03. Novembris 2010, 23:05
03. Novembris 2010, 23:06
03. Novembris 2010, 23:10
03 November 2010 23:05:35 Versipellis rakstīja:
Žēl, ka tagad esmu tālu.
Derētu gaismā uzmest aci, kas īsti un no kurienes ārā nāk.
Pēc eļļas izskata un smaržas arī daudz ko var spriest.
Pašam jaukt sarežģīto M119 nav absolūti nekādas jēgas, tur pat pie svecēm nevar tikt, nenojaucot filtrus un visu dzinēju augšu. Nav tik vienkārši kā ar 4- vai 6-cilindru rindenieku, kaut vai komplicētās iešprices dēļ.
Nevaru atrast - kādreiz netā uzdūros vienai vācu lapai, kurā bija kaut kādi 100-150 M119. dzinēja tipiskākie defekti un to simptomātika. Ja atradīšu, ielikšu te liknu.
Pašu ieinteresēja, jo tas ir tikiai viens no mītiem par absolūti nenokaujamo M119. Problēmas ar to ir tikpat bieži, kā ar jebkuru citu MB dzinēju, piedevām ar tādiem mīnusiem kā lielā komplicētība un pilnīgi neadekvātās detaļu cenas.
Piem., lētākā sveces spolīte šrotos ir par 60Ls/gab (Palīgā!!!!), bet tādas vajag 8 gab., viena eļļas vāciņa blīvīte arī mēdz maksāt desmitos, daža laba gumijas šlauciņa vai metāla trubiņa pat simtos (!) utt.
Piedevām nav tik daudz meistaru, kas no šiem dzinējiem kaut ko saprot.
Ja cilvēks ir labs motorists, bet strādājis tikai ar mazajiem četrcilindriniekiem, viņš nekam neder V8 remontam - mana pieredze, diemžēl.
Veči paasti iesaka tā - ja jāmaina motors, labāk pirkt sistu vai sarūsējušu, salauztu S500 ar normālu motoru pilnībā, nevis pirkt motoru atsevišķi, kas normāls maksā ap 1500-2000 bez jebkādām garantijām. Esmu šim te gājis cauri. man vienam no bijušajiem S500 sāka eļļu ēst apm. 5litri uz bāku. Nopirku vēl vienu neejošu (apdauzītu ar salauztu ritošo) bez TA par 1500EUR, ieliku no tā motoru, dažas detaļas izvilku, pārējo metāllūžņos, nemaz tik lielos mīnusos ar visu to neaizgāju.
03. Novembris 2010, 23:20
03 November 2010 23:05:35 Versipellis rakstīja:
Žēl, ka tagad esmu tālu.
Pašam jaukt sarežģīto M119 nav absolūti nekādas jēgas, tur pat pie svecēm nevar tikt, nenojaucot filtrus un visu dzinēju augšu. Nav tik vienkārši kā ar 4- vai 6-cilindru rindenieku, kaut vai komplicētās iešprices dēļ.
Nevaru atrast - kādreiz netā uzdūros vienai vācu lapai, kurā bija kaut kādi 100-150 M119. dzinēja tipiskākie defekti un to simptomātika. Ja atradīšu, ielikšu te liknu.
Pašu ieinteresēja, jo tas ir tikiai viens no mītiem par absolūti nenokaujamo M119. Problēmas ar to ir tikpat bieži, kā ar jebkuru citu MB dzinēju, piedevām ar tādiem mīnusiem kā lielā komplicētība un pilnīgi neadekvātās detaļu cenas.
Piem., lētākā sveces spolīte šrotos ir par 60Ls/gab (Palīgā!!!!), bet tādas vajag 8 gab., viena eļļas vāciņa blīvīte arī mēdz maksāt desmitos, daža laba gumijas šlauciņa vai metāla trubiņa pat simtos (!) utt.
Ja cilvēks ir labs motorists, bet strādājis tikai ar mazajiem četrcilindriniekiem, viņš nekam neder V8 remontam - mana pieredze, diemžēl.
Veči paasti iesaka tā - ja jāmaina motors, labāk pirkt sistu vai sarūsējušu, salauztu S500 ar normālu motoru pilnībā, nevis pirkt motoru atsevišķi, kas normāls maksā ap 1500-2000 bez jebkādām garantijām. Esmu šim te gājis cauri. man vienam no bijušajiem S500 sāka eļļu ēst apm. 5litri uz bāku. Nopirku vēl vienu neejošu (apdauzītu ar salauztu ritošo) bez TA par 1500EUR, ieliku no tā motoru, dažas detaļas izvilku, pārējo metāllūžņos, nemaz tik lielos mīnusos ar visu to neaizgāju.
03. Novembris 2010, 23:23
03 November 2010 23:06:48 farruhs rakstīja:
Nu droselei un tam, ka izpūš eļļu pa šupu toč sakara nekāda.
Jautājums lielākiem spečokiem: droseli mainot tur nevar aizmirst kādu svešķermeni, ka aizceļo tālāk dzinējā? :?
Jo cik saprotu, tad aktuāls ir arī jautājums, kurš pie tā ir vainīgs: laika zobs un fizikas likumi vai arī šķībrokains meistars.
03. Novembris 2010, 23:29
03 November 2010 23:20:59 Andrey45 rakstīja:03 November 2010 23:05:35 Versipellis rakstīja:
Žēl, ka tagad esmu tālu.
Ну не все так криминально. Двигатель думаю можно купить за Латов за 400. Латов за 100 поменять. У DEALER двигатель старого образца-без катушек. Такой проще найти. В том числе и там же где с тобой общались первый раз.
03. Novembris 2010, 23:38
После сервиса пробовал как едет на полный газ?
03. Novembris 2010, 23:44
03 November 2010 23:38:54 Andrey45 rakstīja:
Я измеритель подачи воздуха поменял на новый оригинал, ни чего не поменялось.-1 версия.После сервиса пробовал как едет на полный газ?
03. Novembris 2010, 23:59
03 November 2010 23:44:55 DEALER rakstīja:03 November 2010 23:38:54 Andrey45 rakstīja:
Я измеритель подачи воздуха поменял на новый оригинал, ни чего не поменялось.-1 версия.После сервиса пробовал как едет на полный газ?
Не понял?
04. Novembris 2010, 00:02
03 November 2010 23:59:10 Andrey45 rakstīja:03 November 2010 23:44:55 DEALER rakstīja:03 November 2010 23:38:54 Andrey45 rakstīja:
Не понял?
Работу двигателя проверял после сервиса? Нажимал газ в пол? Или все произошло в спокойном режиме?