В 2004 году на моделях C-, E- и S-класса появились новые двигатели серии M272/273 с примерно такими же характеристиками. Моторы серии M113 оставили только для «проходимца» G55. Чем же новые агрегаты были хуже и почему для владельцев они превратились в символ угасания качества марки Mercedes? Серия двигателей M272-M273 тоже унифицирована, это V6 и V8 охватывает диапазон рабочего объема с 2,5 до 5,5 литра. На первый взгляд моторы мало изменились в сравнении с предшественниками, но тем не менее где-то кроются те изменения, которые сказались на надежности самым радикальным образом.
Tas te dažviet ir aprunāts. Tiem jaunajiem motoriem ir problēmas, es gan teiktu, ka pārsvarā V8 versijām un īpaši 3,5 litru. Te ne viens vien dabūjis tūkstošus ieguldīt remontā. Ar V6 300-to man pozitīva pieredze, arī vārsti neapdeg, kā brīdināts par citu ražotāju šīs konstrukcijas motoriem.
Kas būtu labāks variants - m112 vai m104? Jauda būtiski neatšķiras, degvielas patēriņš laikam rindiniekam mazāks. M104 pēc uzbūves vienkāršāks. Ar ko m112 būtu pārāks par m104?
jjaanniiss rakstīja:Kas būtu labāks variants - m112 vai m104? Jauda būtiski neatšķiras, degvielas patēriņš laikam rindiniekam mazāks. M104 pēc uzbūves vienkāršāks. Ar ko m112 būtu pārāks par m104?
Man diezgan sakarīgs šķiet salīdzinājums šajā video, lai gan te nav m104:
No praktiskās puses, M104 vienīgā čakarēšanās ir ar eļļas noplūdēm, jo blīves jāpieskata utt. Tas ir vēl "miljonu motors", nezinu, vai to var teikt par m112 — to lai komentē citi. Man pašam faktiski ikdienai M104 bijis jau 11 gadus un vienīgais labotais visiem ir blīves. Jāatceras, ka m104 AMG versijā ilgus gadus bija labākais jaudas / degvielas patēriņa motors starp visiem MB piedāvājumā, tāpēc vienu brīdi ļoti bija iecienīti vecāki C36 AMG braukāšanai pa autobāņiem. Kruīzs ar 180 km/h = 8 litri uz 100 km, tam konkurentu maz. OK, te runa vēl par parasto, bet tā arī ir, ka pēc uzbūves vienkāršāks un remontos lētāks, nav sveces x2 un tādas lietas. Komforts, vibrācijas salonā — domāju, ka būs vienādi t.i. labam motoram ar labiem spilveniem nemanāmi, kā motors nedarbotos. Ja ir fantāzijas par gāzi, tad lētāk sanāks m104, tikai neko nezinu par pieejamām gāzes sistēmu paaudzēm, pats to neuzskatu par variantu vispār. M104 ir ļoti stabila elektronika, salīdzinot ar to gadu 4-cilindru motoriem. Jā, ir jāpieskata tie paši videi draudzīgie vadi un štekeri, bet defektu gadījumā nav tik lieli traucējumi elektronikai. Es pats abus variantus uzskatu par labiem, vairāk uzmanības pievērstu auto stāvoklim, jo tie jebkurā gadījumā var būt daudz pārdzīvojuši. Paņemot kopumā nobrauktu auto tas, ka viena motora apkopšanai citādas izmaksas kā otra diez vai varēs pamanīt, ka sveces jāpērk 2x vairāk un tām jābūt labām, dažos gadījumos tikai OEM.