Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
13. Decembris 2005, 16:07
[user]83747|pinguin|[/user]gredzenos vaina nav, var gadīties ka kāds pārlūzt vai iekožās, taču tad būtu tikai dažiem cilindriem slikta kompresija. Ja eļļu nerija un zili dūmi nenāca, tad gredzenos vaina nebūs. Tie nevar tā vienkārši divu nedēļu laikā pārdilt tā ka tas ietekmē motora darbību. Kā tie prusaki to kompresiju mērija - droši vien pēc vienkāršākās metodes - startera pretestības, kas šajā gadījumā ir galīgi garām...
Drīzāk kautkāda šaize galvas rajonā.
pēc startera pretestības??? kas tā par metodi ????
Ka to var noteikt? pastāsti
METODE:
sveces ārā, gaisa ieplūdi vaļā, un katrā stroķī atseviški ar manometru, svarīgi pie tam lai aķis būtu reāli dzīvs!
13. Decembris 2005, 16:10
[user]83747|pinguin|[/user]tikko zvanīju - nav viņiem. Īstenībā es arī no sākuma domāju pirkt motoru nevis remontēt, jo domāju ka motoru atrast nebūs problēmu... figu!!! Apzvanīju vismaz 50 visādus kantorus, vienīgais variants - pa sludinājumiem no kautkādiem latvijā nojātiem šrotiem, kas tiek tirgoti pa detaļām jo kopā tā īsti vairs neturas. Tu jau pats saproti kāda iespēja tādā veidā nopirkt labu dzinēju.
Tā nu es motora pirkšanas iespēju atmetu, bet par to tagad priecājos, jo kapitāli atremontēts dzinējs... nu tu pats saproti. ir starpība.
A tev bloku arī taisīja?
13. Decembris 2005, 16:22
nezinu vai tieshaam nomainiit gredzenus ir probleema
motoru citu vajag tad -ja shitas ir apnicis vai neapmierina, vai vairaakas reizes kaartiigi paarkarseets (motora galva beikta), vai elektronika jamaina :!
Ja motora galva ir vesala, tad ar tiem chuguna dzelziishiem, nekaadu probleemu nesaskatu 8)
PS: shitiem 3.0l nekaadu vainu nav, pat ja ar bez elljas braucis -izjauc saliec un ok 8D
13. Decembris 2005, 16:51
Ka to var noteikt? pastāsti
METODE:
sveces ārā, gaisa ieplūdi vaļā, un katrā stroķī atseviški ar manometru, svarīgi pie tam lai aķis būtu reāli dzīvs![/quote]
tā ir vienkārša metode ko visbiežāk arī izmanto (itsevišķi dīzeļiem). Tiek mērīta slodze ar kādu starteris griež motoru - mēra elektrisko slodzi. Protams nav iespējams šādā veidā noteikt absolūto kompresiju, bet starpību starp cilindriem, kas vairumā gadījumu arī ir pilnīgi pietiekoši, jo starpība ir svarīgāka nekā absolūtā kompresija.
13. Decembris 2005, 16:54
A tev bloku arī taisīja?
bloku es tikai pārbaudīju uz stenda vai nav plaisas, giļzot nebija nepieciešamības - MB dzinēju bloki arī pēc 500 000 ir tīri ciešami...
13. Decembris 2005, 17:00
Mans arī esot izjaukts un salikts. Vispār jau ir nežēlīgi labs - nekādu problēmu nav bijis jau trīs gadus. Iet kā zvērs un ir kluss. Mazliet tikai mēdz pavibrēt pa laikam, bet saprotu, ka tā ir daudziem M103. Grūti kaut ko padarīt.
13. Decembris 2005, 17:15
tas tipa viss caur kompi noteik? un pasaka kuram stroķim augstāka kuram zemāka?
ja godīgi, tad es tādai īpaši neuzticos! tik pat labi starterim var būt padilušas bukses un tad tur tādus debesu brīnumus tas kompis parādīs
13. Decembris 2005, 17:29
lugums nemainit citatu tekstu
14. Decembris 2005, 09:42
Nu taa... motors tomeer ir jaamaina, jo esot bijis kautkaads spraadziens pateicoties gaazes iekaartai, kuru varot pat taa nemaz nedzirdeet, bet kursh nodara lielu ljaunumu dzineejam! Esot saliekta galva, paaris virzulji arii esot genoht, taa ka iipashi taisaams tur vairs nekas nav palicis! Mainiishu motoru :cry: nekas cits neatliek
14. Decembris 2005, 10:25
galvu var nomainīt, virzuļus arī!
ta jāsaprot jau ir izjaukts?