Publicēt atbildi

Re: W211 SBC

12. Janvāris 2019, 22:03

Man ir classic un ir tā funkcija ar bremžu pedāli SBC HOLD... bet man nav tā otrā kura slēdzas ar kruīza kloķi...

13. Janvāris 2019, 00:19

SWAT`s rakstīja:Man ir classic un ir tā funkcija ar bremžu pedāli SBC HOLD... bet man nav tā otrā kura slēdzas ar kruīza kloķi...

a kas ar kruīza kloķi slēdzas?

14. Janvāris 2019, 10:06

SBC Stop
sastrēgumos paredzēts, atlaižot gāzes pedāli - apstājas.

14. Janvāris 2019, 13:19

Palasīju ārzemju forumos, tā fīča esot bijusi līdz 2005 un tad esot atcelta. Manam, izskatās, ka nav vairs :(

23. Februāris 2019, 22:10

Atskaitīšos kā tad man beidzās SBC epopeja. Tādu kā kopsavilkumu ar manām pārdomām.
Liekas, ka esmu atradis zelta vidusceļu starp lielām summām un apšaubāmiem risinājumiem kā lietots SBC, skaita resetošana un SBC remonts pie džekiem ar apšaubāmām zināšanām.

Manā gadījumā bija kļūda - C249F, jeb ir pienācis tas X reižu skaits, cik var nospiest bremžu pedāli, jeb vienkārši sakot - noskrējiens beidzās. Tālāk izskatīšu risinājumus, ko atradu.

Countera resets. Ir iespēja pasūtīt no ebaya, amazona tooli, ko var piespraust pie OBD porta un noresetot to skaitītāju SBC, līdz ar to kļūda no paneļa pazudīs. Manuprāt, pilnīgi greizs variants. Īslaicīgs risinājums. Jārēķinās ir ar to, ka SBC ir elektrisks motors, kuram ir oglītes, un manuprāt, tas skaitītājs iekš SBC ir tieši to oglīšu dēļ ieviests. Jūs variet nomest skaitītāju, bet oglītes vienu dienu beigsies. Tajā momentā Jūsu 1800kg smagais auto paliek praktiski bez bremzēm. Čaļi kam tā ir bijis apgalvo, ka tiešām esot ļoti grūti viņu apturēt, jo paliek kādi 5% no bremžu jaudas. Kopsummā šis variants der, ja Jūs taisaties pārdot auto un Jums nav nedz finanšu, nedz sirdsapziņas, kura uztrauktos par iespējamo avāriju nākamā saimnieka rokās.

Lietots SBC - pilnīga loterija. Jūs nezinat, ko Jūs pērkat. Varbūt uzpeld kāds variants, kur ir pierādāms SBC stāvoklis, tad vēl var domāt. Bet neesmu pārliecināts par saderībām, jo zinu, ka tiem SBC bija vairākas versijas, vismaz oglītes ir pieejamas 2 izmēros. Itkā uzlabotajai versijai bija lielākas.

Iespējama garantija Reti, bet kādam tas var izdoties. Auto jābūt obligāti ar pierādāmu nobraukumu, apkopēm pie MB dīleriem. Es biju pamēģināt, pieteicos, lai Domenikss nočeko vai varbūt man pienākas bezmaksas maiņa. Samaksāju 28eur. Domenikss nolasa visus datus par SBC un sūta uz rūpnīcu, tā sniedz atbildi - mainīt vai nē. Manā gadījumā atteica. Rūpnīca kā jauna meitene - pateica nē un bez paskaidrojuma. Domenikss apgalvoja, ka viņiem nekas nav jāpaskaidro. Konsultante pieļāva, ka tas varētu būt tāpēc, ka man ir pienācis nolietojums, nevis ir kāds SBC defekts.

