Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Ella

30. Novembris 2006, 15:18

Apzvanīju vairākus kantorus saistībā ar to Agip eļļu. Man tā pastāstīja, ka cenas ir cēlušās (kam gan nav :? ). Nu izlejamo Agip var dabūt no 2,95 - 3,15 Ls aptuveni. Iepakojumos attiecīgi dārgāk: Vienā vietā figurēja cena 3,7 Ls, otrā 4,20 Ls. Vismaz informāciju esmu sasmēlies. Tagad intereses pēc laikam būs japainteresējas par citu marku eļļu cenām (tās kuras it kā kotējas augstāk). Gribas vienkārši redzēt to starpību summā.

Ella

30. Novembris 2006, 18:49

Dieva dēļ nelej agip.
Konkrētais draņķis! Labāk, Mobil, Total, Castrol un vēlams pirktus NE Gros auto... 8D :whistle:

Ella

30. Novembris 2006, 19:35

[user]608|Pastnieks|[/user]Dieva dēļ nelej agip.
Konkrētais draņķis! Labāk, Mobil, Total, Castrol un vēlams pirktus NE Gros auto... 8D :whistle:

Ko tā ??? Vai tad tik traki? Kaut kur netā vēl lasīju, ka AGIP labas eļļas. Man jau komplektā auto nāca ar agip, nu it kā viss normāli strādā. Vispār jau skatos uz Total pusi.

Ella

30. Novembris 2006, 21:40

Total ir labs, bet nav arī tas pats lētākais, ja Agip piedāvātās cenas nepatika, Formula ir Total oficiālie izplatītāji, bet tur 5l kanniņa pie 20 Ls. Man pārdesmit tūkstoši nobraukti ar Texaco, patiesībā arī pagaidām tikai labi vārdi. To izvēlējos, jo bija kādas tur atlaides un cena jau tāpat pie izplatītājiem arī sanāca pāris latu zemāka.

Ella

30. Novembris 2006, 21:47

Es sev leju Castrol GTX5 Magnatec, laikam 4.30Ls/L... neko sliktu neteikšu... Laba eļļa! Pērku veikalā "Auto Plus", bet kad mainīšu, braukšu pie oficiālā Castrol eļļu izplatītāja - Autofavorīts!

Ella

30. Novembris 2006, 21:56

Patīk Jums tās stipri reklamētās eļļas,patīk maksāt par reklāmu.
Tas protams ir katra paša ziņā.....

Ella

04. Decembris 2006, 15:59

[user]123174|bost|[/user]tieši tā.. katra personīga izvēle, kādu eļļu liet.. savam auto es gan izvēlos normālas eļļas.. jo tas nav firmas vai darba auto, vai a/m uz operatīvo līzingu.. :) (special for Karlo)- lētās eļļas vieglāk izplatīt, vai ne?.. itsevišķi reģionos, jo reti, kurš ir informēts par eļļu specifikācijām un noteicošais ir CENA.. :)

Par normālajām eļļām runājot - ticiet man, es pietiekoši sen nodarbojos ar eļļu tirdzniecību - visvieglāk tieši ir izplatīt eļļas ar skaļu vārdu.
Starp citu, mēs jau divus gadus mēģinam tikt iekšā vienā cienījamā uzņēmumā, kuz Shell jau gadu tur hidraulikai 0.58 LVL par litru, un kas ir nedaudz zem daudzu citu eļļu pašizmaksas.
Vai tādā gadījumā Shell arī ir "lētā" eļļa?
Ja es nemaldos, tad pasaulē ir kādas 180 firmas kas ražo bāzes eļļas, un tikai Eiropā vien ir kādi 400 tā saucamo eļļu ražotāju(blendinga vai rebrendiga firmas), un cik Jūs, godātie kolēģi varat, googlē nepaskatoties nosaukt?
Manā uztverē normāla eļļa ir tā , kuras ražotājs bez skaļa vārda(kas protams nav slikti, jo tāds arī ir jānopelna) spēj piedāvāt arī konkrētu garantiju eļļas lietotājam(es te domāju ,piemēram, civiltiesisko apdrošināšanu) ,
pilnīgu un plašu sava piegādātā produkta kvalitātes sertifikātu(kur starp citu "dārgās" eļļas uzrāda labi ja 5 parametrus), pēc kura katra laboratorija var veikt eļļas atbilstības testu, servisu eļļu testa veikšanai starp maiņas reizēm,
iespēju veikt jaunu , speciālu produktu izstrādi klienta vajadzībām, ja tas ir nepieciešams,
iespēju uzzināt kur tieši Jūsu iegādātā kanniņa ir ražota(es te tēmēju to mistisko valsti kas saucas EU).

