Switch to full style
Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Ķēde eļļas pumpim pa metkām?

16. Marts 2009, 13:46

Šodien dabuju visas blives taga rodas Q manuālī rakstīts ka ķēde jāmaina pa augšu a par eļlas sūkni tas pats pa apakšu bet man viss vaļā un ķēdes nemaz nav (eļlas sūknim)
Tobiš eļlas sūknim pie vienas vietas kā uzlikt ķēdi vai arī kautkādas metkas ir?

Un kā pārbaudīt vai nav pārlekusi ķēde vārstiem? (pieņemsim pa vienu zobu?)

16. Marts 2009, 13:54

Pa metkām ķēde jāliek kloķenei un sadalenei. Eļļas sūknim metrku nav. Ja metkas sakrīt, tad ķēde stāv pareizi. Jāskatās pa metkām, kad ķēde griešanās virzienā ir uzvilkta. Tas ir, lai nospriegotu ķēdi, kloķene ir jāpagriež pret kloķenes griešanas virzienu.
Kad viss ir nolikts un noregulēts, izgriez ar atslēgu kloķeni vairākas reizes, lai pārliecinātoe, ka viss ir kārtībā.

16. Marts 2009, 14:01

[user]262450|benzman|[/user]Pa metkām ķēde jāliek kloķenei un sadalenei. Eļļas sūknim metrku nav. Ja metkas sakrīt, tad ķēde stāv pareizi. Jāskatās pa metkām, kad ķēde griešanās virzienā ir uzvilkta. Tas ir, lai nospriegotu ķēdi, kloķene ir jāpagriež pret kloķenes griešanas virzienu.
Kad viss ir nolikts un noregulēts, izgriez ar atslēgu kloķeni vairākas reizes, lai pārliecinātoe, ka viss ir kārtībā.

Atvainojos, nepareizi pateicu, lai nospriegotu pareizi ķēdi, kloķene ir jāpagriež griešanās virzienā un sadalene pret griešanās virzienam. Tā jābūt pareizi. :)

16. Marts 2009, 14:25

Domājams, eļļas sūknis kloķenes galā, piedzen pa taisno no kloķenes.
Kāda mašīna. kas par motoru?

16. Marts 2009, 22:49

skaids es bij domajis biš sīkāk bet pašam aizgāja...

vienkārši sadalenei ta ok pretīm stāv un miers
bet kaļinvalam tur pa kādiem 7 grādiem tas pipļuks var staigāt

...voobšem mainot kalpačokus jauns gemors atradās ...
sadalene kā sadalene minimāls nolietojums te pēkšņi priekšpēdējais izplūdes kakliņš ...šitāds : http://foto.inbox.lv/higher/parlasisana/DSC00003.jpg

man vienkārši :munk:
no kā tāds nevienmērīgs nodilums?

16. Marts 2009, 23:49

psc 8D

17. Marts 2009, 01:35

Mhm ...un tā mēs braukājam ar pārliecību ka mums ir uuuuuber auto ... :D

Uz ko varētu saderēt ka katram otrajam kautkāds kirdiks būtu ja uzliktu dzini zem skalpeļa... :whistle:

17. Marts 2009, 10:10

[user]209392|plashs|[/user]skaids es bij domajis biš sīkāk bet pašam aizgāja...

vienkārši sadalenei ta ok pretīm stāv un miers
bet kaļinvalam tur pa kādiem 7 grādiem tas pipļuks var staigāt

...voobšem mainot kalpačokus jauns gemors atradās ...
sadalene kā sadalene minimāls nolietojums te pēkšņi priekšpēdējais izplūdes kakliņš ...šitāds : http://foto.inbox.lv/higher/parlasisana/DSC00003.jpg

man vienkārši :munk:
no kā tāds nevienmērīgs nodilums?

:lol: :evil: :P

17. Marts 2009, 11:05

[user]209392|plashs|[/user]Mhm ...un tā mēs braukājam ar pārliecību ka mums ir uuuuuber auto ... :D

Uz ko varētu saderēt ka katram otrajam kautkāds kirdiks būtu ja uzliktu dzini zem skalpeļa... :whistle:

ne jau visi mēs braukājam ar uuuuber krutiem autiņiem pa 300 ls :whistle:

17. Marts 2009, 14:15

[user]263514|bite747|[/user]
[user]209392|plashs|[/user]Mhm ...un tā mēs braukājam ar pārliecību ka mums ir uuuuuber auto ... :D

ne jau visi mēs braukājam ar uuuuber krutiem autiņiem pa 300 ls :whistle:

Vēl viens ...nē visi braukā ar 3kls vērtiem mēsliem kam patēriņš ir pa 5 litri lielāks nekā rūpnīcā ...nez tik kāpēc... :P
Tēma slēgta