SBC remonts Latvijā Apzvanīju visus kantorus ko google un ss.com varēja atrast. Daudzos sāku ļoti apšaubīt kantoru zināšanas par SBC. Piemēri - viens kantoris man ieteica vienkārši nomest skaitītāju, divus gadus varēšu vēl braukt ar to auto. Ļoti tālredzīga doma. Viens kantoris piedāvaja pa 350eur nomest skaitītāju un nomainīt oglītes. Uz jautājumu "Jūsuprāt vēl kaut kas cits nav jādara" saņēmu atbildi "a vai tad vajag kaut ko?". Bija viens kantoris, kurš izklausījās zinošāks, bet par ciparu jautājot saņēmu atbildi, ka lētākajā gadījumā 350eur. Katrā ziņā no visiem LV risinājumiem mani konkrēti atbaidīja Rumbulas mentalitāte.

SBC remonts DE Netīšām uzdūros uz šī varianta ievadot sava SBC kodu googlē. Vācu kantoris www.ecu.de Specializējas tieši auto elektronisko bloku remontos. Google reviewi ļoti labi. Paskatījos viņu promo video, varēja redzēt ka viņiem ir stends uz kura pārbauda SBC mehānisko daļu lielā spiedienā + pēc lodēšanas tehnoloģijām var saprast, ka viņi nav plānā galdiņa urbēji. Izprašņāju visu viņiem epastos. Sanāk tā, ka var noņemt SBC, aizsūtīt viņiem ar kurjera pakalpojumu(DPD izmaksāja 26eur), viņi motoriņam veic kapitālo remontu un pārbauda SBC uz spiedienu. Tātad remonts + viņi sūta atpakaļ - 291eur. Es savu nosūtīju, kad bija saremontēts, zvanīja un prasīja vai negribu pie viena nomainīt rezervuāru. Neesot mainīts kopš dzimšanas. Zinu, ka viņi ar mēdz izbeigties, tāpēc nodomāju, ka varētu pie vienas reizes, lai par to SBC var aizmirst. Cena izauga līdz 470eur. Vienīgi kas biedē, ka tam SBC ir iespējamas arī tās hidrauliskās daļas problēmas, vismaz tādi kļūdu kodi eksistē. Kantoris dod garantiju 2 gadi. Atsūtīja atpakaļ ļoti ātri ar DHL, pat diennakts nepagāja, uzliku atpakaļ pie Family garage un nu jau braucu kādas 2 nedēļas bez problēmām. Man personīgi gribētos ticēt, ka šis ir sakarīgākais variants ko darīt ar SBC, ja piķis nav dubļi un gribas arī drošības sajūtu.

Pieļauju, ka pilnīgi visu par SBC neesmu izstudējis un varbūt kādus variantus neatradu/nezinu, bet tāds ir mans redzējums. Ceru, ka informācija noderēs bēdu brāļiem ar W211 :)

24. Februāris 2019, 08:16

Ļoti labs info par Vāciju :super: :super:

24. Februāris 2019, 11:58

Labs info!! :super:

24. Februāris 2019, 12:13

Tu šito aprakstu taisi, lai es nākamo apsvērtu w211 pirms facelift? :D

24. Februāris 2019, 12:50

RTX ar strīpām uz motora pārsega!!! Labs pētījums! :super:

24. Februāris 2019, 14:58

Personīgi esmu ļoti apmierināts par W211 kā auto. Liekas nenormāli advancēts priekš tā laika, kad LV visi savus dokumentus staipīja flopiju disketēs. Cik esmu saskāries arī remontos, viss ir ļoti loģiski, pagaidām problēmu nav bijis. Gaita vienkārši super. Izmaksas nav kosmiskas, bet nav arī limonāde, bet nu jārēķinās, ka brauc tomēr ar Mercedesu. Ceru, ka manis sniegtā informācija varētu kādu iedvesmot par labu w211, jo daudziem tieši SBC ir kā galvenais pretarguments W211 iegādei.
Publicēt atbildi