Ella

04. Decembris 2006, 17:40

[user]26014|Roma|[/user]Es sev leju Castrol GTX5 Magnatec, laikam 4.30Ls/L... neko sliktu neteikšu... Laba eļļa! Pērku veikalā "Auto Plus", bet kad mainīšu, braukšu pie oficiālā Castrol eļļu izplatītāja - Autofavorīts!

Nesaprotu-kā par eļaļ[ām var teikt laba vai slikta.Es varu pateikt piem. par rapšu,olīvu vai saulespuķu eļļu.Pankūkas būs garšīgas ja ceps saulespuķu eļļā,salātiem olīvu.......kartoškas cepšu rapšu eļļā.
Pēc kā Jūs nosakat eļļas l a b u m u.......pēc cenas,smakas,reklāmas?Mōš Jūs viņas liekat uz zoba?Tas ,ka braucot ar kautkādu konkrētu eļļu nekas motoram nav noticis,vēl nemaz nenozīmē ka šī eļļa ir ļoti laba.To var pateikt tikai motoru izjaucot(un arī tač nepateiks eļļas kvalitāti)

Ella

04. Decembris 2006, 17:47

[user]158906|TAMA|[/user]
[user]26014|Roma|[/user]Es sev leju Castrol GTX5 Magnatec, laikam 4.30Ls/L... neko sliktu neteikšu... Laba eļļa! Pērku veikalā "Auto Plus", bet kad mainīšu, braukšu pie oficiālā Castrol eļļu izplatītāja - Autofavorīts!

Nesaprotu-kā par eļaļ[ām var teikt laba vai slikta.Es varu pateikt piem. par rapšu,olīvu vai saulespuķu eļļu.Pankūkas būs garšīgas ja ceps saulespuķu eļļā,salātiem olīvu.......kartoškas cepšu rapšu eļļā.
Pēc kā Jūs nosakat eļļas l a b u m u.......pēc cenas,smakas,reklāmas?Mōš Jūs viņas liekat uz zoba?Tas ,ka braucot ar kautkādu konkrētu eļļu nekas motoram nav noticis,vēl nemaz nenozīmē ka šī eļļa ir ļoti laba.To var pateikt tikai motoru izjaucot(un arī tač nepateiks eļļas kvalitāti)

man reiz ar vienu eļļu pie 7-8tk noskrējiena sāka strauji kristies līmenis. tā bija lēta eļļa no mucas. Līdz 10tk nenovilku, pielēju kādu 600gr. Pēc tās vairs tā nav gadījies. Leju dārgākas un citos servisos. Līmenis nekrītas gandrīz nemaz.
Man liekas, tas ir viens no kvalitātes rādītājiem. Citus rādītājus varbūt ikdienā tā nejūt.

Ella

05. Decembris 2006, 10:37

[user]398|Renoir|[/user]
[user]158906|TAMA|[/user]

man reiz ar vienu eļļu pie 7-8tk noskrējiena sāka strauji kristies līmenis. tā bija lēta eļļa no mucas. Līdz 10tk nenovilku, pielēju kādu 600gr. Pēc tās vairs tā nav gadījies. Leju dārgākas un citos servisos. Līmenis nekrītas gandrīz nemaz.
Man liekas, tas ir viens no kvalitātes rādītājiem. Citus rādītājus varbūt ikdienā tā nejūt.

Ar tām mucām tā ir....
Nekad jau nevar zināt cik gadus atpakaļ tai mucā pēdējo reizi ir bijis tas produkts kas tur ir uzrakstīts virsū. Diemžēl tā ir izplatīta prakse daudzos autoservisos un veikalos - vienu reizi nopērk labu eļļu lai būtu muca ar lepnu uzrakstu, un pēc tam tik pērk kaut kādu pašu lētāko minerāleļļu, pat NVS ražotu, lej iekšā un pārdod kā labu pussintētiku par pasakainu cenu, un tad lai pašiem drošāk, apgalvo ka eļļa jāmaina pēc 10 tūkst., kas šajā gadījumā pat ir patiesība.
Tēma slēgta