Switch to full style
Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

kādu eļļu labāk liet dīzelītī??

02. Jūlijs 2007, 23:50

Sveiki! Vesen no Vācijas iegādājos MB 250 D W124! Labs nobraukums 216000!! Tagad takā vajadzētu nomainīt eļļu, tik nevaru saprast kādu liet, gribās jau labu! Es arī nezinu, kas man tagad ir iekšā! Ja varat iiesakat kaut ko labu, ko esat pamēģinājuši!!!

03. Jūlijs 2007, 00:33

10w40 Castrolis :D

03. Jūlijs 2007, 05:58

Te kaut kur jau bija debates par eļļu. Pameklē.

03. Jūlijs 2007, 07:50

Tieši kā tu domā cilvēks pamēģinot eļļu varētu pateikt vai viņa bija laba vai nē? domā kāds taisa ķīmiskās analīzes vai liek virzuli zem mikroskopa??? Atliek ticēt reklāmām, vai paļauties uz principu - "ja dārgāks gan jau ka labāks"

03. Jūlijs 2007, 08:28

[user]83747|pinguin|[/user]Tieši kā tu domā cilvēks pamēģinot eļļu varētu pateikt vai viņa bija laba vai nē? domā kāds taisa ķīmiskās analīzes vai liek virzuli zem mikroskopa??? Atliek ticēt reklāmām, vai paļauties uz principu - "ja dārgāks gan jau ka labāks"

Nu gan jau taisa analīzes ik pēc kaut kāda ``X tonnu`` izražošanas. Vismaz tā tam vajadzētu būt. (Vismaz šņabim taisa, ik pa brīdim... :D)
``Dārgāks - labāks``, ir jau pārrunāts, un es joprojām nepiekrītu...
Mēs savam autoparkam (100 a/m+), lietojam ``Lotoss``. Lai ko arī teiktu oponenti, ar dzinējiem dēļ eļļas,- nekādu problēmu. Iepriekš, lietojot Volvo ``spec eļļu no rūpnīcas``, gan bija problēmas... :whistle:
Tas nu tā, katrs pats sava a/m ``nokāvējs``

03. Jūlijs 2007, 09:11

Vairākus gadus pēc kārtas esmu lietojis Shell un Castrol eļļu no pudelēm. Nekādu problēmu. Razļivu nelietoju.

03. Jūlijs 2007, 10:00

es nerunāju par to vai rūpnīca taisa pārbaudes, bet ikdienas lietotājs. Nekādā veidā uz sajūtām nepateiksi ka vot šitā eļļa ir laba, bet šitā slikta.
bija man dīzeļgolfs, bija laiki kad dīzelis bija par velti, un braucu tik daudz ka eļļas maiņas pienāca ļoti ātri ātri, par cik garažā stāvēja cits motors, sāku liet krievu traktora dīzeļeļļu, jo tā sencim stāvēja mucām. nobraucu aptuveni 150 tūkstošus, un domā ka motoram kas slikts notika? nekā - motors ripo vēl tagad, kaut kopš tā laika ir nomainījušies 3 saimnieki un pagājuši 5 gadi.
nobraukums viņam tagat ir pāri 600 000...
ar to gribēju teikt, ka tāda un šitāda eļļa tas viss ir blefs. Protams ir eļļas kurās ir izmantotas jaunākās tehnoloģijas utt, bet jautājums, vai tas Castrolis ko nopērc pa 15 Ls litrā patiešām ir Īsts Castrolis...... you never know. Tapēc nevajag gaidīt, ka tavs auto lejot superdupereļļu paliks jaunāks, izdilums izzaudīs, rūsaqs pleķi pazudīs utt.
lej eļļu kāda ir paredzēta specifikācijā, pofig kādu daudzmaz pazīstamu brandu (lai vismaz prāts mierīgs) un nevajag saspringt par sīkumiem... 8)

03. Jūlijs 2007, 10:14

[user]83747|pinguin|[/user]es nerunāju par to vai rūpnīca taisa pārbaudes, bet ikdienas lietotājs. Nekādā veidā uz sajūtām nepateiksi ka vot šitā eļļa ir laba, bet šitā slikta.
bija man dīzeļgolfs, bija laiki kad dīzelis bija par velti, un braucu tik daudz ka eļļas maiņas pienāca ļoti ātri ātri, par cik garažā stāvēja cits motors, sāku liet krievu traktora dīzeļeļļu, jo tā sencim stāvēja mucām. nobraucu aptuveni 150 tūkstošus, un domā ka motoram kas slikts notika? nekā - motors ripo vēl tagad, kaut kopš tā laika ir nomainījušies 3 saimnieki un pagājuši 5 gadi.
nobraukums viņam tagat ir pāri 600 000...
ar to gribēju teikt, ka tāda un šitāda eļļa tas viss ir blefs. Protams ir eļļas kurās ir izmantotas jaunākās tehnoloģijas utt, bet jautājums, vai tas Castrolis ko nopērc pa 15 Ls litrā patiešām ir Īsts Castrolis...... you never know. Tapēc nevajag gaidīt, ka tavs auto lejot superdupereļļu paliks jaunāks, izdilums izzaudīs, rūsaqs pleķi pazudīs utt.
lej eļļu kāda ir paredzēta specifikācijā, pofig kādu daudzmaz pazīstamu brandu (lai vismaz prāts mierīgs) un nevajag saspringt par sīkumiem... 8)

Jap, motors paliek tikai jaunāks... vairāk nobrauc un nodilums tikai samazinās :D

03. Jūlijs 2007, 12:41

Nu tā, ka galīgi vienalga, ka tik motoreļļa, jau ar nevar teikt.... :whistle:
To, ka uz ``ausi`` nepateiksi, kas ``lācītim vēderā``, par to protams taisnība :)
Mēs jau te varam ilgi diskutēt, kāda eļļa labā, kāda ne... Vai ķīmija dod ko, vai , ne... Ko?
Castroli eiropas tirgum, cik dzirdēts nefasē (un neizgatavo) eiropā, bet gan Ukrainā (lētāk)....
Lai nu paliek, kā jau rakstīju, katrs pats sava a/m ``nokāvējs``
``Mani`` a/m brauc ar ``Lotos``, un sūdzību nav! ;)

03. Jūlijs 2007, 12:44

Pareizāk būtu teikt:
-mūsu džeki mēģina nokaut motorus , kuros ir ``Lotos`` motoreļļa, pagaidām vismaz viņiem tas neizdodas. Kaut gan viņi ir lieli spečuki, kā saka, -nav mans, nav žēl... Eļļas līmeni vairākums skatās, kad lampiņa iedegas... :whistle:
Tēma slēgta