Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Jautajums

04. Februāris 2008, 19:21

Kļūda - nevis termostatu tersmostatā :D , bet gan termostatu verdošā ūdenī! :D

Jautajums

04. Februāris 2008, 19:46

es ar lieku uz termostatu....

cik sen dzēsēšanas škidrums mainīts un vai vispār main`ts ?

Jautajums

04. Februāris 2008, 19:57

+ piebilde: liet iekšā tosolu nevis antifrīzu...

Jautajums

04. Februāris 2008, 20:58

[user]311291|baigais|[/user]+ piebilde: liet iekšā tosolu nevis antifrīzu...

Tikai tosols un antifrīzs ir viens un tas pats dažādu ražotāju produkts. Viens no nosaukumiem nāk no padomju zemēm, otrs ir Eiropas apzīmējums, kaut kāds tāds bija tas stāsts.

Jautajums

04. Februāris 2008, 21:00

tosols tikai vinmēr ir zils, bet anti-frīzs ir zaļš vai sarkans... un dažādus toč nevar jaukt kopā... :whistle:

Jautajums

04. Februāris 2008, 21:01

dažāds ķimiskais sastāvs :! .... netaisi bākā kokteili... :D

Jautajums

04. Februāris 2008, 21:02

Jā, Tu mani sakaunināji... :whistle:

Jautajums

04. Februāris 2008, 21:07

[user]379|Mizx|[/user]

Tikai tosols un antifrīzs ir viens un tas pats dažādu ražotāju produkts. Viens no nosaukumiem nāk no padomju zemēm, otrs ir Eiropas apzīmējums, kaut kāds tāds bija tas stāsts.

Neesmu ķīmiķis, bet no pieredzes varu teikt, ka - antifrīzs (zaļā krāsā) vairāk ēda kopā alumīnija galvu nekā tosols....
Vēlreiz atkārtošu, ka neesmu ķīmijas docents, bet tāds patiešām bija mans novērojums pāris gadu laikā, pašam saskaroties ar dzesēšanas šķidrumiem un konkrēto auto saimniekiem.....

Jautajums

04. Februāris 2008, 21:10

Palasiet par tiem vairāk. Jaukt tiešām nevajag, dažādi ir paredzēti dažādiem radiatoriem (tie var būt izgatavoti no dažādiem metāliem un kas ar vienu reaģē, ar otru ne un otrādi.) Tā kā jāzina savs radiators un tam domātais šķidrums. Un krāsai nozīmes nav -- ražotāja firmas zīme. Tāpat kā Kukanols ir zaļš, bet citi -- rozā, ziemas logu šķidrums zils. Tās visas ir tikai krāsvielas un ar sastāvu citas saistības nav!

Jautajums

04. Februāris 2008, 21:10

Zaļš, zils.... kāda fig starpība...
padomju laikā tosols (trudnozamerzajuščaja ohlaždajuščaja ..... židkostj), tas bija nākošais pēc padomju laika antifrīza... kaut kā tā... nebija tik traki indīgs, un bija bezkrāsains...
Pats sastāvs, stipri līdzīgs... Var būt te ir kāds ķīmiķis, un palabos, bet viens bija etilglikols, bet otrs , liekas glikoletinols. Nu kaut kā tā, mums mācīja skolā, padomju laikā.
Tagad ir arī sarkans. Kad jautāju pie dīlera, kāpēc tā, viņš teica, ka tas esot mazāk aktīvs pret alumīnija detaļām.... Nezinu, nezinu... cik man sanāk saskārtiesar a/m, ēd tas sarkanais to alumīniju, ka ``čāpst`` vien...

Kaut kā tā... Esmu slinķis, rakstīt netīk... :whistle: :D
Tēma slēgta