02. Februāris 2016, 15:34
gunbox rakstīja:Divas lietas diagnostikā atklāja, par kurām interesē jūsu viedoklis, pieredze.
Pneimo kompresoram pieteica izbeigšanos, jo nedaudz ilgāk pumpējas. Tos var restaurēt? Kādas varētu būt izmaksas? Bet varbūt vispār tā nav pirmās nepieciešamības nianse un var braukt līdz kādam konkrētam prīdim?
Otrs - viens amartizators sulojoties. Kā ar šo? ...pieminēja restaurāciju. Cik, kas, kā?
Piepildījās mans brīdinājums par braukāšanos ar defektu un kompresora sabojāšanu:
Mizx rakstīja:Tas nozīmē, ka sistēma bojāta un jābrauc uz servisu, nevis savās darīšanās. Tur arī pateiks konkrēto vainu, bet parasti tiešām amortizatori. Ja remontu atliksi, vēlāk remontēsi jau arī citus saistītos mezglus, piemēram, var nobeigt kompresoru.
Tā ka vienīgais sakarīgais, ko vari darīt, ir pa taisno uz tuvāko MB servisu un lai viņi to visu risina.
02. Februāris 2016, 16:08
Jebkurā gadījuma, ir skaidri jāpārliecinās par vainu, pirms kko mainīt!
Tikpat labi kompresors pumpē ilgi tāpēc, ka ir noplūde.
Var kaut vai ziepju ūdeni paliet virsū tam baltām trubiņām (motora telpa) un celt/laist lejā auto- to darot, nevajadzētu parādīties burbulīšiem. Vācu forumos bieži lasāms par nolietotām gaisa padeve šļauciņām tieši W211 modelim.
02. Februāris 2016, 16:17
Galvenais lai cilvēks neturpina braukāt apkārt! Sākumā jau par to viņam norādīja, tagad atkal filozofē par to, ka varbūt viss nav kritiski un var turpināt auto lietot ikdienā. Ja grib mēģināt vēl tikt cauri pa lēto, tad kategoriski nekādas braukāšanās! Kompresoram nav paredzēts pumpēt ilgāk kā vajag: ar katru reizi ilgāk, pārslodze, pastiprināts nolietojums un beigās izmešana lūžņos!
02. Februāris 2016, 16:26
Nu nav jau tā, ka 2 sekundes tagad kardināli īsina kompresora mūžu.
Kad man spilvens izšāva, to šņākoņu varēja dzirdēt pie riteņa jau. Tad gan bija jāizņem kompresora drošeklis ārā,lai neturpina nonstopā pumpēt. Te var noprast, ka pumpē 2 sekundes ilgāk, tad relejs saņem signālu par spiedienu un atslēdz kompresoru. Trakot nevajag, bet gadiem tā braukt ar nevajag.
P.S. cilvēks tak nemaz to auto vēl tikai skatās, cik noprotu.
02. Februāris 2016, 16:31
Šiem kompresoriem arī katra reize pa dažām sekundēm var daudz nozīmēt, principi kopš 70-tiem nav mainījušies. Tā nu MB ir uzkonstruējuši. Rezerve ir iestrādāta, bet ne regulārām slodzēm. Es gan saprotu, ka ar šo bojāto auto tiek ikdienā braukāts.
02. Februāris 2016, 17:01
toZV
Aizmugures.
Kur varētu apskatīt cenas kompresoriem ....eparts neko neatrodu, vismaz ne alternatīvos.
Precizizēšu savu domu gaitu.
Latbemā ar MB gāju diagnostiku, iepriekš ar Volvo VRV Motors. Atšķirrība kardināli atšķirās. Viena lieta, vai detaļa ir vēl braucama un nenoved pie nopietnākām problēmām. Pavisam cits, ja dēļ bojājuma kategoriski un steidzami uz servisu. Piem. vrv motors visu paši pārbaudīja un tad pieaicina parādīt, kas jāremontē, kā kustās, klaudz, vai nedarbojas. No Latbema saņēmu tikai sarakstu pat ar iekļautiem bremžu diskiem, ar kuriem es skaidri redzu ka var vēl pārs gadus braukt ar maniem max 15tk. gadā, par cik šī būs kā otrs ģimenes auto. Respektīvi esmu daudz ko uzzinājis lietderīgu, bet tas viss vēl tagad jāpārbauda pie sava meistara. Es protams saprotu, ka daži kantori uzskata, ka detaļai diagnostikā jābūt kā no rūpnīcas un maksimāli izpatikt maksātājam cenas nosišanai, bet es gribu zināt tieši patieso, vai man jāparedz pamatīgs remonts vai tas viss palielam ir pupumizas.
Jā, auto vēl nav nopirkts un ar viņu tiekbraukts.
02. Februāris 2016, 17:48
1) Latbema nav MB serviss, kuram par 100% uzticēties.
2) Labāk rēķinies ar pamatīgu remontu, nevis pupu mizām.
3) Nebrauc ar to auto, pilnīgi nopietni nebrauc! Es teiktu, ka auto pārdevējam būs visas tiesības piedzīt zaudējumus par rindas kārtībā sabojāto šādi braukājot. Vismaz es noteikti pieprasītu atbildību par braukšanu ar bojātu sistēmu, ja pats personīgi nebūtu to atļāvis.
02. Februāris 2016, 18:02
Kompresora restaurācija jau ir atrēķināta 250eiro un par amīti 250.
02. Februāris 2016, 18:05
Turpināsi braukt — būs vēl ko atrēķināt.
02. Februāris 2016, 18:26
Piemēram? Kas var lidot līdzi?
P.S. Neuztraucaties, es jūs srapratu.