Publicēt atbildi

OM648 kvēlsveču/releja maiņa.

24. Maijs 2020, 22:13

Sveiki.
Interesē tāda lieta vai mainot kvēlsveces ir arī jāmaina kvēlsveču relejs (trīs no sešām nestrādā)? Tauta baida, ka ja nenomainīšot tad varot jaunās kvēlsveces izsist. Kā tad tur īsti ir, vajag mainīt vai nē?

Re: OM648 kvēlsveču/releja maiņa.

01. Jūnijs 2020, 09:31

Tiešām nav nevienam bijusi saskare, vai vienkārši slinkums atbildēt?

01. Jūnijs 2020, 10:27

Sveiks,

pirmkārt, ja maina, tad maina visas uzreiz. Jo viņām visām ir līdzīga noslodze un ja Tev tagad 3 nestrādā, pavisam drīz nestrādās arī nākamās 3.

otkārt- ja tam autiņam ir liels noskrējiens, tad arī relejs (laikam maksā ap 40-60 EUR) pie reizes ir nomaināms, jo esot grūti noteikt, vai problēma ir tikai kādā no svecēm vai arī pašā relejā.

EDIT- uz releju norāda ne tikai kļūda datorā, bet arī tas, ka panelī tas simbols spīd arī pēc iedarbināšanas.

01. Jūnijs 2020, 12:45

Misters X rakstīja:Sveiks,

pirmkārt, ja maina, tad maina visas uzreiz. Jo viņām visām ir līdzīga noslodze un ja Tev tagad 3 nestrādā, pavisam drīz nestrādās arī nākamās 3.

otkārt- ja tam autiņam ir liels noskrējiens, tad arī relejs (laikam maksā ap 40-60 EUR) pie reizes ir nomaināms, jo esot grūti noteikt, vai problēma ir tikai kādā no svecēm vai arī pašā relejā.

EDIT- uz releju norāda ne tikai kļūda datorā, bet arī tas, ka panelī tas simbols spīd arī pēc iedarbināšanas.

Par pašām svecēm viss skaidrs, ka jāmaina visas, bet bija šaubas par to releju. Simbols panelī degot arī ja kāda no svecēm nestrādā :hvz:
Kompis rādija, ka 3 nestrādā, pārbaudīju arī fiziski un viņas ir metamas, par releju it kā nekas neliecina, ka viņš nestrādātu. Tāpēc arī jautāju vai vecais relejs var sačakarēt jaunas sveces, jauns relejs ir ap 150€ un mainīt viņu tikai prikola pēc arī negribās.

01. Jūnijs 2020, 15:55

Nu es ja godīgi, pirmo reizi dzirdu, ka relejs obligāti jāmaina.

Es darītu tā: Nomainītu tagad visas sveces, ja gada laikā izdeg kāda, tad nomainīt bojāto sveci + releju.

Pieredze no dzīves - bija īpašumā divi w124 ar 3.0D. Vienam sveces bija jāmaina max 1x 3 gados, otram katru sezonu kaut kas izdega. Iespējams, ka tur arī bija releja vaina, vienkārši nebiju aizdomājies.

01. Jūnijs 2020, 20:02

RTXs rakstīja:Nu es ja godīgi, pirmo reizi dzirdu, ka relejs obligāti jāmaina.

Es darītu tā: Nomainītu tagad visas sveces, ja gada laikā izdeg kāda, tad nomainīt bojāto sveci + releju.

Pieredze no dzīves - bija īpašumā divi w124 ar 3.0D. Vienam sveces bija jāmaina max 1x 3 gados, otram katru sezonu kaut kas izdega. Iespējams, ka tur arī bija releja vaina, vienkārši nebiju aizdomājies.

Nu lūk, to arī gribēju dzirdēt (pirmais mersis manā īpašumā), bumeram maina ar visu releju, lai nebūtu otreiz kolektors nost jāceļ un it kā tas relejs diži ilgāk par svecēm neejot. Manā gadijumā uz bmw relejs bija dzīvāks par dzīvu, bet 5 no 6 svecēm bija metamas, tika nomainīts ar visu releju.
Publicēt atbildi