis citam, tur pats ar vēsu prātu atradīsi daudz daudz labākus auto.

03. Februāris 2016, 13:28

Misters X rakstīja:
Paupe rakstīja:... Būsim godīgi MB ir cimperlīgs auto, kas prasa uzmanību.. Zinot kā auto lieto Latvijā, reti kurais savam auto pievērš uzmanību un regulāri apseko tā vajadzības.. Tā nu es esmu bez MB.. Bet ļoti fanoju par šo marku..

paklau, Paupe, vienīgais cimperlīgais esi Tu pats :P katru reizi tevi redzu ar savādāku MB, izvēlēties jams, redz, nevarot :mhihi:

Te jau var sākt bārstīt teoriju: jebkuram auto, lai tas kalpotu maksimāli labi un ilgi, vajag paredzēt tā saucamo preventīvo apkopi. Nevis tad, kad pienāk noteikto KM skaits un panelī redzam Service B, bet tiešām ārpuskārtas, ik pa brīdim uzmanot auto tehnisko stāvokli.

MB nu galīgi neuzskatu par cimperlīgu auto, drīzāk par kļūdu piedodošu, bet izmaksas prasošu. Tas ir, ar zināmu kaiti kādu brīdi braukt var, bet rezultātā pastiprināti nolietojas citas detaļas uz mezgli un pārāk ilgi atlikts remonts var iznākt dubultā dārgs.

Var jau būt, pats varbūt īsti nezinu ko gribu, domas visu laiku dalās :D

03. Februāris 2016, 14:26

Tikko no ritošās pārbaudes pie sava meistara. Viss darba kārtībā. Vienas kalotkas liekas bija švakākas, bet vismaz gadu vēl var nobraukt. Latbems ar savu pedantisko 1100 eiro sarakstu var iet atpūsties. Un atkal jau, to, ka priekšā vienam gultnim kustība, to nav ierakstījuši.... diagnostika saucas...bl. Nu ok, tas ir pievelkamais un lēts pasākums.
Vienīgais atlicis pārbaudīt webasto. No Latbema saraksta nekā nesaprotu, kaut kas gan ir pieminēts.

Var kāds pakomentēt, kā var fiziski noteikt darbību? Kur viņai ir izpūtējs un vai pie +4 grādi maz viņu var ieslēgt?
To pogu, kura pie ātrumkārbas sviras nospiežot, sāk kaut kas griezties virs labā riteņa arkas pārseguma, bet nekur neredzēju, ka nāktu tvaiks, dūmi.

03. Februāris 2016, 15:56

gunbox, Tavs meistars ari acīmredzot nav pārāk kompetents Mersedesos un es viņam pārāk neticētu. MB gultņus nepievelk. Ja tiem ir brīvkustība, tad pievelkot to nomaiņa visbiežāk pienāk ātrāk. Tā ka pievilkt nav jēgas — jābrauc tāpat līdz gultnis beidzas, iespējams, ka tā nobrauksi ilgāk kā ar pievilkšanu. Iesaku tomēr aizbraukt uz specializētu servisu, jā, arī Domenikss diagnostikas ziņā noteikti ir tās naudas vērts. Jo īpaši ja pērc nezināmu automašīnu, kas noteikti nav labi uzturēta. Domeniksā dabūsi objektīvu vērtējumu. Kā arī kompetentu skaidrojumu, vērtējumu par visiem webasto un vēl nez ko, kas varbūt tam auto ir uzstādīts.

03. Februāris 2016, 16:54

To Mizx, priekšējie riteņu gultņi aizmugurējās piedziņas automobiļiem parasti (MB nav izņēmums) ir regulējami/pievelkami. Tāpat kā aizmugurējo riteņu gultņi priekšpiedziņas auto.
Cita lieta, ka regulējums, kurš sākotnēji tika uzstādīts, iespējams ir mainījies dēļ tā, ka gultnis ir padilis. Šajā gadījumā gultņa pieviklšana tiešām nedos ilglaicīgu efektu, jo gulņa virsmām nodilstot kardināli mainās tā struktūra/īpašības un gultnis ātri iziet no ierindas. Lai gan tā nav liela bēda un kvalitatīvs remkomplekts (piemēram SKF), kurā ietilpst divi koniskie gultņi un blīvslēgs maksā aptuveni 15 eiro.

03. Februāris 2016, 17:56

Domeniksā 140€ diagnostika. Ja būtu caur tādiem veicis, tagad būtu nevis 200 zaudējis, bet gan 700.
Kopumā man šodien liela pārdoma vai es gribu čakarēties ar pneimo labošanu, kura var novest vai nu bezgalīgajā stāstā, zinot ka tagad katrs galdnieks ir arī automehāniķis, vai domeniksā atstāt otra auto vērtību.
Publicēt atbildi